Anonim

CUIDANDO DA KATIE E DA CHARLIE BABY ALIVE - Julia Silva

Ibland såg jag det som titel i Pixiv. Här är exemplet: [COMITIA119] . Verkar som om det är en doujin. Detta är den första bilden (omslaget) - om någon är intresserad.

Jag fann från Google att Comitia är en laglig församling av folket från det antika republikanska Rom (verkar vara helt orelaterat). Först trodde jag att det var Comiket, men det finns bara 92 Comiket hittills.

Så vad är COMITIA och vad representerar numret? Verkar som om det är relaterat till comiket trots allt. Så hur skiljer det sig från comiket?

Både Comiket och COMITIA är det doujinshi kongresser som hålls i Japan. Båda konventionerna är i allmänhet samma händelse med flera skillnader. Se vilka händelser som vanligtvis händer på Comiket?

Huvudfokus

Medan både Comikets och COMITIAs huvudfokus är att umgås och utbyta doujinshi. COMITIA är den största dojinshi konventionen fokuserade helt för utbyte av original- dojinshi inom alla genrer. Så till skillnad från Comiket, någon doujinshi baserat på ett befintligt arbete är inte tillåtet i denna konvention. Och till skillnad från i Comiket där det finns ett stort antal cosplayers deltar det inget cosplay på COMITIA.

Frekvens och plats

Comiket hålls två gånger om året i Tokyo, i augusti och december. Generellt kallad NatsuComi (Summer Comiket) och FuyuComi (Winter Comiket), i Tokyo Big Sight Convention Center. Medan COMITIAs huvudkonvent hålls fyra gånger per år på olika kongressplatser i Tokyo beroende på storleken på utgåvan i fråga. Och tillhörande COMITIA-nackdelar hålls också i andra delar av Japan. Det finns mindre utgåvor som hålls under hela året, två gånger per år i Osaka, Nagoya och Niigata.

Deltagare

Comiket är mycket större än COMITIA. I Comiket är antalet cirklar som kan delta begränsat till 35 000 där det finns mer än 30 000 deltagare de senaste åren. Var i COMITIA, cirka 2000 till 3000 cirklar har deltagit i varje COMITIA de senaste åren. Den hundradaste upplagan av huvudkon är välkomna till cirka 5000 cirklar.

En del professionell mangaka deltar också i COMITIA och säljer sina proffs direkt till fans. Men de måste delta som individer; företagsbås är inte tillåtna. Medan det finns mer än 100 företag i Comiket, allt från mangaförlag till anime-produktionshus till dojinshi återförsäljningsbutiker och andra fanorienterade företag, som Pixiv, kan delta i Comiket. Dessa företagsbås ligger på en separat våning och har en separat katalog. Företag på Comiket genererar publicitet för befintliga och kommande projekt och säljer varor, ofta begränsade upplagor som distribueras uteslutande på Comiket.

Invigs datum

Den första Comiket hölls den 21 december 1975. Medan den första COMITIA hölls senare den 18 november 1984.


På samma sätt som Comiket är numret identifikationen av den n: e upplagan av COMITIA. För närvarande har de COMITIA122. Den hundradaste upplagan av COMITIA ägde rum den 5 maj 2012.


Källor

  • https://en.wikipedia.org/wiki/D%C5%8Djinshi_convention
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Comiket
  • https://fanlore.org/wiki/COMITIA
  • https://fanlore.org/wiki/Doujinshi_Convention
  • https://fanlore.org/wiki/Comiket
  • http://www.comitia.co.jp/