Anonim

KANA-BOON \ "Sillhoutte \" omslag av xieulien francisco

Lee kunde inte använda chakra och kunde därför inte utföra någon av de tre teknikerna. Men Lee lyckades klara akademiprövet, medan Naruto inte kunde.

Varför misslyckades Naruto när han lätt kunde utföra Henge och Kawarimi och tydligt hade för mycket chakra för Bunshin?

6
  • Det här ser inte ut som ett duplikat för mig. "Varför kunde Lee göra X" är en annan fråga än "Varför kunde Naruto inte göra X".
  • @senshin Den här frågan är inte bara varför naruto inte kunde göra något utan varför Lee kunde. För att kunna svara helt och hållet måste båda frågorna besvaras och frågan som detta kopplades till som en duplikat gjorde det enligt min mening mycket bra.
  • @JoeW Jag vet inte riktigt mycket om Naruto (showen), men svaren på den länkade frågan verkar inte säga något om Naruto (karaktären). Kanske är svaret implicit där om du vet saker om showen, men om det är så är det åtminstone inte uppenbart för mig.
  • @senshin I det här fallet hänför sig svaret till det första avsnittet eller första släppet av Manga där Naruto först misslyckas och sedan klarar testet. Han fick ett test för att skapa flera kloner som han misslyckades med att göra och det antyds att testet inte alltid är detsamma. Vid denna tidpunkt är det inte känt hur massivt hans chakra-reserv är och det är först senare när han lär sig skuggklonstekniken och löser den situation han befann sig i om han passerade. Den länkade frågan förklarar hur testet för examen inte är detsamma för alla.
  • Jag vill göra en sak klar, Lee kunde inte använda Genjutsu och Ninjutsu, det är inte chakra som han inte kan använda, och vad är de tre teknikerna du pratar om, för lee-examen var annorlunda, relaterad till Taijutsu, om Taijutsu examen jag har inte bevis, jag tror att den inte visades, men det borde vara Taijutsu-relaterad examen

Jag tror att Rock Lee var ett undantag, han utmärkt sig i Taijutsu för att kompensera för sin brist på skicklighet i Ninjutsu och Genjutsu. Naruto å andra sidan började initialt dåligt på alla tre typer av jutsus.

Det verkar inte heller finnas någon formell tentamen, Iruka och sensingarna fattar de övergripande besluten, varför Naruto blev en genin trots att han misslyckades med den "sanna" tentamen.

1
  • den "sanna" provet passerade fortfarande troligen av naruto när han använde massskuggklon, en högt rankad förbjuden jutsu, till nivån för en skicklig (perfekta kloner som inte kan särskiljas från den verkliga). Klonjutsu var trots allt hans lägsta betyg, det var den enda sak som han alltid misslyckades fram till dess, där han utmärkt. Han slog också en Chunin med den vid första användningen, så om han inte gjorde tillräckligt för att klara testet skulle jag bli chockad.Eftersom iruka hade makt att betygsätta testet kunde han förmodligen göra det när han ville.

Rock Lee är inte samma år som Naruto. Han skulle ha examen från akademin under föregående år. Det är möjligt att examenskraven inte var desamma året innan och därmed kunde Lee klara.

När det kom till beslutet för Naruto var det en liten panel av utvärderare. En var Iruka - en nära bekant med Naruto - och en annan kille var för att passera honom (så att han kunde manipulera Naruto till sina egna syften). Den avgörande omröstningen var Iruka ensam, och det var det Iruka som särskilt insisterade på att Naruto måste kunna skapa en trolig klon. Anledningen till att Naruto misslyckades i det specifika fallet beror på en viss mans förväntningar ensam (för att vara rättvis hade han en ganska bra anledning). Det allmänna hatet som byn hade mot honom, trots trots den tredje ordern, skulle sannolikt ha arbetat mot honom mer generellt. Lee skulle inte ha haft samma hat.


MÖJLIG SPOILER: Följande använder en del av bakgrunden till Might Guy som vi först får reda på mycket sent i berättelsen.


Historierna om Might Guy och Mights far ger prejudikat för att människor som är exceptionella vid taijutsu är acceptabla baserat på det ensamma. Exakt varför anges aldrig riktigt. Vi vet att Might hade problem med att komma in i skolan på grund av hans dåliga icke-taijutsu-färdigheter. Möjligheter för framsteg i dessa fall inkluderar:

  • Träna så hårt och visa så exceptionell skicklighet att byn i princip inte hade något annat val än att känna igen honom. Han, möjligen som Lee, kan ha helt enkelt "hoppat över" den vanliga metoden för att bli ett genin.

