Anonim

Koshiro / Zoro's Connection with Wano has been Confirmed!

I kapitel 402, sida 8, fick Zoro och Usopp manschetten tillsammans med en Seastone-manschett, men Zoro klippte inte den, och istället föreslog han att skära en av deras händer.

Först trodde jag att det kanske var omöjligt att klippa Seastone, men sedan läste jag kapitel 677, sida 9, där Law enkelt kan klippa en annan persons Seastone-manschett (han är den enda som fångas av normal manschett). Så varför klippte inte Zoro sitt, var det för att han inte var tillräckligt stark?

Zoro

Lag

6
  • Hmmm, kanske är det hans djävulens frukt. Han kan klippa vad som helst med den makten, eller hur? Om han kan skära människor djur kanske han kan klippa stensten?
  • Det beror på att lag är starkare än Zoro griper popcorn
  • Låt oss inte glömma att lag också hade fördelen att kunna utnyttja sin fulla kraft. Zoro som bara hade en arm att använda och en ganska dålig vinkel skulle inte kunna använda nästan lika mycket kraft.
  • Du glömmer det tvååriga klyftan mellan dessa händelser. Över de 9 bergen och över de 8 oceanerna finns det inget Zoro kan klippa. Zoro skulle nu kunna klippa det och lag skulle inte ha kunnat klippa det för två år sedan.
  • @PeterRaeves Det är sant, men under de två åren fick Zorro specialutbildning med den starkaste svärdsmannen.

Kairoseki är lika hård som diamant, som anges i kapitel 400 s 11, så det är osannolikt att Law har klippt den. Det är dock en kedja och ingen sa att kedjan bara består av Kairoseki. Det är mycket troligt att högst varannan kedjelänk är Kairoseki, eftersom det är lika hårt som Diamond, kunde du knappt göra det till en kedja utan något annat material och trots allt är det ett sällsynt material.

0

Lag kan styra allt i hans rum. Han kan till och med extrahera gifter från någons blod, så jag antar att han också kan bryta kedjor med sitt sinne / kraft även utan att behöva klippa dem. Lag och amiral Fujitora använder bara sina svärd för att visa hur som helst. De behöver egentligen inte klippa något för att aktivera sina krafter, vilket kan ses när han tog bort sina egna manschetter eller när admiral Fujitora skickade en meteor mot stråhattarna medan han åt nudlar.

Varje svar på denna fråga skulle vara ren spekulation:

Om det vore att hela kedjan inte är gjord av sjösten, skulle någon rationell varelse göra manschettens del av kedjorna till sten och därför skulle han inte kunna klippa av kedjorna utan att hugga ut sten. Detta svar, även om det redan är accepterat, kan rationellt uteslutas.

Huruvida det är vettigt att hans djävulens fruktkraft kunde ha använts för att skära kedjorna beror på om djävulsk fruktförmåga utan kontakt kan manipulera havssten. Jag tror inte att de kan, men sättet att bestämma det är att titta på rökare. Kan rökare san göra hela sin jutte till rök? Om han kan, så tog kedjorna bort det. Om han inte kan, måste han ha gjort det av sin egen skicklighet.

Om en svärdsmästare (i kombination med styrkan på sitt svärd / svärd) bedöms av vad han kan klippa, kan lag ha kunnat skära kedjorna av sin egen styrka. Hans blad skulle röra stenarna, inte honom. Att stenstenen är lika hård som diamant betyder inte att den inte kan brytas; hårdhet är inte samma som seghet. I andra placerade skulle jag ge bättre exempel men för en anime-webbplats: bladen som används i Attack on Titan är en superhård metall men ändå lätt fraktur / tråkig. Nästan alla mycket hårda material (särskilt stenar och keramik) har sprickplan mellan korngränser längs vilka materialet kan krossas eller delas med tillräcklig kraft. Hur trodde du att diamanter skärs? Varför kunde Law göra detta och inte Zoro? Lag vid den tidpunkten i berättelsen var en bättre svärdman enligt detta betygskriterium då Zoro var vid den tidpunkt då han övervägde att skära handen (eller benet eller bröstet, eller kasta sig i en flytande tass av smärta ... vad är upp med den här killen?)

Slutligen notera att ingen av dessa förklaringar har betydelse. One Piece styrs (och jag älskar det här) av "awesome of rule" och "rule of funny". Vad som är möjligt och vad kedjorna är gjorda av är allt som är kul för publiken. Båda refererade scenerna var dåliga och fantastiska. Varför kunde Law hugga stenstenen och Zoro inte? För att det var en bättre show på det sättet!

Inget av de andra svaren svarar faktiskt på frågan. Frågade OP

Så varför klippte inte Zoro sina [sjösten manschetter], var det för att han inte var stark nog?

och inte

Hur kunde lag bryta kärnkedjorna?

Om det verkligen är lika hårt som diamant, borde Zoro kunna klippa stenstenen. Han har skurit metall tidigare och tydligt sagt att diamant inte skulle vara annorlunda.

Men för den här tekniken behöver han fria händer. Han måste skära i rätt vinkel, med rätt mängd kraft för att göra det. Sjöstenen på armarna är helt enkelt att stänga för att utöva någon teknik. Men att skära kött och ben är å andra sidan en relativt lätt uppgift med ett skarpt svärd. Förutom vad vissa människor kan tänka, öppnar One Piece inte tomthål för The Rule of Cool.

1
  • Så varför klippte han inte Laws manschetter på Dressrosabågen?