Anonim

Plate Tectonics 200Ma to Today av CR Scotese

I kapitel 510, medan Tobi förklarar Izanagi för Konan, kommenterar han de som kunde använda en "ofullständig form" av Izanagi, med hänvisning till Danzo, och antyder att han (eller någon annan) kunde använda en "komplett form" av Izanagi. Vad är denna kompletta form av Izanagi?

1
  • Bra fråga. =)

Det verkar inte som om Obito har mycket framtid kvar, så låt oss smälla.

Tobi använder Izanagi mot Konan (Sida 10) Tobis Izanagi varade i 10 minuter (Sida 3)

Tobi hänvisade definitivt till sig själv genom att använda den fullständiga formen av Izanagi. Kom ihåg att Danzou hade 10 ögon och att varje öga hade en minut av Izanagi. Tobi kan använda minst 10 minuters värde för ett ögonoffer.

Vi vet också att för varje öga Danzou använde, sjönk hans chakra avsevärt enligt Karin. Hans enorma chakraförlust beror på att han inte är en Uchiha. Även om detta inte nämndes specifikt i kapitel 510 eller 479, vet vi att en icke-Uchiha som använder Sharingan förbrukar mycket chakra (dvs. Kakashi).

Nu förklarade Tobi att Danzou inte hade full kontroll över Hashiramas krafter (Sida 12), så det är därför hans Izanagi hade en tidsbegränsning (1 minut). Tobi fortsätter med att förklara hur Orochimaru också insåg detta och implanterade därmed 10 ögon för att förlänga Izanagis varaktighet för Danzou.

Den fullständiga formen av Izanagi kräver full kontroll över både Uchiha DNA (Sharingan) och Senju DNA (Hashirama celler). Med detta kan man använda Izanagi utan tidsbegränsning i sig, utan snarare en chakragräns. Tobi måste använda chakra för att använda Izanagi, så varaktigheten av doujutsu är direkt proportionell mot mängden chakra som han använder. När Tobi har slut på chakran kan han inte längre använda Izanagi.

1
  • Naturligtvis kan människor argumentera för att Tobis Izanagi kan ha en definierad tidsgräns. Vi kommer aldrig att veta. Men med tanke på att Tobi uppgav att hans Izanagi var en ifylld blankett och bevisade att hans Izanagi kan vara minst 10 minuter, är det säkert att anta att hans Izanagi inte var baserat på tid. Om du behärskar en jutsu bör din jutsu bara ha en chakrabegränsning och inte en tidsbegränsning.