Anonim

iPad Pro | Flyta

Jag märkte att första, andra och tredje klassaren brukar ha olika uniformer under det mesta av skolanime. Det är inte helt annorlunda. Ibland är skillnaderna stift, band, tofflor inomhus, slips och så vidare. Men vad är orsaken bakom detta?

Jag tittar på några japanska drama. Men kunde inte minnas någon titel som har dessa skillnader. Är detta verkligen en del av den japanska kulturen?

PS: I mitt land bär de flesta studenter också uniform. Men det finns inga skillnader i uniform mellan första, andra och tredje klass.

1
  • två ord: kraftavstånd. Det är ett psykologiskt koncept som beskriver hur mycket "respekt" du ska visa dina "överordnade". Japan är en nation med enormt maktavstånd, så du kommer att se skillnader mellan dem i högre position och lägre position för att göra det lättare att veta vem du behöver visa respekt för. (inte definitivt, det här är ett svar, det kan finnas andra.)

I mitt land (Indonesien) har vår skoluniform ett märke som anger vilken klass vi är. Det var inte bara min skola, andra skolor här har det också så här. Således är detta inte / inte längre (eftersom Indonesien tidigare var under ockupationen av de japanska styrkorna) en japansk specifik kultur.

Om varför vi har det på det sättet förklarade en sida i Wikipedia det bra. I grund och botten modellerades uniformen efter sjömanuniformen. Skillnaden mellan Freshman, Junior och Senior uniform rotade sig från ranghierarkin i armén. Tänk på att avancera klassen som att avancera i rang, som från en sergeant till major, och sedan general.

Redigera: Tillagd från gruppdiskussionen Tomato Cabal Line (kredit till Krazer), färgen på uniformerna och skorna betecknar året studenterna hör till. Färgen roteras varje år. T.ex. färgen på den utexaminerade senioren blir färgen på den nya inkommande nybörjaren. Detta för att du ska kunna se vem som är din senior och vem som är din junior. Färgen roteras så att du inte behöver byta färg varje år.

0

Jag är Japan.

Även i japanska skolor delas inte alltid enhetliga mönster efter betyg. Visst kan riktiga skolor i Japan ha olika utformning av gymkläder För examole, färger på tröjan eller pannbandet eller någon del av uniformer (för examole, färg på slipsar eller halsdukar.) Beroende på året då inskrivning. Detta för att betyget kan bekräftas visuellt. Betygsnivå färger förblir ofta desamma tills examen. Med andra ord beror det på antagningsåret snarare än betyget.

Hos min alma delades färgen på namnskylten ut i enlighet med laget vid atletmötet. Samma blå namnetikett används för tredje året andra året och första året A-gruppen. Grupp B använder en gul namnskylt oavsett betyg, ....