Anonim

Williamson: Demokraterna kommer inte att vinna detta val som hånar troens folk '

Vad händer i Brotherhood under en transmutation om för mycket ges som en del av motsvarande utbyte? I serien förlorar bröderna något för att försöka ge för lite under det mänskliga transmutationsförsöket att få tillbaka sin mamma ... Så vad skulle hända om de gav för mycket? Vad som helst?

3
  • Jag antar att om du tänkte överföra ett kilo smuts till 500 gram guld, skulle du ha 500 gram smuts kvar. Men transmutation av mer komplexa objekt kan fungera med olika regler. Inte säker på att det förklarades i kanonen.
  • @Hakase Så du säger att det är en process som bara använder det som behövs om fler skulle vara närvarande? Men tar sedan en typ av betalning från användaren när det som tillhandahålls inte räcker?
  • Btw. vi ser vad som händer om någon använder alkemi, ger något men inte får något: Ärr. Hans arm är för att demontera saker och tills han får den 2: a tatueringen i Brotherhood, får han inte något av det. I originalserien är det oklart om det också används för stenen, men den här frågan handlar om brödraskap så vi har svar på det i själva showen.

Det finns inget sådant som att "ge för mycket" här. @ Becuzz svar berör detta, men jag vill utöka det såväl som prata om den mänskliga transmutationen.

Ger "för mycket"

Alchemy (i FMA canon) är i grunden kemi. Jag antar att den som läser detta inte har tagit mycket (eller någon) kemi i sitt liv, så jag ska försöka hålla det relativt enkelt.

Tänk dig att du har en tändare fylld med bensen. När du tänder den och den börjar brinna, sker en kemisk reaktion som omvandlar bensen (C6H6) och syre (O2), till koldioxid (CO2) och vatten (H2O). Du kan representera detta som en ekvation som visar "mängderna" för varje förening som krävs.

Vad händer om du lägger in 25 av O2 istället för 15? Enkelt: de 10 återstående O2 kommer inte att användas.

Transmutation följer samma princip, även om den är mer komplex vetenskapligt. Om vi ​​omvandlar ett blyblock till guld får vi en motsvarande mängd guld som det bly som vi transmuterade. Att ge "för mycket" bly leder antingen till överskott av guld (om det finns tillräckligt med transmutationsenergi), eller bly som finns kvar (om det inte transmuteras). Mängden guld kommer alltid vara kemiskt ekvivalent med mängden bly som konsumeras i reaktionen.

TL; DR: Den kemiska mängden som konsumeras i reaktionen kommer alltid att vara lika med den kemiska mängden av den skapade produkten.

Mänsklig transmutation

I serien förlorar bröderna något för att försöka ge för lite under det mänskliga transmutationsförsöket att få tillbaka sin mamma

Detta är inte exakt korrekt. Jag förstår vad du försöker säga, men det är inte riktigt korrekt.

Bröderna gav exakt vad de behövde för att få tillbaka sin mor, ända ner till själens data från sitt eget blod. Anledningen till att de inte lyckades är att de inte kunde tillhandahålla henne mänskligt liv för att gå in i kroppen de skapade (vilket faktiskt var ett ganska bra försök för underbarnskunskaper om mänsklig anatomi före tonåren). Lägg till det, naturligtvis, att Gud inte tillåter uppståndelse av detta mänskliga liv, och du har ett recept på katastrof.

Anledningen till att de förlorar sina kroppar är att de var tvungna att betala en vägtull för att gå in i porten (ja, mot sin vilja, som straff). I ögonen på de varelser som övervakar denna transmutation var utbytet motsvarande:

  • Materialen (kol, vatten, etc.) som gavs konsumerades och skapade det svarta odjuret.
  • Edward förlorade benet och såg viss kunskap inom porten.
  • Alphonse förlorade sin kropp och såg mycket kunskap inom porten.
  • Edward förlorade armen och tog tillbaka Alphonses själ bortom porten.

Till slut gavs varken för mycket eller för lite, och transmutationen lydde motsvarande utbyte.

