Anonim

Manga och anime Bakuman talar om att två pojkar i mellanstadiet vill publiceras på en tidning Shonen. Anime satte tydligt ett mål och skapade antagonister för berättandeändamål, men berättelsen förklarar ganska exakt förväntningar, procedurer och arbetsbelastningar för en riktig tidning.

Gjordes och publicerades Bakuman medvetet på Shonen Jump för att locka nya artister i branschen? Om så är fallet, finns det någon dokumenterad effekt av denna typ av marknadsföring nuförtiden, dvs. om fler unga människor försöker gå med i branschen?

2
  • Jag tror inte att Japan har brist på unga mangakonstnärer. Finns det någon information om hur många nya artister som debuterar per år?
  • Killen som ritade Bakuman gjorde också Death Note och Hikaru no GO. Jag tror att han gillar att arbeta med manga som skiljer sig från normen.

Tidskriften QuickJapan vol. 81 publicerade intervjuer med författarna Ohba och Obata och redaktören Soichi Aida. Aida uppgav att:

Gilla hur antalet spelare som spelar en sport skulle öka efter att en manga på sporten blev populär, jag tänker på människor som skulle tänka "Jag kan försöka rita en manga" efter att ha läst Bakuman. Om Bakuman gör det bra, vi skulle se fler människor som strävar efter att bli en mangakonstnär. Om vi ​​har fler kandidater till mangakonstnärer, kommer framtiden för Hoppa är ljus. Som redaktör drömmer jag om dessa saker.

Han drar kanske en analogi med hur befolkningen i Go-spelare ökade betydligt efter Obatas tidigare arbete Hikaru no Go. Fler konkurrenter + överlevnad av de starkaste = bara de bästa av de bästa kan finnas kvar ... det är redaktörens synvinkel.

Under tiden har Obata sagt att han alltid har älskat Fujiko Fujio A. Manga Michi (ett semi-självbiografiskt verk om Fujiko Fujio-duon), och idén till Bakuman började från att vilja göra en Manga Michi av hans egna. Så du kan säga att det åtminstone handlade om att "få in frisk luft till branschen" för författarna; men det fanns ingen anledning att hindra redaktörerna och förläggaren från att förutse det.

När det gäller effekten på branschen, antalet unga människor som tar sin manga till Hoppa kontor ökade enligt tidningen QJ.