Anonim

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4, Hanabi Hyuga VS Hinata Hyuga (Last)!

Så under Obito och Kakashis kamp i Kamui-dimensionen får Obito ett hål i bröstet. Efter att ha sett avsnittet kommenterade de flesta tittarna att Obito "besegrades" trots att han hade Rinnegan. Men var det inte för att Obito "låta" Kakashi vinner för att ångra Madara's Seal (som vi ser i kapitel 675, Obito lär känna förseglingen och vill ångra den) och bli Ten Tails Jinchuuriki? Jag ville också veta att Kakashi (a icke-Uchiha och en icke-Senju) har kunnat faktiskt besegra Obito? För under deras kamp använde Obito inte Izanagi eller till och med en Rinnegan förmåga (även om han bara några ögonblick senare förseglar de tio svansarna inuti sig med Rinnegan). Jag är tvungen att säga detta, men Obitos förmågor är inget skämt.

Ge ett övertygande svar för att förklara exakt vad som hände under striden och vad som skulle ha hänt om Obito var riktigt seriös.

Ja det gjorde han. Men det var inte helt avsiktligt. Specifikt behöver han ett hål genom sitt hjärta, för Madara placerade ett sigill på hans hjärta, som han planerade att använda för att kontrollera honom. Obito noterade senare att han inte kunde bli den 10-svansade Jinchuriki på grund av det sigillet. Så Obito tvingade Kakashi att använda sin Raikiri för att genomborra hans hjärta och förstöra tätningen. Men det var inte enkelt, låt honom göra det som en affär.

Wiki lämnar tyvärr de flesta av dessa detaljer, men förbannelsemärkets inträde på Wiki har några av dem, det kallas The Forbidden Individual Cursed Tag. Det tvingade Obito att inte förråda Madara, så i det avseendet kunde Obito inte bara låta det hända. Han kunde emellertid indirekt låta det hända genom att tvinga det och på annat sätt försvaga sig så att han inte kunde stoppa det. I Kamui-dimensionen kunde han inte använda sin immateriellhet, vilket skulle ha varit hans huvudsakliga och möjligen enda solida försvar mot Raikiri. Han begränsade också sin användning av Chakra och sparade den för de framtida striderna i kriget, snarare än att använda den för att vinna mot kakashi, eftersom han använde nästan ingen ninjutsu och nästan inga Rinnegan-tekniker.

Obito lät definitivt Kakashi vinna för att när han väl fick rinegan kunde han använda alla de krafter som Pain hade och Kakashi DIED efter att ha besegrat bara en smärta.

1
  • Ja, det är sant, även om det är en svag förklaring ...

Naturligtvis gjorde han det. Obito är en Uchiha, så han äger Sharingan, och han fick till och med Rinnegan från Nagato. I slutet av Shippuden är det i grund och botten: Kurama, Sharingan, eller så är du svag.