Anonim

Dinosaurier för barn | Smilodon & More | Lär dig dinosaurie fakta för barn med Jag är en dinosaurie

I Kancolle-anime (och förmodligen spelet också) har flera karaktärer små konstigheter som gör dem mer minnesvärda och unika. Några av dessa verkar baseras på den faktiska historien om krigsfartygen de liknar, men andra är jag inte så säker på.

Till exempel använder karaktären Kongou ofta engelska fraser sporadiskt i sina meningar, och i sin introduktion till Fubuki nämner hon att hon var "född i England [och] uppvuxen i Japan". Det verkliga livsslagskeppet som var det första i Kongou-klassen byggdes verkligen ursprungligen i England, vilket får mig att tro att karaktärerna med denna karaktär är en referens till krigsfartygets historia.

Så, vilka av följande är skämt baserade på fakta, och vilka är helt enkelt gjorda eller överförda från webbläsarspelet?

  • Yuudachis 'Poi'
  • Shimakazes hastighet
  • Shimakaze har tre 'Rensouhou-chans' snarare än torn som är fästa vid hennes kropp som de andra tjejerna
  • Sendais kärlek till nattstrider
  • Nakas påstående att vara flottans enda idol
  • Akagis (och Yamato) enorma aptit
  • Fubuki kunde inte segla ordentligt i början av anime
  • Akatsukis besatthet med att vara 'ladylike', Ikazuchis fraser om att förlita sig på henne, Hibikis 'khorosho' och Inazumas 'nano desu'
  • Atagos 'pan paka pa ~ n' (ta-da!)
  • Det dåliga förhållandet mellan bärargrupperna 1 och 5
  • Alla systerfartyg har ett nära förhållande, men är det särskilt nära förhållandet mellan Kitakami och Ooichi viktigt?
  • Ashigara och de andra Myoukou-klassfartygen intar positioner som lärare i flottan

Jag har försökt inkludera länkar till bevis för de flesta av dem. Om jag har missat några större historiska referenser som gjorts i anime, var snäll och nämn dem också i ett svar.

Det här är allt jag har kunnat hitta:

Yuudachi

~ poi

Enligt Kancolle Wikia och några andra källor, ~ poi kan grovt översättas som 'förmodligen', 'verkar som', 'kanske' - alla osäkerhetsord.

Den främsta anledningen till Yuudachis talmönster är att ingen faktiskt hade en tydlig redogörelse för vad hon faktiskt åstadkom i Guadalcanal-kampanjen.

Det var tekniskt sett en enorm röra under striden och ingen visste faktiskt vad som hände. Även om Yuudachi gjorde kaos i striden finns det andra fartyg som också hävdade dödarna.

Eftersom hennes stridsregister var oklara och involverade mycket gissningsarbete från marinhistoriker från båda sidor efter kriget, landade spelversionen av Yuudachi med "poi" -frasen bara för att återspegla den lilla historien. (Du kan se från hennes introduktionslinje att hon inte var så säker på sitt stridsresultat i Guadalcanal heller.)

Guadalcanal-kampanjen utkämpades mellan 7 augusti 1942 och 9 februari 1943 på och runt ön Guadalcanal under andra världskriget. Det var den första stora offensiven av de allierade styrkorna mot Japans imperium.

Yuudachi inaktiverades natten den 12-13 november 1942 och besättningen gjorde några provisoriska segel av vita hängmattor. Detta misstogs av amerikanerna som en övergivningsflagga som orsakade mycket förvirring eftersom de fortfarande kämpade tillbaka.

Det verkar som om Yuudachi är omgivet av en hel del förvirring och oklarhet som jag avbildar är vad poi hänvisar till.

Naka

Jag kan inte se någonting relaterat till idolkultur i Nakas historia, men det gick igenom en upprepad förändring i ledarskap och var vid Slaget vid Java-havet som hade flest fartyg som deltog i strid sedan 1916.

Så möjligen har det funnits några paralleller mellan det och de större idolgrupperna som AKB48. (Hon refererar till gruppen i några av hennes spellinjer)

Shimakaze

Det finns två japanska jagare Shimakazes, den som byggdes 1942 var enormt kraftfull och en av de snabbaste jagarna i världen: hennes designade hastighet var 39 knop (72 km / h, 45 mph), men vid försök gjorde hon 40,9 knop (75,7 knop) km / h; 47,1 mph). 1920-fartygen var också rekordstarka för sin tid.

Fartyget har 3 kraftfulla tvilling-torn. Jag är dock inte säker på varför de skiljs från hennes kropp. De verkade vara väldigt kraftfulla - kanske den ursprungliga designern tyckte att de förtjänade sina egna karaktärer.

Sendai

Det finns inte mycket information om Sendai lättkryssare, men dess mest berömda sjöstrid var när den attackerade Malaya som en del av det andra kinesisk-japanska kriget (enligt Imperial Japanese Navy Light Cruisers 1941-45, Mark Stille) kl. 23.45 den 7 december 1941 under mörker. Antagligen är det därför hon älskar nattstrider.

Fubuki

Återigen, inte mycket relevant information här. Det fanns dock några anklagelser om att Fubuki-förstöraren av misstag sänkte en japansk minesvepare och fyra transporter - kanske som en animeflicka som gör henne klumpig? (Man tror nu att skeppet Mogami var den skyldige) [Mark Stille igen]

Akatsuki

Jag kunde inte hitta något som var damlikt med detta fartyg.

