Anonim

UPPÅT.

I avsnitt 19 - Lugru-korridoren, Kirito och Leafa blockeras från att komma in i Lugru av Salamanders och tvingas slåss med dem. Mitt i striden berättar Yui att Leafa ska använda all sin magi för att läka Kirito från skadorna på den inkommande spärren av Fire Spells, medan Kirito sjunger en slutningsförtrollning som Leafa lärde honom när de kom in i korridoren.

Kirito förvandlas till The Gleam Eyes från Sword Art Online och börjar döda alla (rädda en Salamander som Kirito sedan mutar med bytet som han just fick, medan en annan flydde genom att dyka in i sjön, bara för att dö).

Leafa förklarade tidigare att Spriggans trollformler oftast är värdelösa i strid, och per definition ska Illusioner inte skada fiendens spelare eller till och med döda dem (såvida de inte skräms och faller ner i en avgrund av en monsterfylld sjö). Om de skulle kunna skada skulle de tekniskt kalla / trolla.

Kirito är inte en hackare som fick Leafa, Yui och alla Slamanders att tro att ett jätte djur kastade dem omkring, när han verkligen bara knivhuggit dem. Och i Sword Art Online hade Kirito inte någon form av tillkallande förmågor (åtminstone i anime). Så hur tog Kiritos Illusion upp, kastade och dödade Salamanders?

2
  • Det har gått länge sedan jag var bekant med detta, men i det här fallet var det en enkel transformationsmagi. Det kan bara göra dig till saker som är svagare än du som du känner till. I Kiritos fall inkluderar detta Gleam Eyes, ett skrämmande djur som ingen annan kände till. Fördelarna det gav var räckvidd och skrämsel, som båda ser vi används rikligt. Att bita en kille till döds är skrämmande än ett svärdstrik, och Kirito använde detta för att bryta deras moral och strategi.
  • det är också möjligt att glimmande ögon bara var en illusion, eftersom glimmande ögon inte använde mer än en lem åt gången som kirito var i varje lem vid den tiden glimmande ögon attackerade som munnen när han bet i salamander och såg ut som han åt salamandern

Istället för en illusionsmagi verkar det som Kirito använde är en transformationsmagi istället. Följande är baserad på den tredje romanen.

"Tja, jag minns på något sätt striden tidigare. Jag använde den magi som Yui föreslog och blev väldigt stor. Eftersom mitt svärd försvann, var jag tvungen att använda mina händer ..."

"Också när tänderna biter yo ~"

På Lyfas axel lade Yui till med glädje.

Kom ihåg att Yui är en AI från Aincrad och att Kirito efter att ha anlänt till Alfheim-världen märkte att Alfheim är baserad på Aincrad, inklusive skicklighetsuppsättningar och spelardata.

I kompetensfönstret såg jag flera färdigheter sida vid sida. Dessa färdigheter inkluderade: 1-H-svärd, obeväpnade färdigheter och parry, stridsfärdigheterna samt fiske, en supportfärdighet, men färdighetsvärdena var onormala. Fler var ungefär 900, och vissa hade till och med nått 1000 och hade en tagg som betecknade MASTERY.

Senare när han frågade Yui, bekräftade Yui det.

"Det verkar som om denna värld är baserad på en kopia av Sword Art Online-servern."

Detta förklarar hur Kirito kan förvandlas till The Gleam Eyes. Eftersom det är en kopia av SAO kan det hända att någon resursfil fortfarande är intakt. Även om det normalt inte är tillgängligt för spelarna, med Yui som hjälper, är det möjligt att hon hackade systemet lite och gav åtkomst till Kirito för att förvandlas till The Gleam Eyes. Detta nämndes dock inte uttryckligen i romanen.

5
  • 2 Errr ... Nej. Detta är bara mestadels rätt. Hon hackade inte systemet eller något liknande. Förtrollningen som Kirito använde förvandlade honom till ett monster med statistik som var lika med sin egen. Detta betyder i princip att Gleam Eyes-chefen hade samma statistik som Kirito hade när han avslutade spelet, och spelet tilldelade honom Gleam Eyes-modellen på grund av det.
  • Förutom att yui till och med sa att hon inte kunde hacka systemet eller komma åt några administrativa egenskaper
  • 2 Illusion magi kan förvandla dig för att se som en annan sak. Styrkan i resultatet beror på spelarens statistik (jag minns inte riktigt var de berättade detta). Om jag minns rätt sa Leafa detta till Kirito på Lugru Corridor när hon förklarade om Spriggans trollformler. Kirito har bäst behärskning på servern (vid denna tid två års erfarenhet, när servern bara har ett års liv) och mycket statistik från SAO-arvet. Kanske är något av detta anledningen.
  • @SakuraKinomoto Du kanske vill utöka det till ett svar
  • Okej, jag kan försöka göra det i ett annat ögonblick när jag har tid att dokumentera svaret.

Låt oss inte glömma att Salamanders kvartslampor släcktes så snart de bildades. Det betyder att Kirito också fick den speciella statistiken för det monster han blev. GLEAM EYES var först demonisk monster som SAO-spelarna mötte, enligt wiki. I Alfheim måste detta betyda att alla skador som ett demoniskt monster gör inte kan botas med magi och vem som helst det dödade inte kunde återupplivas, så de fick alla straff för att dö i Alfheim med Nej chans att fly genom väckelse. Det är ganska skrämmande om du frågar mig.

Det är en förtrollning som kallas metamorfos. Här är beskrivningen från wiki.

"När besvärjelsen är slutförd förvandlar trollformeln hjulet till ett monster. Formen på det monster som spelaren förvandlas till beror slumpmässigt på spelarens stridsförmåga. Denna trollformel är dock inte populär, eftersom slutresultatet vanligtvis är svagt monster utan förändring i statistik, så det är vanligtvis inte livskraftigt i verklig strid. "

Det är också en illusion.

Från scenen verkar det underförstått att Yui hade utarbetat en plan med Kirito att förvandlas till Gleam Eyes-monster ("Gör det nu pappa!").

Det är uppenbarligen inte en illusion - han dödade andra spelare med den. Den enda möjligheten du har kvar är att även om Sprigins normalt bara har illusionsmagi, hade han en speciell förmåga som gav honom tillgång att förvandlas till detta odjur.

Eftersom Yui inte kunde hacka systemen som nämnts tidigare är det bästa vi kan säga att hon insåg att han hade magiska färdigheter på högre nivå i sitt lager som kunde användas till hans fördel. Och även om Leafa i allmänhet var medveten om vad Sprigins kunde, kanske hon inte hade varit medveten om vad en på Kiritos kraftnivåer kunde.

Således skulle jag säga att han hade förmågan att förvandlas till ett riktigt monster, med tanke på hans förmåga, och kanske påpekade Yui detta för honom och han använde det.