Anonim

Ninja Gaiden 3: Razor's Edge (PS3) Gamechive (Intro & Day 1 - Ryu, CS / ToV # 1, GS # 1-6) [NRML]

Kunai verkar bara mycket meningslöst. Med kraften i karaktärer i Naruto och Boruto seriemänniskor kan enkelt stoppa dem. De skadar nästan aldrig människor och det finns så många olika stridstekniker / förmågor att använda under en strid. Kunai verkar bara mycket meningslöst. Varför använder karaktärerna kunai i strid?

Varför ta med en kniv till en vapenskamp? Tja, det är bättre att ha det och inte behöva det än att behöva det och inte ha det.

Kunais är ett av de många verktyg shinobi har till sitt förfogande. Även om det kan verka som ett värdelöst vapen vid första anblicken, har det förekommit fall i serien där användningen av en kunai har visat sig vara ganska användbar.

Nära håll
Om jag minns rätt används Kunais mycket under strid på nära håll. På nära håll skulle det vara lättare att köra en kunai än att försöka utföra en justu.

Under Kakashi vs Zabuza-striden på bron använde Kakashi kunais för att sticka och inkapacitera Zabuzas armar för att hindra honom från att utföra handtätningar.

Lång räckvidd
Kunais har också visat sig användas som långväga vapen.

En vanlig taktik är att fästa en pappersbomb och kasta den i en fiendekrona. Du kan hindra dig med fienden utan kostnaden för chakra.

När du utför smyguppdrag är det bättre att ta ut fiender med en liten dolk än en gigantisk eldklot.

Minato var också känd för att kasta kunais som hade sin försegling för att tillåta honom att utföra sin teleportering justu.

1
  • 2 Det är också användbart att distrahera motståndare.

Kunai var historiska verktyg / vapen som användes av ninja i Japan, även om deras användning har expanderats / fiktiverats i Naruto.

Jag tror att i Naruto fungerar de som mångsidiga långväga och nära vapen som kan användas även om någon har låg chakra eller försöker att inte få uppmärksamhet. En sak att också komma ihåg är att Naruto och Sasuke (och liknande) är den typen av absurda ytterligheter i Naruto-universum. Showen fokuserar mestadels på de riktigt mäktiga människorna eftersom de gör för underhållande TV, men mycket av shinobi är mycket lägre och mycket mindre benägna mot galna skärmar, och så bra grundvapen är en nödvändighet.

I serien kastas kunai med explosiva taggar till dem (skapar projektilsprängämnen), används för att skära genom trä eller sten när de drivs med chakra, och till och med används av Minato för sin hiraishin.

De kan användas i nära håll, göra bra fällor och distraktioner, och de kan också användas för att klippa de flesta saker när de fylls med chakra. På sin egen kunai finns multifunktionella verktyg.