Anonim

★ ~ EPIC MAGIKARP SWEEP ~ ★

Mewtwo är en konstgjord Pok mon, skapad från Mews DNA. Alla andra klonade Pokémon i filmen Mewtwo slår tillbaka ser ut som den de klonade från, men inte Mewtwo. Mewtwo ser helt annorlunda ut än Mew. Varför är detta?

Jag tror att detta är en plothol, som härrör från avvikelserna mellan Mewtwos ursprung i spelen och dess ursprung i anime.

I spelen är Mewtwo inte en klon av Mew, utan faktiskt dess barn: tidskrifterna i Cinnabar Mansion hänvisar till Mew som föder den. Mewtwo utsattes sedan för "år av fruktansvärd gen splitsning och DNA-tekniska experiment", vilket förklarar varför det bara vagt liknar Mew - dess DNA är inte längre enbart det för Mew.

I anime klonades emellertid Mewtwo med hjälp av Mews DNA, och det nämns ingenstans att det utsätts för ytterligare experiment, bara att det "mognar" i sin nuvarande form. Innan det mognade liknade det Mew närmare:

Det är fortfarande möjligt att Mewtwo experimenterades på ett liknande sätt som spelen, men i avsaknad av bevis måste jag krita upp detta till en enkel plothål: det finns ingen tydlig förklaring till varför Mewtwo bör skilja sig så drastiskt från Pok mon det klonades från, när de andra klonerna inte uppvisar några skillnader förutom mörka fläckar.

7
  • Jag minns att spelet hänvisar till Mew "att föda" är som de extrahera mew DNA för att skapa Mewtwo och det är därför det kallas "mew som föder", i Pokemon Origins minns jag att Red kallade honom den mest kraftfulla pokemon eftersom den kom från mew (och om Mew "föder" antar det inte att vara mest kraftfull), och i alla fall även i filmen gjorde de det inte klona honom men återskapa DNA in t Mew cels, det är rimligt att det inte ser ut som mew ...
  • @USerNAme Nej, enligt Bulbapedia födde Mew bokstavligen Mewtwo: "Enligt de vetenskapliga loggarna som hittades i Pokémon Mansion of Cinnabar Island var Mewtwo född från en gravid Mew [...] vars embryo hade manipulerats för att ändra dess DNA. "
  • @ F1Krazy wiki-staten annorlunda ger Pokedex inträde från spelen: spelets Pokédex inträde säger att Mewtwo "skapades av en forskare efter år av fruktansvärd gen splitsning och DNA-tekniska experiment" Image
  • De exakt offert från Wiki-artikeln du länkar är följande: "I Pokémon Red and Blue lär spelaren om Mewtwos existens genom att läsa forskningsanteckningar kvar i den förstörda Pokémon Mansion på Cinnabar Island. Anteckningarna säger att öns forskare upptäckte en ny Pokémon i en Djungel i Guyana, att de kallade den Mew, och det det födde senare en varelse som de kallade Mewtwo; spelets Pokédex-post säger att Mewtwo "skapades av en forskare efter år av fruktansvärd gensplitsning och DNA-tekniska experiment". Dessa två saker utesluter inte varandra.
  • @ F1Krazy 1. vill du bara säga att spelet strider mot sig själv? 2. wiki citerade till och med pokemonföretaget "Mewtwo är en Pokémon som skapades genom genetisk manipulation. Men även om den vetenskapliga kraften hos människor skapade ..." säger all anpassning Mewtwo skapad av vetenskaplig även den närmaste och spelet motsäger sig själv, verkligen övertygande ... läs hela artikeln.

I Pokémon äventyr manga, Mewtwo fick mänskligt DNA liksom Mew DNA så Mewtwo borde se annorlunda ut än Mew. Mer mänsklig. Jag förstår inte varför detta inte kunde ha varit fallet i anime och spel. Emellertid gavs Pokémon som Mewtwo klonade knappast några förändringar men ändringen av att de skulle lyda Mewtwo. De injicerades inte med mänskligt DNA utan med Pokémon-DNA.

2
  • 2 "Mewtwo fick mänskligt DNA" - har du en källa för detta?
  • Ja, i Pokémon-mangan, som jag får om du inte håller med, Blaine, den tidigare raketmedlemmen i teamet, gav en injektion av sitt DNA till Mewtwo. Jag förstår inte varför TV-program och filmer har skillnad.

I den första filmen berättade Dr.Fuji, huvudforskaren som arbetade med Mewtwos skapande i anime, har det här samtalet med Mewtwo:

Dr. Fuji: "I åratal kämpade vi för att framgångsrikt klona en Pokemon för att bevisa våra teorier, men du är det första exemplet som överlever. Det är Mew, den sällsynta av alla Pokemon. Från dess DNA skapade vi du, Mewtwo. "

Mewtwo: "Mewtwo? Är jag bara en kopia? Ingenting annat än Mews skugga?"

Dr. Fuji: "Du är större än Mew, förbättrad genom människans uppfinningsrikedom. Vi använde de mest avancerade teknikerna för att utveckla dina fantastiska psykiska krafter."

Senare i filmen, när Jessie, James och Meowth smyger sig runt i Mewtwos kloningslaboratorium, hittar de en inspelning som Dr. Fuji gjorde om Mewtwos skapelse där han säger detta:

Det fanns tillräckligt med genetiskt material [i det fossil som hans team hade hittat] för att replikera Mew. Men [betoning min] Giovanni, som finansierade våra experiment, insisterade på att vi försökte skapa superkloner, mer kraftfulla än någon levande Pokémon.

Allt detta innebär för mig starkt att Mewtwo inte bara klonades direkt från Mew utan också utsattes för kraftig genetisk modifiering för att förbättra hans psykiska krafter. De andra klonerna gick inte igenom denna process, och så liknar de Pokemon som de klonades från.

Detta verkar också passa in i Mewtwos allmänna bakgrundshistoria i andra versioner av Pokemon-världen. I Pokémon äventyr manga, det står uttryckligen att Mewtwo skapades genom att blanda mänskligt DNA med DNA från Mew, och i spelen anger Mewtwos ursprungliga Pok dex-post att

Det skapades av en vetenskapsman efter år av fruktansvärd gen splitsning och DNA-tekniska experiment.

Jag förstår inte varför anime-vers Mewtwo skulle vara annorlunda, och det finns inget i filmen som antyder att han är.

mewtwo klonades från mew det är möjligt att teamraket gjorde några modifieringar för klonen medan mewtwo inte gjorde några modifieringar av DNA hos pokemonerna det klonade ändå är det bara antagande