Anonim

Hur stort är universum (VERSION 1)?

Vag titel, inser jag, men jag vill inte skämma bort några förbipasserande. Här är min fråga, bortskämd för att hålla folk surfar / frågor från att se den:

Hur lång tid tog det från första gången som Taki och Mitsuha bytte till sista gången (dagen innan kometen slog till)? Relaterat, hur lång tid tog det från när de insåg bytte de till sista gången de bytte?

Den känsla jag fick är att det måste ta en ganska lång tid (kanske ett antal månader, kanske), baserat på detaljer som hur de hade klämt fast att swapparna sker 2-3 gånger i veckan, och hur var och en av dem hade fått ganska bra på att passa in i den andras liv.

Men under den första scenen som spelas i Mitsuhas nuvarande med henne i sin egen kropp visar TV-nyheterna att kometen beror på att närma sig perigee inom en månad, och vid denna tidpunkt hade de ännu inte räknat ut att de var byta, vilket tyder på att de i bästa fall kunde ha haft några veckor där de var medvetna om bytesfenomenet. (Beviljas, bytet kunde ha pågått betydligt längre med båda två som fortfarande trodde att bytena bara var livliga drömmar.)

Så tidslinjerna verkar vara lite skrämmande för mig. Kan vi fastställa längden på den "första" delen av filmen mer exakt?

Jag misstänker att vi borde kunna få relativt snäva gränser åtminstone hur länge de var medvetna om bytet genom att undersöka detaljerna i dagboksposterna Mitsuha höll på Takis telefon. (Eller kanske den här informationen kan hittas i novelleringen?)

Det anges aldrig. Att döma av mängden olika färgade dagboksloggar i Takis telefon är det troligtvis att de bytte i minst två månader. Avsnittet där Zen Zen Zense spelar kan inte användas som referens eftersom det är oklart när varje händelse hände.

I termer, skulle jag säga att de tog en vecka med växlar för att förverkliga förändringarna och tog ytterligare en månad att vänja sig helt vid det. Lägg till en månad efter det, och det bör fylla tidslinjen.