Anonim

Kapitel 111 Granskning / 112 Diskussion / 113 Förutsägelser MEGA REVIEW ✮ Attack on Titan ✮ | DarkLogic |

Under den första säsongen av Attack on Titan kommer Eren ihåg något som hans pappa berättade för honom om källaren under deras hus, när han såg nyckeln, och han förvandlades till en Titan och stoppade en kanoneld.

Vi såg först den nyckeln med Erens pappa. Medan han lämnade sa han till Eren något som "Var bra så får du det här när jag kommer tillbaka". Sedan när Titans attackerade och Eren gick till Wall Rose ser vi nyckeln i hans hals.

Jag undrade hur det kom dit, men flashback-scenen antyder att hans pappa raderar hans minne.

Men jag undrade, nyckeln var hos Eren under de senaste fem åren. Om en titt på nyckeln skulle få honom att komma ihåg allt, varför hände det inte under den tiden?

Jag är nu halvvägs till säsong 1 och har inte läst mangan, så om spoilers finns där, sätt en spoiler-tagg

Han är säker på att ha sett det tidigare, men som de flesta saker kommer han inte bara automatiskt ihåg allt om ett objekt bara genom att titta på det, speciellt när han har minnesförlust när det gäller dessa minnen. Människor ställer in larm för att påminna dem om att göra saker hela tiden, men det finns aldrig en garanti för att larmet som pågår faktiskt påminner dem om att göra uppgiften.

Två potentiella idéer spelas in här då:

  1. Amnesiet är starkt och det är bara trasigt när han skiftade till en titan. Genom att göra det glömdes inte minnena längre, och så kunde nyckeln sedan påminna honom.
  2. Amnesi är som mest amnesi, tillräckligt starkt för att det tar tid eller extraordinära händelser att bryta det. Erin hade båda. Efter år vaknar han plötsligt efter att ha trott att han dog, med skurna lemmar återvuxna, och kanoner pekade på honom med folk som frågade om han är en människa eller en titan. Det är en otrolig stress, adrenalinhastighet och också direkt relaterad till minnena som glömts runt nyckeln. När han såg sina faders nyckel efter att ha tänkt på att han var en Titan, kommer han ihåg att hans far talade om nyckeln och titanerna, liksom läkemedlet som injicerades i honom, vilket var orsaken till att amnesi började med.

Det kan också vara en kombination av båda. Oavsett orsakade läkemedlet minnesförlust, av skäl som förmodligen är spoilers för denna fråga. Den minnesförlusten var tydligt nog att bara att se nyckeln inte räckte för att komma ihåg.