Anonim

TOPP 10 FAKTA - ÖVRIGT | De sju döda syndarna |

Jag ser att det i många Animes finns karaktärer (eller kanske trans) som Hideri Kanzaki från Blend-S, och de har vanligtvis väldigt höga röster. Dessa karaktärer i anime och manga faller i en trope och kallas vanligtvis "fällkaraktärer".

Varför har dessa karaktärer till och med höga röster?

Jag kan inte tänka på några karaktär som faller in i denna trope och får sin röst att falla i ett lägre, vanligtvis manligt röstregister.

1
  • I can't think of any character that falls into this trope and has their voice fall into a lower, typically male, voice register. Om du vill ha ett undantag, så går du: Kirito i Sword Art Online säsong 2

Hela poängen med "fällan" arketypen är att lura människor (både publiken som tittar på showen och karaktärerna i själva showen) till att tro att karaktären är kvinna när de inte är det. Om de skulle tala med en maskulin röst skulle illusionen förstöras när de öppnade munnen, vilket förstör punkten.

Bortsett från detta skulle det också vara mycket skurrande att höra en maskulin röst som kommer från någon som inte ser särskilt maskulin ut. Det omvända är också sant: det skulle vara extremt skurrande att se en muskulös man talar med en hög sopranröst.

Screwball-komedier som Pop Team Epic kan använda olämpliga röster för avsiktlig komisk effekt (se även: Upp), men med "fällor" kommer komedin istället från att människor misstänker dem för motsatt kön. Att ge dem en maskulin röst skulle, som jag redan har noterat, förstöra just det där munstycket, och då är det inte mycket som gör dem till en "fälla" i första hand.

0