Anonim

QuarantinEtiquette - Avsnitt 39 - Etikettregler för videosamtal - #StayHome #WithMe

När jag deltar i anime / manga / popkulturkonventioner, finns det någon vägledning eller några goda seder jag behöver följa? Finns det något specifikt jag behöver följa, eller är det precis som de andra "normala" konventionerna? Till exempel, när du träffar en cosplayer eller träffar och hälsar med din favoritförfattare, ska vi bli upphetsade eller måste vi ha ett pokeransikte?

7
  • Frågar du specifikt om animecon eller bara konventioner i allmänhet?
  • alla relaterade anime / manga / konventioner @ Dimitrimx jag kommer att redigera min fråga
  • 7 Regel nr 1: snälla snälla snälla duscha och använd deodorant!

Etiketten bör inte skilja sig mycket, om alls, mellan nackdelar. Men här är bara en kort checklista för dig.

Var noga med att respektera reglerna. De flesta konventioner har en uppsättning regler på sina webbplatser, oftare till och med flera. Ta till exempel den nederländska animekonen som har allmänna husregler och inspelnings- / fotograferingsregler. De flesta av dessa uppdateras varje år, så se till att läsa dem igen innan du besöker igen.

Vissa speciella evenemang, till exempel konserter, kan också innehålla en speciell delmängd av regler. Dessa kan ofta hittas på händelsens webbplats eller kommer att berättas i början av en sådan show.

Förutom dessa finns det några bra metoder:

  • Ta inte bilder av cosplayers utan att fråga.

De försöker hårt att se ut och agera som deras karaktär och har ofta speciella poser som gör att deras karaktärer ser bättre ut / mer tilltalande. Att ta bilder utan att fråga kan irritera och ibland till och med ilska dem. Så var noga med att fråga dem om det är OK först!

  • Var försiktig om du lämnar rekvisita.

I vissa tillfällen, till exempel om du frågade, kan du få rekvisita att känna. Dessa rekvisita kan se ut som robusta breda svärd, men är ofta inte gjorda för att svängas runt. Var försiktig och försiktig, de lägger mycket tid på dessa saker

  • Gratis kramskyltar motsvarar inte fria grope-tecken.

Ofta ser du både killar och tjejer gå runt med ett "gratis kramskylt". När du kramar nämnda människor, håll händerna i nivå. Ingen rumpa klämmer, ingen famling. (Ja, dessa saker händer faktiskt.) Se också till att visa din avsikt att krama dem! Att krama dem utan att de förväntar sig att det kan sluta smärtsamt för dig.

  • Krama inte, ta tag i eller röra slumpmässigt människor.

Även om detta ofta anses vara normal praxis, verkar det i nackdelarna på något sätt glömmas ganska ofta. Gör det bara inte; håll det roligt för alla.

  • Var inte för påträngande.

Om folk säger till dig att backa, dra tillbaka. Du kanske är väldigt entusiastisk och glad, men vissa människor kanske inte gillar sådant beteende. Och om de säger till dig, sluta bara.

  • Osäker? Fråga först!

Om du av någon anledning är osäker på regler eller beteende kan du alltid fråga konventionens grunder om det via ett e-postmeddelande. Eller en gång på plats kan du alltid fråga personalen / goferna i nämnda con.

Förutom det är du fri att njuta av konventionerna som du vill. Inget behov av pokeransikten, men att vara för upphetsad kan också vara ett besvär för människor. Försök bara upprätthålla en viss sunt förnuft genom hela spänningen.

6
  • 8 Som cosplayare vill jag tillägga att det inte bara är att be oss om foton så att du får en ordentlig ställning - vi kan till exempel vägra foton om vi har bråttom. Ofta delar vi också ut visitkort. Också, om vi gör något som att äta, klä oss osv, ber du förmodligen inte om bilder :)
  • 1 @jackwise Som medkosplayare håller jag helt med;)
  • Beroende på hur lokalen är organiserad kan det också finnas skäl att inte ta bilder på vissa platser - t.ex. där många människor behöver gå genom ett smalt utrymme.
  • Ta inte bilder av cosplayers utan att fråga. Jag är förvirrad över detta. I vilket sammanhang ska människor undvika att ta bilder? Om de gör någon form av show eller poserar, antar jag typ att folk börjar ta videor / bilder. Oavsett vad du fotograferar kommer det att finnas cosplayers på bilden oavsett hur hårt du försöker undvika det. Jag antar att du menade på ett sätt att du inte borde ta en bild av någon som bara går / chattar runt vilken typ av verkar vara uppenbar.
  • 2 @ Proxy Det här kan verka väldigt vanligt för dig, och mig också. Men det händer mycket. Folk går bara förbi och tar en bild. Eller när du bara släppte ett papper och böjer dig och de tar en bild. Du tog precis av dig din cosplayhjälm / jacka på grund av värmen, och du antar att de tar en bild. Självklart om du ser dem posera och andra människor tar bilder också, borde det vara OK, men du kan alltid be om att vara säker. Av misstag att inkludera en annan cosplayer händer, men de är inte ditt huvudfokus i bilden, och därför borde vara ok.

