Anonim

White Horse Taylor Swift med texter

Under loppet av anime sover Makoto med en hel del kvinnliga skådespelare. I mangan är historien mer fokuserad på de två huvudsakliga kvinnliga lederna.

Så vitt jag vet handlar var och en om en annan väg än den ursprungliga Visual Novel.

Hur många olika ändar var det möjligt i VN? Var det möjligt för Makoto att få med någon av tjejerna som han gjorde inte det i anime? (till exempel Nanami Kanroji)

+50

Det finns ungefär 20 avslutningar i School Days Visual Novel. Här är avsnitt 6-rutkartan från School Days HQ:

Stor bild (allvarliga spoilers)

De sista bladen i routemapträdet kan vara dubbletter (jag vet ett enda fall, det kan finnas fler). Den enda tillförlitliga informationen om vilken slut du får är titeln som visas i slutet av en rutt, med rubriken "Final Episode".

Till exempel:

Den bifogade routekartan visar titeln på de ändar jag känner till vid skrivningstidpunkten och de bilder du får i huvudmenyn som ett resultat av rutten (se de två exemplen inbäddade i routemap).

Antalet ökar om du räknar "dubbla" slut, där Makoto går ut med mer än en tjej och får ett primärt och ett slags sekundärt slut, vilket förklarar ett särskilt resultat

I ett fall är två tjejer närvarande i ett enda slut.

Makoto kan faktiskt träffa tjejer som han inte får i anime. Faktum är att det finns fler slut än tjejer. De två viktigaste hjältinnorna är dock Sekai och Kotonoha, och till och med grafik i spelet visar Makotos tillgivenhet för dem i den övre stapeln: röd är Makotos tillgivenhet för Sekai, grön är Makotos tillgivenhet för Kotonoha:

Detta är anledningen till att anime nästan bara visar dessa två karaktärer. Tvärtom, genom att uppfylla särskilda villkor kan du välja andra hjältinnor i spelet. Egentligen finns det till och med ett slut där Makoto inte kan få någon tjej, och fortsätter att leva sitt liv normalt utan kärleksintresse, även om det inte ingår i avsnitt 6 ovan.

Så vitt jag vet är och förblir Nanami Kanroji en stödjande karaktär i både anime och spel.

Dock är Nanamis vän Setsuna och hennes lagkamrat Otome hjältinnor, liksom Sekai, medan endast Sekai är en hjältinna i anime.

Det är förståeligt, med tanke på att Nanami Kanroji redan har en pojkvän. Hon pratar mycket om honom till sina vänner och han dyker upp under skolfestivalen:

Han är en otaku som gillar att spela visuella romaner, och han gillar att kallas oniichan av henne när de har ett samlag under skolfestivalen.

Att vara i ett förhållande själv är Nanami i en bra position för att bedöma andra karaktärers förhållande. Nanamis roll i spelet verkar bedöma Makotos handlingar gentemot sin vän Sekai, hon har en mycket viktig roll i slutet av en av rutterna. Ett hypotetiskt förhållande mellan Makoto och henne skulle förstöra hennes trovärdighet i spelarens ögon och minska effekterna av många nyckelscener.

2
  • 1 Detta är ett fantastiskt svar, tyvm.
  • Det finns ett annat slut. Det är en sängslut. I färdplanen ligger mellan "med kotonoha" och "med ärlighet". (yeh det är den korta utan vitla) Det kallas push för långt. Det är ett mycket sorgligt slut tror jag.