Anonim

R V ロ ザ リ オ と バ ン パ ア CAPU2 Koi till Yume no Rhapsodia 恋 と 夢 の 狂想曲 ラ プ デ ィ ア 0 P06 Senaste OE: er och PE: er 1: a FM-slutet

Jag ser en viss variation av detta självutnämnda otillskrivna faktum på webben:

Anime står för 60% av världens animationsbaserade underhållning. Så framgångsrik är animering i Japan att det finns nästan 130 röstverkande skolor i landet.

Hur sant är detta faktum? Vad var den ursprungliga källan? Vad sägs om de andra 40%?

Det kommer från det här dokumentet som publicerats av JETRO (Japan External Trade Organization) där det står (sidan 7):

Internationella försäljningsdata är inte exakta, men cirka 60% av den anime som visas över hela världen tillverkas i Japan, enligt en METI-rapport som utfärdades i januari 2004. Tjugo japanska anime-program sändes på amerikansk TV i mars 2003.

(Observera att "anime" i detta sammanhang antagligen betyder "animering")

Siffran på 60% citerades också av Jim Fredericks artikel i Time Asia "What's Right with Japan":

Pok mon har ersatt Astroboy i skolbarnens hjärtan i mer än 65 länder, och 60% av världens animerade tecknade serier tillverkas i Japan.

Men ingen källa tillhandahölls.


Antalet röstverkande skolor tillskrevs:

Terumitsu Otsu och Mary Kennard (27 april 2002). "Konsten att rösta skådespelare". The Daily Yomiuri. sid. 11.

Källa hämtad från Voice Acting i Japan wikipedia-sidan.


Jag vet inte hur jag ska stå för de andra 40% av animerad underhållning. Kanske om du kan få en kopia av METI-rapporten som utfärdades i januari 2004, som inte verkar listas på deras webbplats.

1
  • 3 Jag lyckades spåra en annan METI-rapport som också hävdar att "60% av animeringen produceras i Japan". Tyvärr utarbetar den inte det påståendet. Någon med tillgång till ett ordentligt dödträdsbibliotek skulle förmodligen kunna spåra rapporten i fråga.