Anonim

Eren se transforma en titán. Audio en Español

Jag kan inte tro att jag missade det här tre gånger. Jag gick tillbaka till början av AoT i avsnitt 1 och märkte dessa scener som inträffade i början av avsnittet. Eren har någon form av dagdröm eller mardröm innan han plötsligt vaknar med Mikasa som lutar sig över honom. Här är stillbilderna av det.

Vad exakt var dessa visioner? Var det någon typ av komprimerade / dolda minnen? Vad var bondgården vi såg? Jag är också ganska säker på att detta inte var i anime men mangasvar är också välkomna. ;)

Notera: Jag kunde inte hitta en videolänk att ge men det finns en animerad GIF-version av den som jag skapade här. Också bra men det är ganska lätt att se scenen om du vill eftersom det inträffar direkt efter öppningen av AoT i avsnitt 1.

3
  • Kanske bara förskuggning? När allt kommer omkring lärs Erens också om förstörelsen Titans har orsakat. (Men idk, jag har inte läst mangan och jag känner att det kan finnas några viktiga saker där.)
  • GIF-versionen är inte längre tillgänglig.
  • I första avsnittet ser Eren också Colossal Titan i sin dröm innan den dyker upp. Han kan ha förmågan att se funktionen

Jag håller med @Maroon. Det är i grunden bara en förskådande dröm / dålig känsla som han hade som kombinerade hans befintliga kunskap med hans ambitioner / drömmar.

Men han har legitima återblickar / drömmar som han inte vet något om senare i showen / mangan och att upptäcka vad det hela betyder är en del av handlingen. Han fortsätter också att drömma om en "kvinna" som han inte känner. Hans minne är dimmigt, och det finns det

de förlorade tre åren när hans far experimenterade med honom

vilket jag känner att de kommer att avslöja med tiden. Han har förmodligen också minnen / drömproblem associerade med

är styrenheten

även om det inte avslöjades om han blev det

under pausen på 3 år eller var så förut,

vilket kan påverka om hans drömmar framkallas av eller är relaterade till det.

5
  • Du kanske vill använda spoiler markdown - mycket av detta är saker som inte kommer upp förrän senare i anime (eller åtminstone för närvarande verkar bara vara manga) - särskilt lite om lost 3 years.
  • Jag håller inte vet hur man gör det :( någon snälla hjälp.
  • 1 Se detta. (Det är nog bäst om du markerar det själv, eftersom jag inte är säker på hur du vill formatera saker specifikt.)
  • Jag lade till spoiler-taggar eftersom jag själv blev bortskämd på ett mindre sätt av det här inlägget, men du kan återställa eller göra om dem om du inte gillar hur det ser ut.
  • Ledsen om spoilern men jag föreställer mig att om du klickar på en fråga av den här typen förväntar du dig framtida daterat material. Kommer dock att behålla taggarna.

Detta svar innehåller spoilers.

Vänligen läs inte om du inte är uppdaterad med mangan (kapitel 89 är där svaret baseras på).

Denna fråga är starkt relaterad till titeln på det första kapitlet / avsnittet: "Till dig, 2000 år framöver". Kontrollera det här relaterade inlägget på Anime StackExchange, som jag svarade på samma sätt.

TL; DR

Erens verklighet förvrängs ibland av minnena från framtiden och tidigare arvtagare av 'Attackera Titan' kraft.

Tänk också på att det inte finns något officiellt svar, så det korrekta svaret (för tillfället) skulle vara "Vi vet inte'.

Men efter att ha diskuterat på vissa forum och läst några teorier ger vissa tips en gemensam riktning.

Som vi vet erhöll Eren kraften i Attack Titan med Coordinate Titan (även känd som stamfader Titan) från sin far, Grisha Jaeger. Ända sedan dess har han haft vissa "visioner" eller "minnen" särskilt när han kämpade mot andra titaner. I mangakapitlet 89 blir detta tydligt.

SPOILERS !! Bilder från manga kapitel 89.

(Bildkälla: Mangastream Ansvarsfriskrivning: Jag äger inte dessa bilder. De används bara för att besvara denna fråga tydligare.)

Leder till att Hange frågar:

Vilket tar oss till den andra antydan till detta kapitel. Eren påminner om tiden han kunde använda Koordinering Titans makt.

Fokusera på "allt anslutet'.

Vilket tar oss till kulminationen av kapitlet (och "svaret" på din fråga):

SPOILERS! Om du inte har läst kapitel 87 och högre, läs inte vidare!

