Anonim

「Nightcore」 → Legends Never Die

Jag vet att Blood-C producerades delvis av Studio Production IG, skaparna av Blood +, och det har många likheter med Blood +, till exempel karaktärernas utseende och namn och namnet på manga / anime / film . Står de i samma värld eller i något slags parallellt universum, eller är Blood-C något som en omstart av Blood +?

Blod C

Blood +

+50

Såsom anges på Wikia:

Saya Kisaragi har långt hår som liknar det ursprungliga Saya Otonashi, respektive av Blood + 1863 tidig version av Saya och 1972 Vietnam War endast i scener.

Trots större olikheter än att de är olika personligheter, mellan de två Saya's of Blood + och Blood-C, som deras historia och egenskaper för karaktären; de delar liknande plot på olika sätt. Till exempel sjunger Saya Kirasagi när han går runt i stan och den andra Saya Otonashi spelar cello men dåligt att döma av andra karaktärers reaktioner.

På något sätt förblir Saya Kirasagi i mysterium var hon kommer ifrån trots sitt ursprung, till skillnad från Blood + Saya Otonashi kommer från en kiropteran mamma

Saya kallar aldrig ett svärd i serien förutom i inledningen när hon tänker kontrollera sitt svärd även när Tadayoshi Kirasagi ger svärdet innan strider som Blood + Saya från Haji och The Last Vampire från David.

Det verkar vara av en parallell eller en helt annan värld på grund av de olika skillnaderna som visas trots de likheter som införts för att göra det till en serie.

4
  • 1 Mycket av grammatiken i detta är riktigt dåligt (i vissa delar nästan så att det är oläsligt). Är detta ett direkt citat från Wikia?
  • @kuwaly ja. kolla länken :).
  • Det skulle vara till hjälp om du kunde fixa grammatiken så att den faktiskt är förståelig.
  • @kuwaly har provat några. hoppas det hjälper

Svaret är inte helt klart. Även om det finns enorma fakta som pekar på två olika världar, finns det flera fakta som pekar på en enda värld.

Fakta som stöder en enhetlig värld är det faktum att under det sista avsnittet av serien:

Efter att ha druckit de äldre blodet har hon en blixtsyn när hennes minnen återkommer. Ett av dessa minnen under denna tid, och andra gånger genom hela serien, är att hon slåss och dödar en Chiropteran flera gånger. De flesta blixtvisionerna är suddiga och visar formen på vad som verkar vara en kiropteran. I en av de sista blixtvisionerna som Saya har, visar det tydligt att hon attackeras av en kiropteran.

Detta kan dock bara vara en tillfällighet om det var en sammanfogad men separat värld, vilket betyder att de två Saya är olika människor. Det sägs tydligt att Saya inte är flickornas riktiga namn i Blood-C, att det bara var ett namn som gavs till henne av hennes spelare.

Sammantaget är det vad du tror det beror på att fakta pekar på vardera sidan av spektrumet. du bestämmer.

1
  • Jag redigerade spoiler markdown i ditt inlägg, eftersom du hade skrivit SPOILER i den ursprungliga. Om jag har trasslat bort något under processen kan du gärna göra några ändringar.