Anonim

The Winstons (2016) Full Album

Som namnet 'Anime Story Music Video' förklarar, betraktas en AMV som innehåller en historia som en ASMV. Men när förklarar du något som en historia?

Är det nödvändigt att ha tal i videon? Om ja, i vilken utsträckning? Måste de lägga under större delen av hela AMV: n eller är det ok om de bara lägger till 1/4 av den?

Måste anförandena länka varandra direkt eller måste de bara innehålla samma känslor (t.ex. desperation)?

Här är några exempel på AMV: er som kan betraktas som en ASMV:

  • Den här videon är definitivt en ASMV: https://www.youtube.com/watch?v=GmqVruTH0E4
  • Den här börjar sina tal efter 53 sek. och dessa tal levererar bara samma känslor (de är inte direkt länkade till varandra om jag förstod det rätt): https://www.youtube.com/watch?v=JZhqrI3OGaM
  • Den här har inga tal alls, men den berättar en historia bara med kompositeringen av anime-scener och musiken: https://www.youtube.com/watch?v=LPDAZe84OJI
0

Det här verkar som en väldigt suddig sak att försöka avgränsa. Jag kommer att påstå att svaret på din fråga är "du klassificerar en AMV som en ASMV när du tycker att det låter som rätt sak att göra".

Se, saken är, "ASMV" är strikt en bit av fandomsjargong som inte ser någon nytta utanför en liten sub-subcommunity av subcommunity av AMV-skapare. Som sådan finns det ingen auktoritativ receptdefinition av denna term som vi kan använda för att svara på din fråga.

Eftersom vi inte kan hoppas på ett föreskrivande svar på din fråga måste vi istället vända oss till ett beskrivande tillvägagångssätt - frågan vi nu försöker svara är "vad menar människor som använder termen" ASMV "vanligtvis när de använder den?" snarare än "vad - i absolut mening - gör" ASMV " betyda?'.

Men denna fråga är nästan obesvarbar. Trots att denna fras till synes har en transparent och kompositionsmässig betydelse (till skillnad från, säg "floogleglorp"), verkar människor som diskuterar denna term inte komma fram till enighet om vad det betyder. Som bevis presenterar jag den här 2013-tråden från AMV.org, där ett antal personer som är involverade i skapandet av AMV: er inte kan komma överens om vad termen betyder (eller borde betyda). Jag kan knappast hitta några andra bra diskussioner om termen (eller till och med om "ASMVs" är ett koncept); Jag tror att detta starkt antyder att det inte finns en gemensam förståelse för vad som menas med termen "ASMV".

Med tanke på att vi inte kan identifiera en definition för den här termen är det säkert inte möjligt att svara på frågor om nyanserade saker som "Måste [tal] täcka de allra flesta av hela AMV eller är det ok om de bara ligger under 1/4 av den?". Därför kan du lika gärna använda "ASMV" för att betyda vad du vill ha det, förutsatt att det fortfarande har någon relation till kompositionens betydelse "en animevideo som på något sätt involverar en berättelse". Kanske kommer andra talare att samlas kring din uppfattning om vad som exakt utgör en "ASMV".

(Men - personlig åsikt här - jag tvivlar på att den här termen någonsin kommer att se ökad användning, eftersom den egentligen inte tjänar något syfte, åtminstone inte att jag kan se. AMV: er som berättar en något sammanhängande historia har funnits sedan urminnes tider, och människor har gått bra med det utan en diskret term för dem, vilket antyder för mig att denna neologism sannolikt inte kommer att tas upp av människor.)


Sidanot: det tidigaste intyget jag hittar för "ASMV" är den här YouTube-videon från 2011.