Anonim

Tokyo Ghoul: re Anime is Actually Good & New Trailer Discussion

Jag bor i Hong Kong, och åtminstone från min observation är ljusromaner och serier ganska olika saker i Asien. Det verkar dock som om de på platser som MAL, som inte är av asiatiskt ursprung, kategoriserar de lätta romaner och serier som en.

Ses lätt roman och serier som liknande saker i engelsktalande område? Eller finns det någon speciell anledning för tjänster som MAL att bestämma att lätta romaner och serier ska falla under samma typ?

Jag märkte också att den här webbplatsen heter "Anime & Manga", men också innehåller en tagg för lätt-roman-produktion. Därför verkar samma kategorisering också hända här.

6
  • Har myanimelist inte egna forum och stöd? Har du försökt fråga där?
  • @Kozaky Tja, det gjorde jag inte, men forumsidan är ännu inte återställd efter tidigare avstängning i maj. myanimelist.net/forum
  • Så här bestämde de sig för att gruppera artiklarna i sin databas för enklare / bättre / mer uppenbar upptäckt / (oavsett andra skäl de tänkte på). Denna webbplats är dock inte ett diskussionsforum, vi svarar bara på frågor. Diskussion hålls inte här på huvudwebbplatsen. Men du kan gå med i chatt och prata med användare där.
  • bör också notera att vi (Anime och Manga.SE) också tillåter frågor om Visual Novels, Japanese Videospel Storys, Manwha. namnet blir redan långt. den delen av din fråga är mer för Anime & Manga Meta () anime.meta.stackexchange.com
  • Jag omformulerade din fråga för att fokusera lite mindre på MAL i synnerhet, och mer på den underliggande frågan "varför skulle ljusromaner kategoriseras längs sidoserier", om du känner att något av betydelsen är förlorad, är du välkommen att redigera den tillbaka i .

Jag skulle inte säga att serier och lätta romaner är samma sak. För att vara ännu mer exakt, tror jag att det till och med är en stor skillnad mellan Comics och Manga men mer om det kan läsas här.

Denna skillnad finns också starkt hos läsarna. Inte alla lätta romanläsare gillar manga och vice versa. Detta är fallet i både asiatiska och västerländska kulturer.

Men på tjänster som MAL och A&M är det meningsfullt att kasta dem under samma kategori.

A&M syftar till att vara en Q & A-plattform med fokus på ett fandom, som ofta identifierar sig under termerna "anime och manga" fans. Men människorna som ingår i detta fandom begränsar sig inte till ett specifikt medium, eftersom vissa berättelser kan skilja sig / sträcka sig genom visuella romaner, lätta romaner, manga och anime / filmer.

Detta leder också till frågor om visuella romaner, ljusromaner och liknande. Vilket också är anledningen till att vi har en tagg för lätt-roman-produktion

För att ta ett MAL-perspektiv vill du hålla reda på vad du har sett / läst, om det här är en lätt roman eller en manga / komisk.

Så TL; DR, denna form av kategorisering är mestadels för bekvämlighets skull och når en större del av ett / fandomen.