Anonim

Bleezy - Kyrie Irving (DOD)

Händelserna i mangan "Uzumaki" av Junji Ito berättas av Kirie, huvudpersonen som antyder att hon på något sätt har överlevt spiralapokalypsen.

Eftersom jag bara har läst den översatta versionen är jag inte säker på om den ursprungliga versionen har sagt något om att Kirie och Shuichi överlevde spiralapokalypsen.

Förklarar den ursprungliga versionen på något sätt hur Kirie kan berätta hela händelsen eller hur har hon överlevt?

3
  • TV Tropes '"Posthumous Narration" -sida (obligatorisk varning för tidssänkning!) Beskriver Kirie som "bara tekniskt levande" i slutet av mangan. Jag har inte läst det själv, så jag kan inte utarbeta mer och känner mig inte bekväm att göra detta till ett svar. Som tropenamnet antyder är det dock inte ovanligt att en fiktiv karaktär berättar händelser som de inte slutligen överlevde.
  • Jag har också läst den översatta versionen av Viz. Jag tror att de dog sedan de blev en del av spiralen.
  • @ F1Krazy Jag tycker att det är lite deprimerande eftersom jag är en sug för lyckliga slut. I alla fall.

Kirie: Shuichi ... vad gör vi nu?
Shuichi: Kirie ... Jag kan inte springa längre. Lämna mig här. Du måste fortsätta slåss. Jag tror att den här förbannelsen är över.
Kirie: Jag kan inte springa mer heller. Jag bor hos dig.
* Deras armar går ihop *
Och med spiralen fullständig hände en konstig sak ... Precis som tiden hade ökat när vi var i utkanten, stod den i mitten av spiralen. Så förbannelsen var över samma ögonblick som den började, det oändliga frusna ögonblicket som jag tillbringade i shuichis armar. Och det kommer att vara samma ögonblick när det slutar igen ... när nästa Kurozu-cho byggs där ruinerna från det gamla en gång låg. När den eviga spiralen vaknar igen.

- Uzumaki, kapitel 19

Att ignorera orden vet vi tre saker:

  • Både Kirie och Shuichi blir spiraler i hjärtat av spiralförbannelsen.
  • Vi vet att de inte undkom spiralapokalypsen när de blev spiraler.
  • Vi vet inte om de inte överlevde (är döda) eftersom de såg ut som de levde när vi senast såg dem.

Att läsa slutet vet vi:

  • Tekniskt sett kan de inte dö för att tiden är frusen.
  • De blir spiraler för resten av evigheten.

berättad av Kirie, huvudpersonen som antyder att hon på något sätt har överlevt spiralapokalypsen.

Detta verkar som ett felaktigt antagande. Berättelser behöver inte följa 'logik', till exempel att det finns en spiralförbannelse. Men berättelsen är i nutid och vi kan lätt anta att detta är berättelsen Kirie var skriva (till minne) eller skulle ha skrivet om hon inte hade undergått förbannelsen.

Ja, men vi såg henne i början berätta för oss att hon kommer att prata om de konstiga händelserna som hände i hennes hemstad, om författaren ville att det skulle vara en memoar skulle han inte ha inkluderat en bild.