Anonim

Monokrom∞Blå himmel [Kaito x Rin] (omslag)

Det verkar som om det inte fanns några andra skäl för Obito att överväga Mugen Tsukuyomi.

Hade Obito annan motivation, förutom Rins död?

1
  • madara uchiha kanske som drivit hans ilska

Rins död var bara den sista gnistan för att få Obito att starta det fjärde stora kriget. Hans hat mot "onda" shinobis, nuvarande värld och önskan att fixa världen var uppenbart under lång tid (han försökte alltid konkurrera med Kakashi för att bli starkare och rädda sina allierade). Han letade efter ett sätt att föra "fred" till alla, det är när Madara kom in, i förtvivlade tider presenterade Madara honom ett hopp om "Oändlig Tsukuyomi" som för Obitos starka önskningar såg ut som den perfekta lösningen. Jag kommer inte bara kalla det manipulation, för den tiden var målen för Madara och Obito ganska lika och det var mer en överenskommelse än bara manipulation. Madara hittade den perfekta kandidaten för att bära sin vilja, Obito hittade den perfekta lösningen som han ansåg "korrekt" i sitt vridna, förtvivlade sinne.

Manipulation av Madara Uchiha. Obito spelades av en mästarmanipulator och skickades ner i raseri och omöjliga fixningar eftersom Madara hittade honom och drev honom på det sättet.

Enligt min åsikt.

3
  • Kan du tillhandahålla någon inköp för detta?
  • tyvärr verkar det verkligen så. En sådan enorm brist på motivation för en sådan kraftfull karaktär
  • Vissa kallar det hjärntvätt.

Det håller faktiskt båda krafterna. I Sasukes kamp med Danzō i volym 51 använde han en svagare version av Itachis genjutsu. På Gokage Summit Attack kan han använda sin egen styrka för att kontrollera Amaterasu-lågor. Så de kan använda både sin ursprungliga och den tidigare ägarens Mangekyou Powers.

Inte fullständigt. Rin döende var den första katalysatorn för Obito att gå ner Madaras väg. Händelserna efter att ha cementerat Obito på det sättet. När han slogs i kriget nämner han att han försökte hitta ljus i världen medan han reste som Madara men varje gång han blev svikna. Vad skulle ha fått Obito att tänka att världen var skit på grund av shinobis system? Itachis hela liv, Nagatos förflutna, Kisames hela pinne kommer att tänka på big time. Som Obito sa det som förde honom till fullständig utarmning var hela världens tillstånd.