Anonim

Owl City - Fireflies (Officiell video)

Så säg att det finns en manga. Vem kommer nu med soundtracket och komponerar det enligt anime?

Många många ljudspår (instrumental) är mästerverk, och lika lika eller ännu mer otroligt är de sammansatta med berättelse för att få ännu mer effekt. Jag vill veta mer om hela processen.

Jag vet hur de drar manga från en berättelse och animerar (vilket i sig är extremt tråkigt).

Men när det gäller soundtrack är jag helt oklar. Uppenbarligen får en studio eller en artist betalt för att skapa ljudspår men vad är deras process?

Så jag vill veta:

  1. Hur bestämmer de hur det ska låta?
  2. Hur skapar de det faktiskt och finns det en process?
  3. Hur får de som skapar detta utbildning för det?

I ljudspåren som jag har hört verkar de inte begränsade av instrument. Melodier är perfekta eller komponerade perfekt. De har ofta mänskliga röster blandade med sig, så här, det här eller det här.

1
  • möjlig duplikat eller relaterad anime.stackexchange.com/questions/3744/…

En animes soundtrack görs vanligtvis specifikt för showen. Samma sak kan dock inte alltid sägas om animeens inledande eller avslutande teman.

När det gäller att producera en anime arbetar flera företag tillsammans för att få en show att hända; dessa flera företag utgör vad som kallas en produktionskommitté. Beroende på showen kommer en produktions kommitté att innehålla en musiketikett (som Aniplex eller Lantis), och den här etiketten kan ge en kompositör att skapa musik för anime. Det finns dock fall och tillfällen där en specifik kompositör kan hämtas från en viss etikett (som att Yuki Kajiura tas in för att arbeta på Madoka Magicka), om någon i produktionspersonalen har en koppling eller något liknande.

En dator kan syntetisera en hel del instrument ganska dang bra, och det är antagligen billigare att hash ut ett ljudspår genom datorprogramvara snarare än att hitta en orkester / band, lära dem musiken och sedan spela in föreställningen. Att använda liveinstrument för anime är inte ovanligt (som för högre produktionsfilmer), men jag kunde inte berätta en procentandel av hur mycket vissa anime-program använder vad. För sångröster vet jag inte specifikt hur det hanteras, och jag skulle inte vilja leda dig på avvägar genom ännu mer gissningar.

Slutligen, för att svara på din fråga om hur de bestämmer ljudets känsla, får jag mig att tro att det har skjutits ut vid möten under skapandet av en anime (vanligtvis lite närmare sakens slutstadium), med kompositören (eller någon som representerar hans / hennes etikett) pratar med animes produktionspersonal. Ord kan kastas runt som skildrar en viss känsla, eller en viss musikgenre eller något att gå för. Om produktionspersonalen vet mer om musik kan mer specifika termer sluta användas.

När det gäller hur själva musiken skapas, och hur kompositörer får utbildning för att få sina jobb, leta bara upp "musikkomposition" och "digital musikkomposition" på Google så börjar det peka dig i den riktningen. Mycket av samma allmänna komposition och skapande processer gäller, även om jag inte riktigt kan berätta om de gör något specifikt unikt i Japan kompositionsmässigt. Hur som helst kan människor gå på college för att studera musikteori och musikkomposition, och därifrån kan de välja att arbeta specifikt för anime eller välja att arbeta någon annanstans (som att komponera för live-action-TV, eller för filmer eller reklamfilmer, eller till exempel för underhållningsindustrin). Det är en karriär och ett yrke som alla andra.

Källor:

http://www.animenewsnetwork.com/feature/2012-03-05 - Justin Sevakis serie "The Anime Economy". Gräver inte riktigt detaljerna i hur en anime skapas, men det förklarar produktionskommittén lite ganska bra.

http://web.archive.org/web/20081002032241/http://gabrielarobin.com/279/newtype-yoko-kanno-and-shoji-kawamori-macross-f-ost-1-interview-translation - En intervju med chefdirektören och kompositören för Macross F (tillhandahålls via Wayback Machine). Översättningen är inte den lättaste att följa, men den ger lite information om hur musiken kom till (Macross F hade också mycket sångmusik också!)

Intervju i DVD-utgåvan från andra halvåret Zaion: Jag önskar att du var här. Showen var inte så minnesvärd, men den hade fantastisk musik! Musikkomponisten för Zaion kontaktades och togs in medan showen fortfarande var i planeringsfaser och de pratade om vad som känns att försöka för serien. Men som sagt kan Zaion ha varit lite annorlunda eftersom det gjordes för Internetdistribution, en okänd sak vid den tiden.

5
  • Kan du citera några exempel för att säkerhetskopiera dina anekdoter?
  • Jag kan säkert slå upp källor. Jag behöver dock lite tid.
  • 1 Det är bra. På SE föredrar vi svar med referenser för att stödja dem. Detta gör att svaret blir mer pålitligt och respekteras av andra användare som använder vår webbplats och råkar se den här frågan.
  • Ja, det är vettigt. Jag borde få mer vana att ta med källor direkt med svaret, men vanligtvis är jag alldeles för upptagen med att bara skriva saken och det är det lol
  • Mina två cent: Soundtrack-processen är troligen nästan densamma för Anime som för andra former av film, eftersom anime är just det, en annan form av media.