En regel som är starkt betonad av de nackdelar jag har varit är:

snälla snälla snälla

Följ grundläggande hygienpraxis

Konventioner kan lukta riktigt, riktigt dåligt:

  • Massor av människor -> Värme för att få svett
  • Massor av dräkter gjorda av obandbart material -> Svettiga cosplayers
  • Närhet till sätena -> Din näsa är nära svettan.
  • Anime-fans och allmän nördkultur är inte kända för stor hygien -> otvättade skägg, kläder etc.
  • Vissa platser har inte luftkonditionering

Hygien börjar inte på platsen - Om du tar kollektivtrafik kan du hamna klämd mot en vägg under en annan armhåla (jag talar av erfarenhet).

Vissa konventioner kommer faktiskt sparka ut dig om du luktar för dåligt (även om jag är säker på att det är en medicinsk anledning är det okej).

Om du tvättar varje morgon på konventet (inte frestas att hoppa över) och tar med lite deodorant, borde du ha det bra.

Ät hälsosamt och njut av luren.

4
  • Jag har inte sett några människor som faktiskt sparkade ut från konventioner eftersom de luktar så illa ...
  • Jag har inte heller, och förmodligen är det bara för extrema fall (om någon bajsade sig och vägrade tvätta eller något). Men konventioner har det i sina egna regler: bak-anime.com/?page_id=11
  • 4 Dice Tower Con (en brädspelkonvention) rekommenderar 6/2/1 - minst vardera 6 timmars sömn, 2 måltider och 1 dusch per dag. Med betoning på minimum.
  • 1 De flesta fandomhändelser i dessa dagar verkar rekommendera 6/2/1 regeln, och det är bara bra, sunt förnuft även utanför konventioner.

Av de saker som jag har gjort när jag deltar i kongresser:

  1. Cosplay betyder inte samtycke. Jag inser att det är mer fängslande än någonting annat, men det översätts till något väldigt enkelt; bara för att någon är klädd för evenemanget betyder det inte att de vill eller måste ta en bild med dig. Vissa konventioner har till och med specifika områden för att detta ska kunna ske; om du ändå vill få en bild, se om de ska ta sig till det området och ordna en tid att träffa dem där istället.

  2. Var uppmärksam på var du befinner dig på kongressgolvet och undvik att stanna mitt i det. Detta gäller särskilt större konventioner, men om du stannar mitt på golvet för att titta på en viss artist eller en viss sak riskerar du att någon stöter på eller snubblar över dig, vilket skulle vara en oönskad upplevelse för alla inblandade . Det är bra att ha ett hälsosamt intresse för grejerna omkring dig, men var noga med att dra åt sidan och titta på det istället för att stanna mitt i pedtrafiken.

  3. Var inte en jerk. Konstnärer, skådespelare, mangaka och skapare är alla människor och bör behandlas med viss respekt och artighet. Bli inte upprörd om den sak du vill ha är slutsåld och besluta dig inte för att passa mitt i butikerna eftersom du kände att deras priser är för höga. Viktigast av allt, om du möter dem personligen, snälla agera inte på något annat sätt än med hur du vill att någon ska agera om du träffade dem personligen. Det betyder att du inte kan klaga på hur lång tid det tog för dem att komma dit för att träffa dig, och du kan inte ställa orimliga krav på dem bara för att du är en betalande kund.

  4. Om du någonsin är förvirrad, läs webbplatsen / fråga information. Webbplatsen publicerar vanligtvis vad som är acceptabelt månader i förväg för cosplayers, och vad de förväntar sig av gästerna, så det är viktigt att läsa igenom denna lista. Dessutom kan detta ge riktlinjer / regler för förväntat beteende, som måste följas för att alla ska vara säkra. Underlåtenhet att göra det kan och ofta leda till att du flyttas till baksidan av linjen eller tas bort från kongressgolvet.

3
  • 1 nummer 3 slog mig så hårt ... "Bli inte upprörd om den sak du vill ha är slutsåld, och besluta dig inte för att sätta en passform mitt i butikerna eftersom du kände att deras priser är för höga . " jag är så dum ...
  • Vilket kongress deltog du i @Makoto
  • Jag har varit på Denver Comic Con i flera år i rad, bara saknat en på grund av en obligatorisk arbetssemester till Dominikanska republiken. Jag har sett några saker där, och till stor del har konventionen rensat sig och gjort dessa saker till en andra natur än ett gissningsspel.