Anonim

Goku SSJ4 i DBZ Supersonic Warriors !! (Beta)

I den sista mangan kan Goku förvandlas i Super Saiyan God Red på egen hand utan de andra 5 Saiyans som omger honom i en ritual. Min fråga är, i den här omvandlingen, kan han använda Kaio-ken ovanpå den, precis som han använde den med Super Saiyan God Super Saiyan-transformation (Super Saiyan Blue)?

3
  • När använder han Kaioken som super saiyanblått?
  • @MichaelMcQuade i anime han gör för att försöka besegra Hit, men i slutändan räddar han ut, och omedelbart snurrar och förvränger hans kropp antagligen på grund av kaio ken, vilket leder till en kort fyllningsbåge där han inte kan kontrollera sin Ki.
  • Kanske överväga att ändra taggen - den här frågan handlar inte om hela Dragon Ball-serien, bara Dragon Ball Super (eller strax efter DBZ)

Din fråga är knepig, min vän. Det har inte täckts in i anime eller manga om det är möjligt eller inte, men teoretiskt borde det INTE vara det.

Varför? För i anime som redan har förklarats kanon ("något..."), har det konstaterats att Kaioken ovanpå SSB är tillåten eftersom den används på god-ki under perfekt ki-kontroll.

SSR har inte perfekt ki-kontroll, varför det bara kan göras via ritual, och också varför Vegeta inte har SSR-form.

Förmodligen eftersom manga och anime avviker medan spoilers nedan för alla som inte fångas upp ...

I striden mellan Goku och Hit visas två olika resultat. I anime använder Goku Kaioken x10 medan han är i SSB för att göra det möjligt för honom att övermäta Hits tidshoppningsförmåga. Att göra det gör att han inte kan kontrollera sitt ki under en tidsperiod, vilket tvingar honom att vrida sig på fel platser och lämnar honom oförmögen att ens flyga korrekt. Nu i mangan övergår Goku mellan SSR och SSB, kastar Hit's timing ur klack och slutligen besegrar honom. Så det här ger två heta ämnen:

  1. Är SSR fortfarande användbart utan ritualen på grund av zenkai-boostet?
  2. Kan Kaioken användas med SSB? Vilken är kanonen här? Det ena är sant och det andra måste vara falskt, såvida inte av någon konstig anledning båda är sanna.

Kaioken på SSB kanske inte ens "tekniskt" är verklig på grund av att anime bara är delvis kanon.

TLDR: Teoretiskt nej, och med vad som för närvarande har setts i anime och manga från och med den 27 juni 2016, nr. Är det möjligt? Ja.

2
  • I den sista mangan görs SSR utan ritual av Goku, menade du i anime att det inte kan göras utan ritual?
  • Ja det är vad jag skrev. I manga SSR är ingen ritual kanon. Och i anime är ssb kaioken x10 kanon. En av dessa är falsk men vi vet inte vilken ännu.