Anonim

Min pappas reaktion på Code Geass R2 avslutar sina sista tankar

Vi vet alla att Lelouch raderade Shirley minnen av honom under Mao-fallet. Men varför? Kunde han inte bara ha raderat hennes minnen om att han var noll, istället för att radera Allt minnen om honom?

0

Affären med Shirley kommer till sin topp i avsnitt 14, när Shirley försöker skjuta Lelouch efter att ha manipulerats av Mao.

Shirley misslyckas men är fortfarande knäckt av skuld, efter att ha skjutit Villetta Nu tidigare och förmodat att hon var död. I det efterföljande utbytet försöker Lelouch trösta henne genom att berätta för henne att hennes handlingar är hans ansvar. Men oavsett hur seriöst Shirley tar detta påstående är hon fortfarande orolig över sin kunskap om att Lelouch var ansvarig för sin fars död (som inträffar i avsnitt 12) och av det faktum att hon har en förälskelse på Lelouch.

Lelouch försöker sedan trösta henne genom att säga, trots Shirley protester:

Oroa dig inte. Det är dags att glömma alla dåliga saker som har hänt dig. [. . .] Jag hjälper dig att glömma allt detta.

Således bör den mest rimliga tolkningen av Lelouchs radering av Shirley minne inte vara att det är en säkerhetsåtgärd för att säkerställa att ingen vet att han är noll. Snarare försöker han också minska Shirley lidande genom att få henne att glömma honom helt.

Att Lelouch bryr sig om Shirley på en viss nivå, och därmed inte bara gör upp vad han säger till henne, verkar illustreras av både hans reaktion på händelserna i avsnitt 12 och under andra säsongen:

Genom hans misslyckade försök att rädda den döende Shirley.

Lelouch är inte medveten om att Viletta är i svansen för att hon hade vaga minnen om honom eftersom det tog honom ett tag att framgångsrikt lugna henne.
Därför har han ingen aning om hur Shirley tänkte på att han var noll eller varför hon var i hamnen under avsnitt 13.
Eftersom han inte känner till de saker han tänkte skulle det vara säkrast att radera ALLA minnen som rör honom, och inte bara den specifika kunskapen om att han var noll, för så vitt han visste kunde Shirley bara räkna ut det igen, men genom att radera ALLA Lelouch-relaterade minnen var han säker på att vad det än var som satte Shirley på rätt väg var borta.