Anonim

Death Note - Kira's Laugh (Original)

Varför använde inte Light Yagami Shinigami-ögonen? Kunde det inte ha varit en lätt uppgift för honom? Var det hans arrogans och överförtroende?

Alternativt, var han inte villig att offra hälften av sin livslängd och trodde att det skulle vara en förlust för honom?

Skulle det inte ha varit ett klokare steg att välja Shinigami-ögon och göra livet enklare än att leka och riskera runt hans liv?

16
  • Jag tycker att detta var ganska uppenbart (inget brott), eftersom Light säger det flera gånger. Om du tänker noga över det fanns det inte riktigt ett exempel där Shinigamis ögon skulle ha gett honom en fördel.
  • @Secret, vad säger du? Han skulle ha dödat L för länge sedan! Även han kunde ha undvikit den förekomsten med "N". Hade helt enkelt sett hans ansikte och sedan skrev hans namn i anteckningen ..
  • en som jag observerade är att han var jävla säker på sin förmåga och tänkande kraft ..
  • Ytterligare varning: Du känner inte ens din ursprungliga livslängd innan du godkänner affären. Om du är över halvvägs faller du död i det ögonblick som avtalet träder i kraft! (vilket, med tanke på Lights liv avslutades utan att affären inte så mycket senare, var fallet!)
  • Frågan om Shinigami Eyes kom upp innan L var inblandad i Light, iirc.

Från Death Note Wikia:

Ryuk erbjuder att göra ett avtal med Light för "Shinigami Eyes." Ljus vägrar affären och säger det han behöver leva för att härska över sin utopiska värld. Han frågar Ryuk om det finns något annat som han borde veta om Death Note, och Ryuk säger förmodligen inte.

Från att titta på anime får vi inte alltid inblick i ljusets kompletta tankegång,[1] vi får bara alltid lära känna hans slutsats. Så de delar av detta svar som berör hans tankar är delvis baserade på spekulation, beroende på vad som avslöjas för betraktaren och vad som inte är.

Ett av ljusets huvudsyfte är att skapa en utopi[2] där brott har utrotats eftersom alla brottslingar är döda. I denna utopiska värld skulle han ha makten att bestämma över liv och död vara den obestridliga härskaren över alla. Ganska mycket hela historien fram till Lés död och Mello och Nära utseende visar hans långsamma maktvinst allt som en del av hans listiga och tankeväckande plan.

Under större delen av den tidiga historien har Light tillgång till polisens databas via sin far[3] så att han kan se både offrens namn och ansikte. Medan han ganska mycket omedelbart erkänner kraften hos Shinigami Eyes, han gör gå ganska bra utan dem.

Två punkter är viktiga punkter för varför han bestämmer sig för att vägra Eye-avtalet. Den första är resultatet av andra stycket. Ljus gillar att ha kontroll, han gillar kraften. Han vet att det kommer att ta år att bygga upp hans utopi och han vill njuta av det till fullo. Hela den livslängd han tappade i affären skulle vara under hans ledarskap. Så han tappar inte bara hälften, han tappar faktiskt mer av den "goda" tiden.

Det andra är resultatet av tredje stycket. Ljus är en mycket ljus elev och underutmanad. Han fascineras av att övervinna de hinder som hamnar i hans väg. Kom ihåg scenen när hans rum var bugged: han accepterade utmaningen och fortsatte skriva i dödsanteckningen utan att polisen insåg att han gjorde det. Även om han lätt kunde ha kommit på sin väg genom att handla halva sin livslängd och döda L på första webbplatsen, passade det bara inte hans personlighet. Han skulle hellre göra saker på det hårda och givande sättet.

Observera dock att han tar de lätta (eller till synes enkla) möjligheterna om de presenteras på en silverplatta. När Misa (som han då har etablerat sig som den andra dödsnotägaren och som han vet att hon bytte ut sin livslängd) besöker honom på universitetet och får en blick på L, försöker han genast ringa henne för att be om hans namn. Han bryr sig inte riktigt ordentligt av att lämna L: s hörsel för att ringa samtalet. Han trodde antagligen att hans tålamod äntligen hade belönats och han var nu ett steg närmare målet. (I slutändan misslyckas dock detta eftersom L redan var misstänksam mot Misa och befriade henne från sin telefon.)


Anmärkningar:

[1]: Jag skulle bli förvånad om mangan var annorlunda.

[2]: Huruvida detta är utopi eller distopi är opinionsbaserat.

[3]: Jag tror, ​​utan att hans far vet det.

Ljus ville skapa en utopisk värld utan brott, och det ville han Regera världen han skapade Så han behövde leva för att styra och ville inte förkorta sin livslängd.