Anonim

Polis som skyddar George Floyds mördare, Derek Chauvin i hans hus

Efter tidshopp ändras utseendet på karaktärer i One Piece. Flera av dem förändras väsentligt som Nami med sitt långa hår, Robin med ljusare hud, Chopper med all sin förändring annorlunda innan tiden hoppar över, till och med Usopp har mer muskulös kropp och längre hår, han har också en get.

Men jag vill veta vad som hände med den här getten. Bredvid Usopp har andra karaktärer också en fippskägg efter tid som:

Sanji

Capone Bege

Tja, kanske är jag inte säker på vem som är de andra, men varför många av dem har en getskägg? Först tror jag att det är för att göra dem mer mogna eller för att visa att tiden har gått flera år, men när jag ser (kanske det dåliga exemplet) Pokémon, i den senaste generationen har de en annan "evolution" som heter mega evolution, i denna mega-form många Pokémon ändrar sitt utseende med några goatee-liknande attribut.

Är denna getskägg trend i Japan eller vad?

Jag tror att det är för att göra dem mer mogna eller för att visa att tiden har gått flera år

Ditt sätt att tänka är korrekt här. Även om det verkligen får dem att se mogna, visar ansiktshårtillväxt mer korrekt tidens gång. Det är känt som TimePassageBeard trope.

Är denna getskägg trend i Japan eller vad?

Det är inte en trend i Japan, utan ett av de verktyg / visuella ledtrådar som används av författare (och mangakor också) för att enkelt visa tidens gång. Denna typ av trope ses inte bara i anime utan även i andra typer av media. Den tidigare länkade sidan listar några exempel, men låt mig lägga några här medan jag lägger till några av mina egna:

  1. I The Big Bang Theory, i slutet av säsong två går gänget till nordpolen i tre månader. När de kommer tillbaka i följande premiär har de alla stora skägg (förutom Sheldon, som har en snyggt trimmad gette).Detta kom från den länkade sidan
  2. I den senaste filmen In the Heart of the Sea visas huvudpersonen Owen Chase att ha vuxit ansiktshår för att visa tidens gång.
  3. I spelet Assassin's Creed II visas huvudpersonen Ezio Auditore växa ansiktshår när du avslutar fler minnen.

Så varför goatees? Eller ännu viktigare varför hår? Nyckelordet här är lätt visa.

Tidens gång: Människohårets tillväxthastighet är ungefär 1,25 cm per månad. Det betyder att om du inte klipper håret (ansikts eller inte) på ett år kommer det att växa minst 12 cm, storleken på en linjal! Det genomsnittliga mänskliga ansiktet är ungefär 50 cm långt. Att ha hår som är 12 cm långt i ansiktet är lätt synlig. Och för att vi alla vet att hår växer med tiden hjälper det att fastställa det att se ett långt hår på någon någon tid har gått sedan vi senast såg honom / henne.

Mognad: När det gäller mognad är det enkelt. Under antiken och även i modern tid ses ansiktshår alltid hos vuxna. Du ser inte ansiktshår hos unga, eller hur? Att sätta ansiktshår på en karaktär hjälper till att fastställa det faktum att denna karaktär är inte ung längre.

tldr; Ja, du har rätt. Getfiskar, eller hårväxt i allmänhet, visar lätt mognad och / eller tid.

När det gäller Pokémon, åtminstone i Alakazams fall, ser det ut som en fippskägg där mer symboliserar visdom än tidens gång. När det gäller andra, ja ...

2
  • 1 Trevligt, tack för förklaringen, och också tack för förklara detta Alakazam: D
  • Inga problem! Glad att hjälpa :)