Anonim

Arbetsterapeut ASTR-recension!

I avsnitt 12 förklarade Mysterious Boy (som förmodligen är den första NPC) för Yuri att det fanns en pojke för länge sedan som älskade en annan tjej som lämnade honom ensam i denna värld. Således tappade han greppet om sinnet och skapade någon form av "krav" till denna värld (den viktigaste är att inte låta kärleken sprida sig). Men den mystiska pojken berättade också för henne att hans chanser att träffa henne igen är bättre än 0.

Baserat på denna fråga antas det att Otonashi inte ångrade sig så han gick vidare. Men jag ber mig skilja på det, för vi kan också anta Otonashi GÖR har ångrar precis efter att Kanade lämnat honom även när han bad henne att stanna hos honom.

Allt bygger egentligen på antagande, men kan det vara så att den första NPC faktiskt var Otonashi själv på något sätt?

2
  • Hittills har jag inte sett obestridliga bevis för eller emot denna teori. The Mysterious Boy är bara en AI. Du menade antagligen Programmeraren istället för den första NPC.
  • @GaoWeiwei Enligt den engelska DUB, sade den mystiska pojken den första NPC han är programmeraren ...

Teoretiskt sett nej. Det är sant att Kanade anlände innan Otonashi och Otonashi dog i den verkliga världen före Kanade (för att Otonashis hjärta gick till Kanade), men jag tror att den här frågan aldrig fick svar från Key.

2
  • Teorier stöds av fakta.
  • 1 Om Otonashi var släkt med första NPC, borde anlända efterlivet före Kanade. Men hon kommer först av någon anledning (ep1). Kanske, Otonashi anländer, lämnar sedan eftervärlden och dör en andra gång i den verkliga världen ...?

Jag har fortfarande inte fått mitt huvud lindat runt slutet, men skaparen av Angel Beats!, Jun Maeda, har enligt uppgift sagt i en intervju:

Det användes inte att vara där själv, så jag tror att han också lämnade världen efter det. Dessutom belönades han. Det var inte ett dåligt liv. Det skulle inte vara som Otonashi för honom att stanna. Han är en framåtblickare som ser mot sitt nästa liv.

Så det verkar som om Otonashi så småningom gick vidare utan ånger.

Otonashi framställs utan tvekan som en parallell till programmeraren, men det är inte känt om han kommer att sluta förvandla sig till en NPC som programmeraren hade gjort, eftersom anime inte gav oss ett tydligt och definitivt svar, och inte heller gjorde Jun Maeda i intervjun. Jag antar att det verkligen är upp till dig att bestämma vad du tror på.

2
  • hur är det med epilogen där Otonashi v2 nådde fram till Kanade v2?
  • @NamikazeSheena Jag tror att epilogen är resultatet av att Otonashi framgångsrikt har lämnat Afterlife World, "Good / True End". Men glöm inte den andra epilogen, där vi inte är så säkra på om Otonashi inte kommer att stanna på obestämd tid i efterlivet, som en "Normal / Bad End".

The Mysterious Boy, alias AI, skapades av programmeraren som den första NPC i efterlivet. Programmerarens detaljer matchar Otonashis med slående likheter. Låt oss inte glömma att Key förutom den ursprungliga avslutningen av Angel Beats utfärdade ytterligare en epilog, med titeln "Another Epilogue". I detta är huvudfokus en annan person som har anlänt till efterlivet, och han är omgiven av tysta, lydiga NPC. Efter att ha utmanat verkligheten i Afterlife School, talas han med av studentrådets ordförande,

Otonashi i en alternativ tidslinje, som inte har gått vidare än,

och han får höra att om han har någon fråga om världen som de båda lever i att han borde komma ner till studentrådsrummet. Men som

Otonashi går tillbaka till studentrådsrummet, en tjej kan höras säga, "Det finns ett rykte om att han väntar på någon."

Så därför är det fullt möjligt det

Otonashi väntar på Kanade, och att den här tidsströmmen på något sätt slingrar. Otonashi blir galen och väntar på Kanade, som har en oändligt liten chans att dyka upp igen i efterlivet, men ändå bättre än noll.

Han förvandlar sig till en NPC för att kunna stå emot den långa väntan och skapar AI, eller "Mysterious Boy" för att kunna upprätthålla kraven i livet efter livet, inte låta kärleken manifestera sig, vilket möjligen räddar framtida ankomster från smärta som han har utsatts för. Det här kan vara anledningen till att han skapar Angel Player, för han vet att om Kanade dyker upp igen, vet hon hur man använder den och kanske programmerar den för att flytta honom tillbaka från sitt NPC-tillstånd. Medlemmarna i SSS anländer efter detta. Då, vid tidpunkten för avsnitt 1, slingrar tidsströmmen och orsakar

Otonashi att återgå från en NPC.

Glömmer allt som har hänt honom, händelserna fortsätter på samma sätt som de gjorde tidigare,

orsakar att tidslinjen upprepas om och om igen.

Några tankar? Det här verkar ganska långsökt, men det finns där ute nu.