Vilka minnen är det här undrar jag

FÖR ATT SVAR DIN FRÅGA

Det finns en minnetidslinje som ligger utanför vår tidsuppfattning. Det vill säga äldste som har fått (åtminstone) en av de 9 ursprungliga Titans makt, ha tillgång till minnetidslinjen för alla tidigare (och möjligen framtida) äldste som fick samma makt !! Enkelt uttryckt har Eren "Attack Titan" -kraften och "Coordinate Titan" -kraften. Han kan komma åt sin fars minnen och antingen ändra dem eller kombinera dem med sina egna minnen. Således är den visioner han har i de första scenerna i det första kapitlet, kan vara ett resultat av en förvrängd verklighet, orsakad av minnena som den framtida arvtagaren till "Attack Titan" -makten ärver från Attackera Titans minne tidslinje.

Som nämnts ovan är allt spekulation eftersom inget avslöjas ännu.

Jag ber om ursäkt om detta väckte förvirring, men jag är mer än glad över att klargöra delar av mitt svar.

Den vision som Eren hade i den första espioden var föraning om saker som skulle hända i anime eller senare men han krita det som en annan mardröm, det gjorde Mikasa också. Eren förstår inte dessa visioner och vad de handlar om.

Eftersom kungafamiljen kan radera minnen från vanliga människor, kanske drömmen inte är en vision eller något, snarare än minnen från Erens förfäder som raderades (men inte helt raderades) av kungafamiljen.

Jag menar att det också är ett mysterium där Erens far kom ifrån, eftersom han hittades utanför muren med förmodligen inget minne om hur han kom dit. Jag tror att det finns en god chans att dessa evenemang är kopplade.

Så om visionerna är minnen från Erens förfäder, kan de ha ägt rum innan muren byggdes och därför likna Shiganshina Distric innan muren skyddade resten av mänskligheten
(Jag tycker inte att den här delen är för relevant längre, läser från kapitel 86 och framåt)

Jag tror att från kapitel 89 s. 45-46 finns en stark indikator på att historien är tvungen att upprepa sig själv. Detta kan också vara anledningen till att serien startade med meningen

"till dig om 2000 år framöver"

Jag tror att det stöder teorin att Erens "vision" verkligen är hans minnen från tidigare tider. Antingen det eller något om tidtrafik eller tidsslingor.

Värt att nämna är också den upprepade frasen kapitel 89 s.36

Allt hänger ihop

Jag tror inte att det finns mer i de visioner du nämnde. De finns inte i serierna och verkar bara representera de händelser som håller på att hända senare i samma avsnitt. Du kan till exempel se blommorna och kvarnen från Shiganshina District när Eren går upp och du kan också se den leende Titan sluka Erens mamma.

Å andra sidan finns det mer i de visioner som visas före introduktionen. Jag kommer inte att gå in på detaljer eftersom de inte specifikt efterfrågas, men som du sa är de verkligen undertryckta minnen från det förflutna.

Eren har ingen titankraft under den första drömmen. Han fick inte sina krafter förrän han hade sin andra dröm (som inte var en dröm utan ett minne). När Eren och de andra evakuerade Shiganshina hittade hans pappa Eren och tog honom ut i skogen för att förmedla sina titanmakter.

Jag känner att alla som publicerar om hans första dröm har utsikt över det faktum. Den drömmen hade ingen betydelse för det förflutna. När det gäller framtiden ... skulle det inte vara vettigt.

Eftersom shifters kan se minnena från andra shifters med samma titankraft så han kanske minnet av någon annan attacktitanhållare som tittade på Erens minnen. Det var inte riktigt meningsfullt som jag sa det, så jag ska ge ett exempel: kanske såg Grisha Erens minnen av dessa saker och Eren såg Grisha se Erens minnen.

Spoilers nedan till de aktuella Manga-problemen:

Jag har en teori om att den här inledande scenen också kommer att vara en av de sista scenerna i serien, och att Erens medvetenhet kan "återvända" till denna inledande scen. Sättet att han vaknar så desorienterad, inte vet var han är först och säger att drömmen tycktes fortsätta för evigt, får mig att tänka att det han upplevde var vägarna och inte bara en dröm. Vi vet att Eren kan förändra minnena från tidigare arvtagare av attack titan som sin far och Eren Kruger, och till och med påverka deras handlingar med retroaktiv verkan, så det är vettigt att han skulle kunna påverka sitt eget förflutna minnen och handlingar som väl. Jag tror inte att serien kommer att avslutas med en klippning av en torkad tidsresa (t.ex. den aktuella Eren går tillbaka i sin barns kropp och återupplever alla händelser) men jag tror att den här scenen kan indikera mer av en krusningseffekt med både det förflutna och framtiden som påverkar Eren.

Dessa visioner dyker inte upp i mangaens första kapitel. Det här är förmodligen bara ett dumt misstag som hände för att personen som producerade det här avsnittet inte visste att Eren precis började ha dessa visioner efter Wall Marias fall eftersom han ärvde attackens titans makt från sin far i det ögonblicket.