Anonim

Sage Raganol Lines

Avsnitt 596 kom ut idag, och jag har svårt att placera detta i mangas tidslinje.

Runt vilket kapitel skulle anime vara just nu? Och skulle jag titta på anime förstöra mangan för mig?

4
  • Kan någon förklara varför denna fråga stängdes som "för lokaliserad?" Det verkar rimligt om du anger en referensram i svaret. Till exempel, från och med Y-datum är anime Q-kapitel bort från mangan. (Nämn fyllmedel eller anime-orignalinnehåll, om tillämpligt.)
  • @Krazer "Too Localized" är inte en perfekt anledning till detta, men ingen av de nära anledningarna verkar passa perfekt. Problemet med den här frågan, som den skrivs just nu, är att svaren blir ogiltiga snabbt och behöver uppdateras. Om frågan specificerade att han var intresserad av att jämföra dem vid ett visst datum skulle det vara bra. Det är dock ett problem att ha en fråga där rätt svar ändras. Om det bara fanns ett svar skulle jag bara redigera det datumet, men nu när det finns flera svar kan jag inte redigera ett datum utan att göra åtminstone ett av dem felaktigt.
  • @RicardoValeriano Den här frågan stängdes eftersom sammanhanget och tidslinjen för frågan ständigt förändras, därför endast tillämplig på "en viss tidpunkt." Detta skulle troligen inte hjälpa några framtida besökare. Du kan omformulera din fråga för att vara mer specifik (från och med avsnitt X), eller till en allmän fråga om hur mycket ett gap som One Piece anime-produktionen har för att inte komma ikapp för snabbt i takt med den aktuella mangan. Lämna gärna en kommentar om det finns några problem du vill diskutera.
  • @ os uon on o Om frågan ställdes mer allmänt, kan den här webbplatsen användas som svar. Det är en webbplats som matchar avsnitten till kapitlen. Så svaret skulle vara användbart under en lång period (tills det tas ner på dagen).

Om du vill börja läsa mangan varifrån anime är just nu är det sista du ser i anime att Luffy tar tag i Caesar (avsnitt 597), vilket motsvarar kapitel 670, sida 19.

Det sista mangakapitlet just nu är kapitel 709 (710 kommer antingen idag eller imorgon), så anime är cirka 40 kapitel bakom anime.

Om du översätter den till bågar, är anime just nu i Punk Hazard Arc och mangan finns i Dressrosa Arc.

One Piece Anime är ganska långt efter mangan just nu (cirka 50-75 kapitel).

Mangan finns nu i Wano Arc, medan den tidigare Punk Hazard-bågen precis började i anime (enligt detta svar).

3
  • 2 Kan du vara lite mer specifik? Hur långt bakom är anime jämfört med manga?
  • Fel. Mangan finns nu i Dressrosa-bågen, inte Wano-bågen.
  • Jag skulle knappast kalla det "ganska långt"

Det är verkligen långt efter. Förmodligen under årstiden kan det ta mer än ett år (cirka 52 eps) för anime att komma ikapp mangan.

Dessutom har anime fyllmedel episod ibland mellan en båge, så det kunde lämnas mer.