Relaterad läsning

  • När Edward och Alphonse försöker transmutera sin mor, varför fick de ingenting?
  • Om ”sanningen” inte fanns, skulle det då innebära att prestationer som mänsklig transmutation skulle fungera?
5
  • Tack @ キ ル ア, jag läste sedan jag postade detta lite mer om varför de förlorade vad de gjorde ... Det verkar som att sanningen, eller Gud, har en humoristisk känsla för varför han tog vad han gjorde för att lära dem en lektionstyp. Jag läste också att vissa tror att det är därför Ed / Al / Izumi kan transmutera utan en cirkel. Ditt svar är vettigt, jag är förvånad över att jag inte gjorde anslutningen. Tack!
  • Vad menar du med God does not permit resurrection? Jag kommer dock inte ihåg att detta nämndes i mangan.
  • 2 @PeterRaeves Ed och Izumi pratar om det faktum att deras försök att få tillbaka de döda genom mänsklig transmutation aldrig skulle fungera till att börja med. Med tanke på att Gud övervakar alla alkemiska transmutationer är det bara ett enkelt avdrag därifrån.
  • Det finns inget känt fall av en lyckad mänsklig transmutation. Om du kommer ihåg, åtminstone på originalserierna, är de en viss kroppsförändring (flyttar själen från en kropp till en annan), men inte transmutation. Förmodligen är det rätt att berätta vem "Gud tillåter inte uppståndelse", eller kanske är det mer korrekt att säga "Det finns ingen känd motsvarande betalning för ett helt liv".
  • Jag kommer att klippa ut delen om vem som har tagit hur mycket kemi men jag vill påpeka att det inte behöver kärnfysik att skapa guld.

Jag tror inte att du ens kan betala för mycket. Lagen om motsvarande utbyte skulle diktera att om du lägger i en mängd X smuts och överför det till guld, ska du få ut exakt motsvarande mängd guld, inte mindre.

När det gäller att betala mer (som Ed och Al gjorde) finns det en ganska bra förklaring i avsnitt 26 "Reunion". (Spoilers framåt)

Ed, Ling och Envy är inuti Gluttony. Ed förklarar att en misslyckad transmutation (som jag antar skulle inkludera att betala för mycket, om en sådan sak till och med är möjlig) "ricochets tillbaka till den som utförde den", vad det än betyder. För mig låter det som om det bara inte fungerar. Men i det här fallet låter det mindre av "att betala för mycket" och mer "att försöka göra något som helt enkelt inte fungerar."

Ed ger också en mycket bra förklaring av vad mänsklig transmutation egentligen är i samma avsnitt. Han säger att mänsklig transmutation (som de ville göra för att få tillbaka sin mamma) bara inte är en sak. Mänsklig transmutation innebär verkligen att transmutera levande människor, inte att föra tillbaka de döda.

Senare i samma avsnitt förklarar Envy att för att öppna portalen (vilket egentligen är vad Ed och Al gjorde, överförde de faktiskt inte en människa) måste de betala en avgift. När det gäller Ed och Al betalade de med sina kroppar / kroppsdelar. I utbyte fick de öppna portalen och fick den kunskap och kraft som följer med den.

2
  • 4 Om jag minns rätt var historiens kärna eller moral att det inte finns något som kan likställas med ett mänskligt liv. De misslyckades inte för att de betalade för mycket utan för att de inte hade något som var likvärdigt. Jag verkar komma ihåg att ge liv med alkemi var något tabu och förbjudet. För det mesta för att när det skulle lyckas skulle det bara framkalla styggelser och var något som inte kunde fulländas.
  • @mrdanthedeadman Jag tror att det definitivt är det moraliska. I det avsnittet går han in lite mer i detalj på varför de inte kunde ta tillbaka sin mamma men Ed kunde dra tillbaka Als själ och sticka den i rustningen. (Tho det tar lite att tänka på vad han säger mot vad som hände för att komma till slutsatsen om varför den ena arbetade och den andra inte).