Anonim

Monokumas bisarra äventyr

Monokumas kropp är halvvit, halvsvart.

Finns det någon anledning till detta? Representerar varje halva något?
Dessutom, om varje färg / halv representerar något, betyder det faktum att hans överdimensionerade navel är vit och överlappar den svarta halvan att allt vad den vita delen betyder överträffar över vad den svarta halvan betyder?

2
  • Vit representerar ljus och svart som ondska / mörker. Detta kan vara en framställning om att hans karaktär har båda sidor
  • Hans namn skulle också kunna indikera att Monokuma (japanska lånord för monokrom -använder begränsade färger, dvs svartvitt) och ordet Kuma som betyder björn på engelska.

Monokumas namn (モ ノ ク マ) är en ordlek på ordet svartvitt lånat på japanska (モ ノ ク ロ, eller ibland モ ノ ク ロ ー ム). Som du kan se matchar alla utom de sista tecknen på japanska. Antagligen är det därför han är (nästan) helt vit och svart (svartvit).

När det gäller om de olika sidorna betyder något, i originalspelet när han pratar med dig, vilken sida som mest vänder mot dig förändras beroende på vad han säger. När han säger saker som är särskilt våldsamma, suggestiva eller på annat sätt onda / förtvivlan-framkallande är hans svarta sida främst synlig. När han låtsas vara en trevlig bra rektorbjörn kommer han att vända mot dig med sin vita sida och ofta hålla en blomma. Mycket av tiden för bara vanligt samtal kommer han att möta strait-on. Detta är mycket uppenbart i spelet, men något mindre uppenbart i anime eftersom det verkar vara svårt att animera omkopplarna. Jag tror inte att det faktum att hans navel är vit är på något sätt signifikant.

Här är bilder av dessa tre fall från spelet. Han gör mycket fler uttryck i den framåtgående positionen, till exempel hans arga eller nervösa uttryck, men för korthet har jag bara inkluderat en:

Det här svaret kan vara ofullständigt, eftersom det inte ger anledning till monokumas färgschema i universum. Om någon anledning finns skulle det sannolikt förklaras i prequel-romanen Danganronpa / Zero *, som jag inte har läst.

* Som en anteckning, om du vill undvika att sluta Danganronpa bortskämda, skulle jag inte rekommendera att leta efter information om Danganronpa / Zero, eftersom det kommer att förstöra nästan allt.

Ganska enkelt, faktiskt.

När du äntligen möter den sanna Junko Enoshima i den senaste rättegången, säger hon något om effekten av "Hopp och förtvivlan är som två sidor av ett mynt, de kan aldrig separeras." Hon designade Monokuma på ett sätt där Hope (White) och Despair (Black) var två sidor av ett mynt eller björn. Det röda ögat representerar ondska och blodsutgjutelse, vilket är mycket meningsfullt. Magen, det är bara för show ... eller kanske förskuggar det för slutet. (SHSL Hope FTW!)

Anledningen beror förmodligen på att svartvitt är motsatta färger. Det visar hur Monokuma är ond, men han höll dem i skolan för underhållning och så att de kunde leva. Kanske visar det hur han är god och ond. Jag hörde att den vita sidan representerar hopp och den svarta representerar förtvivlan. Även när jag tänker på hopp dyker en ljus typ av färg in i mitt huvud som färgen vit eller en ljusrosa. När jag tänker på ondska, förtvivlan eller förlust av hopp tänker jag på en mörkare färg som svart eller mörklila.

DETTA ÄR EN TEORI VARFÖR HANS FÄRGER ÄR SÅ DE ÄR.

Jag ger dig några spoilers för att ställa din fråga:

Junko och hennes syster hade två plyschbjörnar: hennes syster hade en vit björn och Junko hade en svart björn. När Junko funderade på en design för sin robot, kom hon ihåg deras björnar och smälte samman dem i en ritning. Hon gillade designen och kallade honom Monokuma.

Hoppas du gillade spoilrarna!

1
  • Spoilers kan markeras med markdown-notationen!>, Så kan du inte se dem utan att musa över - gör det lite trevligare för andra

i förtvivlan tjejer säger junko i den sista scenen innan izaru förstör Shirokuma och Kurokuma säger hon "de är ungefär samma vita förtvivlan svart hopp i slutändan ingen men jag antar att det fungerar" så svart betyder hopp och vitt betyder förtvivlan