Hibiki

Hennes tendens att inkludera ryska ord i sitt tal (inte bara "khorosho", som vi ser i spelet) är en hänvisning till det faktum att hon överlämnades till Sovjetunionen som krigspris 1947 och placerades i tjänst med den sovjetiska flottan under namnet Verniy (ryska: "Trofast"). Hon döptes om 1948 till Dekabrist (ryska: "Decembrist"). Hon gick i pension 1953.

I spelet, på hennes andra ombyggnad (Kai Ni), ändras hennes namn till / Verniy, och hennes hatt ändras till en vit hatt med en stjärna och hammare-och- segelsymbol, som är hänvisningar till den sovjetiska flaggan.

Ashigara och de andra Myoukou-klassfartygen

Återigen, jag tror att det här är en senioritetssak, Ashigara var en av de allra första 10.000 ton fartyg som produceras av någon nation, enligt Hela världens stridsfartyg 1902-1920. Myoko-kryssarna byggdes också ganska tidigt.

En annan fråga som ställs om åldersgränsen i Kancolle: Har åldersrelationerna mellan flottflickorna någon grund i egenskaperna hos de faktiska fartygen?

Carrier Division 1 och 5

Medan orsaken till ogillar inte nämns uttryckligen, på Kancolles wiki-sida för Kaga, kan detta utdrag hittas under Citat> 'Stridsstart':

Citat:

Engelsk översättning: Sätt inte ihop mig med 5th Carrier Division's barn.

Historisk anmärkning: Med "barn" hänvisar hon till deras luftvingar snarare än till 5: e divisionens skepp själva; historiskt sett första Carrier Div's besättning ned på 5th Div (Shoukaku och Zuikaku) när de nyligen grupperades under det tidiga skedet av andra världskriget.

Dessutom flyttades fartygen ursprungligen i Carrier Division 5 (Zuikaku och Shoukaku) tillsammans med lätta transportören Zuihou till Carrier Division 1 efter att Kaga och Akagi sjönk.

Yamato

Yamato Hotel och Yamato enorm aptit

Jag kunde inte hitta någonting relaterat till Akagi enorma aptit men som Sakurai Tomoko nämnde på kommentar var Yamato de tyngsta och kraftfullast beväpnade slagskepp som någonsin konstruerats och hon har en hög bränsleförbrukning vilket förklarar hennes enorma aptit.

Det nämns på wiki, Yamato kallades en gång "Hotel Yamato" av de japanska kryssar- och förstörarbesättningarna. Slagskeppet tillbringade bara en enda dag från Truk mellan hennes ankomst i augusti 1942 och hennes avresa den 8 maj 1943.

Hon stannade här (Truk) under hela Guadalcanal-kampanjen på grund av brist på 460 mm ammunition lämplig för landbombardemang, okända hav runt Guadalcanal och hennes höga bränsleförbrukning

Mamiya

Mamiya ses ofta som driver ett kafé i sjöområdet. I verkligheten var Mamiya ett livsmedelsförsörjningsfartyg från den kejserliga japanska marinen och var i tjänst från 1920-40-talet.

Ryuujou

Till skillnad från de flesta hangarfartyg ser hennes lilla figur annorlunda ut än Kaga eller Akagi. Hon är helt platt ovanpå och använder en rullar istället för båge. I verkligheten klassificerades Ryuukou som lätt hangarfartyg. Hon var det enda lätta hangarfartyget av sin typ som slutfördes av Japan. Hon var liten och lättbyggd jämfört med andra hangarfartyg.

Tenryuu och Tatsuta

Både Tenryuu och Tatsuta är kända för att använda ett närstridsvapen jämfört med andra kanmusu som oftast bara använder sina vapen (med undantag för hangarfartyg). I verkligheten renoverades båda skeppen med en modifierad överbyggnad för bågen och ersatte bryggans duksidor med stålplåt. Bron förstärktes sedan ytterligare med stålplåt som skydd mot granatsplitter.

Deras vapen liknar också deras båge:

4
  • 1 nano gör talet mer feminint, men endast Inazuma använder dem. När det gäller Hibiki gavs hon till Ryssland och konverterades till ett ryskt skepp, så hon använder ryska i sitt tal - detta förklaras på KanColle-wiki.
  • 1 Jag har gjort detta svar wiki community - så gärna redigera om du har mer information
  • 2 Om Naka är det möjligt att det faktiskt kommer från hennes namn. Naka på japanska betyder centrum och i en idolgrupp är centrumet gruppens ledare (som i Love Live). Det kan vara anledningen.
  • 3 Om Yamatos enorma aptit berodde det på att hon var det största fartyget som tillverkades under sin tid. Hämtad från sv.wikipedia.org/wiki/Japanese_battleship_Yamato, hon och hennes systerfartyg, Musashi, var de tyngsta och mest kraftfullt beväpnade slagskepp som någonsin konstruerats, förskjutna 72800 ton vid full last och beväpnade med nio 46 cm (18,1 tum) 45 kalibertyp 94 huvudvapen. En sådan vikt skulle innebära att hon behöver mest energi för att röra sig jämfört med de andra japanska fartygen.

Akagis ganska stora aptit kommer från spelet. I de tidiga stadierna av spelet fanns det ett fel som fick henne att konsumera en obscen mängd resurser när hon levererade