  • Ett speciellt fall av den första punkten är att förmågan att använda portarna är en sällsynt, riskabel och potentiellt extremt kraftfull färdighet. Att äga sådant kan vara en tillräcklig anledning att gå vidare i ninjorankar. Detta kan båda vara som en försiktighetsåtgärd - se till att han vet hur man använder den så att vi inte lider för det - eller som ett enkelt erkännande av dess användbarhet när den används korrekt. Naruto förväntades inte ha någon kontroll över odjuret som standard (endast de övre delarna verkade vara medvetna om möjligheten), vilket delvis varför de fruktade honom. Odjuret sågs bara som en möjlig källa till död och förstörelse, ingenting mer.

  • Mights far hade en (helt oväntad) episk sista ställning i kraft av taijutsu. Möjligen kom ordet ut, och detta ledde till en avsevärd förbättring av uppfattningen hos taijutsu-användare. Detta kan ha skapat en speciell, taijutsuspecifik, väg för framsteg som nu var tillgänglig för Lee och Might.

  • Relaterat till det föregående: Avancerade spår för specialister i ett område fanns redan på plats. Naruto var inte specialist på någon specifik sak. Han tränade under ett mer generellt program, vilket kräver ett brett spektrum av färdigheter men på mindre djup. Lee kan ha varit under ett specialistprogram, vilket kräver ett smalt utbud av färdigheter men på större djup.

  • Kanske kanske redan har haft ett öga på Lee, och kan ha använt sin storlek och inflytande för att driva Lee igenom och in i sitt team. Vi måste fortfarande överväga en anledning till hur Might fick sin ställning.

    • Observera att, ur universum, föreslogs ursprungligen aldrig att han bara skulle vara bra på taijutsu, och det var ursprungligen klart att han kunde använda chakra med rimlig skicklighet. Vi ser honom använda sig av kallande färdigheter (för sköldpaddor) och bryta genjutsu på egen hand genom Chuunin-examen. Det var egentligen först efter denna examen som hans icke-taijutsu-färdigheter i grund och botten försvann, och Might blev till stor del omarbetad som mycket lik Lee. Så kanske en högt rankad ninja kan ha varit inget annat än ett kontinuitetskrav: vi visste redan att han var, så han var tvungen att stanna så, även om han inte längre uppfyllde förutsättningarna. Så dörren till Lee öppnades av en tyst retcon, och ingen universell förklaring för den dörren gavs (så att den inte riktade för mycket uppmärksamhet åt retconen).

På en möjlig INGAME-förklaring skulle vara att Naruto är Jinchuriki för den 9-tailed räven. Bortsett från hatet hos de vuxna MÅSTE han klara ALLA test så att han är redo för det som kommer för honom ..... eftersom han av alla andra alltid kommer att vara ett mål för fiendens ninjor ... ett primärt mål även . Det KAN vara en möjlig ingame orsak där.

Hat jag skulle utesluta eftersom hans mest favoritlärare lät honom misslyckas och att han inte hatade honom vid den tiden. _Så det är mer troligt att "du är inte tillräckligt bra för vilka problem som väntar speciellt dig".

Ut ur universum är det en av de saker som tyvärr inte ger någon mening ... åtminstone om du inte tittar på det med stativet att det gör "en svalare historia". Som även om Naruto var abmyssal i ALLA klasser på akademin och misslyckades med alla test som han borde ha klarat. Varför? Han lurade regelbundet anbu och kage med hängar, han sprang regelbundet från ANBU ur alla saker och lyckades lyckas! OCH till och med gömde sig från dem med absolut lätthet! Och sedan ser vi honom smyga på och slå Sasuke till underkastelse ... allt detta i de första episoderna. Och det trots att han ALLTID förlorade Sasuke och sägs vara missbruk i ALLA shinobiklasser.

Varför misslyckades Naruto när han lätt kunde utföra Henge och Kawarimi och tydligt hade för mycket chakra för Bunshin?

Jag tror att "för mycket chakra" förklaring var en fan-teori.

För att försöka svara på frågan tror jag att anledningen till att Naruto passerade är att han lärde sig Kage Bunshin-tekniken. Det är en mycket mer komplex (och farlig) teknik som kan ses av det faktum att det är förbjuden teknik. Men ändå är Kage Bunshin fortfarande en Bunshin-teknik.

Det och han hjälpte också till att avslöja, besegra och fånga en förrädare till byn.