Anonim

Bygg din morgondag idag_Energi

I avsnitt 9 av Puella Magi Madoka Magica, under Madokas samtal med Kyuubei, ser vi att hon har massor av stolar i sitt rum:

Först trodde jag att detta bara var den vanliga Shaft-konstigheten. Men jag snubblade på ett blogginlägg som försökte förklara all symboliken bakom bilderna i den här scenen. Enligt bloggens författare representerar de tomma stolarna fallna magiska tjejer. Även om författarens tolkning är trolig, tyckte jag också att den var lite tuff - det enda beviset som författaren ger är scenen i Mammis lägenhet tidigare, när Madoka ser Mamis möbler och brister i gråt. Jag har inte ett så tydligt minne av scenen, men jag kommer inte ihåg att det fokuserade specifikt på möblerna - det kunde lika gärna ha varit den tomma lägenheten.

Finns det några andra bevis i showen som stöder denna bloggers läsning? Och finns det bevis som stöder en annan betydelse för antalet tomma stolar i Madokas rum?

3
  • Jag håller med om några av kommentarerna på blogginlägget - detta verkar för mig vara mer sannolikt en Bokurano-utrop än någonting.
  • @senshin Madoka-wikien utarbetar Bokurano-anslutningen ganska omfattande, men jag tycker fortfarande att den är något otillfredsställande och tuff.
  • man kan säga att detta är en SHAFT-sak eftersom de gjorde Madoka och Monogatari men jag tänker bara på en scen med många stolar i en av Monogatari-seriens. kan vara värt att titta på för att se om SHAFT precis som stolar

Dessa stolar är en direkt hänvisning till Bokurano, förståelse som faktiskt ger djup till scenen (om du har sett Bokurano).

Bokurano enorm spoilers:

Childs som sitter på stolarna ger faktiskt upp sina liv för privilegiet att bekämpa ett försvar av jorden. Observera att stolar dyker upp före den stora avslöjandet om själar och zombier i Madoka.

7
  • Kan du förklara innebörden för dem som inte har sett det? även om du levererar bilder som visar en jämförelse kan du också hitta en källa till varför en scen från en annan serie refererar, såvitt jag vet varken anime delar ett produktionsföretag eller serieförfattare
  • @ Memor-X: Klar. Observera att det här är ENORM spoiler.
  • En annan kommentar eftersom jag misslyckades med att redigera i tid: Referens behöver inte relateras av studio eller författare - till exempel - många referenser till Evangelion-serien i Hayate no Gotoku. Bokurano är ganska populär och det är gjort på grund av sammanhanget är att matcha serier mycket bra. Urobuchi erkänner också att ha inspirerats av Kamen Rider live action tokusatsu-serier som inte heller är relaterade till Magica Quartet eller Shaft.
  • @urizel ahhh, om serien är populär så skulle det förklara det. jag har aldrig hört talas om Bokurano förrän nu
  • Jag har aldrig hört talas om Bokurano heller; det var därför jag tyckte att det var så otillfredsställande som en förklaring. Det kan vara rätt, men det är inte vad jag ville höra.

Jag skulle vilja komplettera det tidigare svaret genom att förklara mer Bokurano-plot och släppa ännu mer massiva spoilers:

Bokurano har en liten vitfärgad maskottyp som representerar en främmande ras utöver mänsklig förståelse. Denna främling involverar huvudpersonerna - bara skolbarn - i en serie strider där de som valts av utomjordingarna kämpar med monstrala varelser för att rädda vanliga människor. Halvvägs genom serien avslöjas i en chockerande vridning att dessa "onda" och "monströsa" fiender (robotar) faktiskt styrs av människor i samma situation som huvudpersonerna, att utomjordingarna har konstruerat striderna och hotar sig själva, och allt är i slutändan en del av ett system som försöker använda mänskligheten som energikälla. Mot slutet av serien kan denna maskotkaraktär observeras pressa en lugn liten tjej till att göra ett 11-timmars "kontrakt" för att ge upp sitt liv för sitt universums skull, även om hon har sett vänner dö i samma kamp. och är helt tydligt att det inte finns någon väg ut ur detta kontrakt förutom hennes död.

Madoka är på många sätt en hyllning till Bokurano, och förutom att vara smart förskådning för de få som hade sett serien är stolarna där för att erkänna faktum och respektera denna tidigare serie.