Anonim

Ghost Town DJs - My Boo (Running Man Challenge Song)

Jag har rekommenderats att titta Full Metal Alchemist. Den som rekommenderade den här serien till mig kan dock inte komma ihåg rätt ordning. Efter att ha googlat det är jag förvirrad eftersom många har skrivit olika order.

Så vad är den korrekta tittningsordningen för Fullmetal Alchemist?

4
  • @ToshinouKyouko Den frågan handlar om skillnaden mellan FMA och FMA Brotherhood-serien, men OP är förmodligen intresserad av antingen tittningsordningen för hela FMA-serien, inklusive filmerna och FMA Brotherhood OVA, eller tittarordningen för FMA TV avsnitt. Jag skulle säga att det inte är en kopia av den frågan.
  • @GaoWeiwei Jag visste inte att det fanns filmer också - jag har dragit tillbaka min röst
  • Titta personligen på broderskap först när det är närmast Manga och verklig historia. Sedan för att tillfredsställa dina fma cravings se resten.
  • Jag håller med Quikstryke, broderskap är mycket bättre än fma + filmserien eftersom broderskap följer verklig historia och kan tillfredsställa dig. Jag försökte titta på fma först och här gråter jag; -;

De två kontinuiteterna

Som du kanske vet finns det i huvudsak två versioner av Fullmetal Alchemist-anime - 2003-versionen, helt enkelt kallad "Fullmetal Alchemist", och 2009-versionen, kallad "Fullmetal Alchemist: Brotherhood". 2003-versionen avviker från mangan halvvägs, medan 2009-versionen håller fast vid mangan hela vägen till slutet. Mer information finns i Vad är skillnaden mellan FMA och FMA Brotherhood-serien ?.

Dessa två versioner är inte relaterade till varandra i den meningen att det inte är så att den ena är en uppföljare till den andra eller något liknande. De är bara två separata kontinuiteter som råkar börja på samma plats.

I detta fall är det upp till dig vilken du vill se först. Vissa människor tror att du bör titta på 2003-versionen och sedan 2009-versionen; vissa tror det motsatta; och ännu andra tror att du bara ska titta på den ena och inte den andra.Alla dessa positioner har sina fördelar och nackdelar; kanske den mest typiska ordningen är 2003 följt av 2009, om bara för att det är den ordning de gjordes i.


Inom varje kontinuitet finns det flera poster. där är en specifik ordning i vilken dessa poster inom en enda kontinuitet ska ses.

Inom 2003 kontinuitet

Du bör titta i följande ordning:

  1. Fullmetall alkemist (TV-serien 2003 av 51 avsnitt)
  2. Fullmetal Alchemist: The Conqueror of Shamballa (en film från 2005)

The Conqueror of Shamballa är en uppföljare till TV-serien 2003, så det är ingen mening att titta på den när som helst innan du avslutar showen.

Det finns också något i 2003-kontinuiteten som heter Fullmetal Alchemist: Premium Collection. Jag har aldrig lyckats hitta en kopia av det här, men det är förmodligen mest meningsfullt att titta på det först efter att du har slutfört TV-serien 2003.

Inom 2009 kontinuitet

Du bör titta i följande ordning:

  1. Fullmetal Alchemist: Brotherhood (64-avsnitt 2009 TV-serien)
  2. Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos (en film från 2011)

Till skillnad från The Conqueror of Shamballa, Den heliga stjärnan i Milos är inte en uppföljare - snarare är det en sidohistoria som sker någonstans runt avsnitt 20 av Broderskap. Du kan i princip titta på det när som helst efter avsnitt 24 av Broderskap, men jag skulle rekommendera att lämna det till slutet av serien ändå.

Det finns också fyra specialerbjudanden på halv avsnitt som följer med Broderskap. Du bör titta på dessa när du är klar Broderskap.

2
  • En sak som jag kände efter att ha sett båda serierna är att 2009-serien bygger på 2003: s karaktärsutveckling (?) Till viss del. Hur Ed gjorde det som statsalkemist, gruvstadsberättelsen etc. Jag vet inte hur dessa hanteras i manga, men jag gillade att titta på 2003 först och sedan 2009.
  • hur är det med livespelet på Netflix?