Anonim

Senna för Senna

I UBW-slutstriden, hur kommer det sig att Shirou skulle kunna använda Rho Aias? Archer nämnde att det var från Trojanskriget (lärde sig troligen när han arbetade som en motkraft), men Shirou hade inte sett Rho Aias ännu (inte ens när Archer använde det).

Enligt World Material FAQs från öde / komplett material III med Nasu (s.130) slogs till VN:

F: I slutet av Rin-rutten, var det Shirou som projicerade Rho Aias i Shirou vs Gilgamesh-kampen? Eller var det Archer? I Ödet / sidmaterial sägs det att det var projektionsmagi från Archer, men i berättelsen var det skildringen av Shirou som "drog skölden från kullen". Betyder detta att detta bytte till Archers scen?

A: Detta har varit lätt att missförstå, men delen om att Archer stöder Shirou var tiden innan Shirou drog ut Rho Aias, innan Shirou kom till hans insikt.

Efter Shirous monolog om hans förvåning att han fortfarande levde efter att ha tagit Gils attack, "Om jag överlevde måste det ha funnits en anledning till att jag överlevde. Men det var helt enkelt något jag inte hade någon kontroll över."

Det var "Rho Aias" som Archer gjorde för att hjälpa Shirou på ett sätt som inte skulle låta Gilgamesh veta att det fanns någon annan som väntade på att hamna i bakhåll.

Med andra ord, den första Rho Aias som försvarade honom (när han skandade UBW, det är svårt att projicera något liknande samtidigt) mot Enuma Elish var projekt av Archer (EMIYA).

Originalet har 7 kronblad, det här har 5 i den ufotabla anime 2015.

Den andra inuti UBW var förmodligen en kopierad från Archers version (kanske från den erfarenhet som flödade in i Shiro när de kolliderade). Det är inte klart hur många kronblad som fanns i den här versionen (troligen 4 kronblad, som i Heaven's Feel-vägen). Denna del klargjordes aldrig riktigt, men du kan jämföra den med Kuros projektion av den med hjälp av Archer Class Card från Prisma Illya.

Observera att mot Lancer var Archer tvungen att samla nästan hela sin prana för att projicera en 7-kronbladsversion. Eftersom han inte hade prana för ytterligare en 7-kronbladsprojektion, kallade han förmodligen en mindre projektion för att skydda Shirou och vilka reserver han hade kvar.

Rho Aias är inte ett svärd (är en sköld), kommer att kosta mer prana att kalla. Eftersom UBW-verklighetsmarmorn inte var uppe är det osannolikt att Shirou hade möjlighet att kalla den vid den tiden. Så det är mer troligt att det kom från en extern enhet (Archer).

De Ödet / sidmaterial uppslagsverk om Rho Aias (s.78-79) säger att:

Rho Aias som skyddade Shirous spellcasting under finalen på Rin-rutten var inte något han projicerade själv utan gjordes faktiskt av Archer som såg striden på avstånd.

Shirou nämnde att han kunde projicera den genom att dra ut den från "svärdskullen". Detta är sannolikt en metafor som hänvisar till hans verklighetsmarmor (en materialisering av ens inre jag) eller kollektivet av Archer-minnen, och inte en bokstavlig kulle.

3
  • Om D & D-spelare har lärt mig någonting är det att sköldar helt använts som vapen historiskt (och också att de definitivt borde få lov att använda dem av mindre historiska skäl). Med detta sagt skulle Rho Aias vara mycket mindre manaeffektiv på grund av att det inte är något svärd, så jag förväntar mig också att Shirou skulle ha plockat upp de nödvändiga projektionsdetaljerna från sina sammanstötningar med Archer (och såg Archer använda den ).
  • Kära anonyma person som försökte redigera detta inlägg: om du tycker att svaret är fel, fortsätt och lägg upp ditt eget svar på den här frågan.
  • Det översta svaret är något fel. Titta på den här videon. Anime visar inte Rho Aias när Gilgamesh använder Ea, men i VN frågar Gilgamesh tydligt Shirou om han projicerar en sköld, vilket var innan han skandrade besvärjelsen för UBW.

För att ge dig ett ordentligt svar på denna fråga, uppgav Archer under sin strid med Shirou att han hade hört talas om magecraft som tillät behärskning av färdigheter genom att åberopa dem från ett tidigare liv och låta dem besitta dem, och att varje gång de korsade svärd, Shirous skicklighet fortsatte att förbättras.

Beviset på denna teori skulle vara när Archer nästa anklagar honom och visar sitt förflutna jag, sin framtid och den väg han skulle gå. Det skulle förklara hur han lärde sig att slåss och använda Rho Aias.

I F / SN: UBW säsong 2 avslöjade de att Archers sanna identitet är Hero Emiya Shirou - MC: s framtida jag.

Archer beklagar att han blev en hjälte, så han försökte döda den nuvarande Shirou (Archers tidigare jag). När Archer använde UBW för att försöka döda Shirou kopierade MC det med hjälp av '' trace-on '' -tingen så att alla saker inuti UBW kopierades. Jag tror att det inkluderar Rho Aias.

1
  • "När Archer använde UBW för att försöka döda Shirou, kopierade MC det med" spår-på "-tingen så att alla saker inuti UBW kopierades" Jag tror att detta är felaktigt eftersom Shirou har tillgång till Unlimited Blade Works in the Fate and Heaven's Feel Routes där han aldrig kämpar mot Archer. detta ses av "svärd" som täcker hans önskningar som anges på Wikia under Outside Effects