Anonim

SLEEPER Miata chockar 600 hk Z06! [GATOR]

Under hela initial D ser vi Bunta Fujiwara-tränare Takumi indirekt genom små pekare här och där, ofta innan Takumi går ut på tofu-körningar. Under senare säsonger ser vi så småningom Bunta passera Takumi med Impreza, medan Takumi körde AE86. Av dessa exempel under hela anime är det uppenbart att Bunta är en fantastisk och erfaren förare. Såvitt jag vet får vi dock inte se honom tävla eller lära sig mycket om sin bakgrund.

Finns det en punkt i manga eller anime (jag har bara tittat på anime) där vi lär oss mer om Bunta Fujiwaras körbakgrund eller ser honom tävla?

3
  • Jag vill inte skrämma någon bort med bounty-meddelandet, jag vill verkligen tilldela denna bounty till ett bra svar.
  • Jag har läst mangan till slutet. Bortsett från några paneler när han träffar någon gammal bekant för att få en bra racingmotor för Eight-Six, finns det ingen historia om Bunta. Det talas mycket om den legendariska föraren "Ghost of Akina". Det skulle dock vara en episk special!
  • @SujithSudarshan tack för insatsen! Om du kan utöka det till ett fullständigt svar med källor, skulle jag gärna titta på det

Under hela anime finns det några scener av Bunta racing solo, och som det andra svaret uppgav, det finns en scen där Bunta "tävlar" Takumi efter att ha fått sin WRX, även om det inte var ett ordentligt lopp (mer av en improviserad strid) , och Takumi visste inte att det var Bunta.

Så vitt jag kan komma ihåg fanns det inga faktiska tävlingar med Bunta i. Jag kan ha fel, men jag tror inte att det finns det.

Jag tittade på internet och i den här länken visar det tydligen att Bunta tävlar mot Takumi, som titeln antyder. Jag har inte sett Initial D, så jag antar att de visar att den blå bilen tillhör Bunta senare i serien. Om du också tittar på kommentarsektionen finns det inga kommentarer som säger att den blå bilen inte är Bunta, så jag tror att det var Bunta som körde. Dessutom, om du söker upp Bunta-racing, visas länken och en annan video som är exakt densamma. Därför tror jag att det är tillförlitligt. Klippet är från Stage 4 Episode 7 och jag tror att svaret på din fråga är ja, vi ser Bunta-ras.

2
  • Tekniskt sett är det Bunta "racing", men det är scenen jag redan kände till från anime (som jag sade i frågan). Jag hoppades på lite mer bakgrund om Buntas racingkarriär, inte bara den här scenen, som @SujithSudarshan antydde.
  • @ThePickleTickler Tyvärr man, det är allt jag visste, som sagt, jag har inte sett initial D eller läst det så jag vet inte.

Jag tror att det finns några saker vi inte tar hänsyn till: 1) Buntas förflutna 2) Buntas ögon (här är jag ute)

1) Bunta brukade tävla med sina kroppar tillbaka på dagen (han var inte begränsad till bara Akina-berget). Bunta förlorade aldrig ett lopp eftersom han ansågs vara den "obestridliga, kunde inte slå" racer (Jfr Steg 1 Akt 1 - han ultimata tofubutikdrift) bara en person som verkligen gav honom en löpning för sina pengar (se steg 3) . Jag minns att jag läste någonstans att i mangan dog Takumis mamma medan han levererade Tofu, och anledningen till att jag tar upp det beror på att i etapp 1 akt 24 när Keiichi Tsuchiya ringer Bunta om loppet mellan Takumi och Ryoske, gör Keiichi kommentaren om Bunta som ärar honom för livet med sin "monströsa drift" som Bunta svarar "det var för länge sedan". Oavsett om det är pensionerat eller kanske med ett löfte att aldrig tävla igen, åtminstone inte i en mer aktiv mening, det är därför vi inte ser Buntas ras.

2) Det finns en anledning att Bunta är den enda i serien som har ögonen stängda. Det är mer av en symbollism, en slags litterär anordning om du vill. I grund och botten är Bunta den perfekta drivrutinen. Detta betyder inte att han är den perfekta människan, utan snarare att han är den "obestridda, kunde inte slå". Till exempel, när någon frågar Bunta om resultatet av loppet, säger han aldrig någonting utom "vi får se efter loppet", vilket representerar hans lugna, samlade. Under striden mellan Takumi och Godhand Bunta gör aldrig några samtal på loppet, men han kommenterar hur Takumi fortfarande har mycket att lära sig. I etapp 3 när Bunta kör 86 för leveranserna och passerar Takumis utmanare, kommenterar Bunta "det fanns en del skicklighet bakom ratten" som visar hans typ av 6: e sinnet i racing. Sammantaget är Buntas ögon, som en litterär anordning, att visa honom som den enda föraren som inte har slagits. Även om det har varit några som gav honom en löpning för sina pengar, dvs. de har kommit nära att slå bunta - Bunta kommer fortfarande ut på toppen.

Kommer också att kasta det här här eftersom jag nämnde det - men ja, Bunta skulle slå Godhand. Godhand medger att en 86 har förmågan att slå sin tid på berget, och vi ser till och med att Takumi kommer nära att besegra Godhand, och Bunta påpekar också att Takumi har en lång väg att gå. poängen här är att jämföra kompetensen hos Godhand och Takumi och resultatet av loppet, det är troligt att Bunta skulle vinna, troligtvis genom att inte låta Gud överlämna honom på samma sätt som han passerade Takumi.