Anonim

Daylight's End

Vissa sa att Lights galenskap påverkades av användningen av Death Note, och noterade att Ryuk berättar Light om vad Death Note får folk att frukta och så vidare. Men efter att ha omprövat det första avsnittet, säger Light till Ryuk att skapa en utopi med Death Note måste göras även om det kostar dig din sanity, så det tänkte mig att detta var orsaken till Light's galenskap över serien och inte Death. Observera, eftersom hans huvudsakliga galenskap handlar om att vinna och inte om Death Note.

I mangan är ljusets beteende lite annorlunda än i anime, när ljus fruktar i sin säng och nämner hans mardrömmar (och jag kommer inte ihåg att ljus sa det ovan i mangan) medan sådant beteende inte är i anime nämns alls, så det kan till och med vara någon skillnad mellan anime och manga.

Hur som helst, frågan är: vad påverkar Lights galenskap, Death Note eller hans gudomliga galenskap, och skiljer sig detta mellan anime och manga?

3
  • Jag har bara läst mangan, men min läsning var alltid att Ljus var arrogant och trodde att han visste vad som var bäst för alla även innan han fick Death Note, och Death Note gav honom bara ett verktyg för att börja införa sina ideal på andra människor. Han gömmer sig under täcket men jag läste alltid det mer när han insåg att det inte längre var en akademisk övning, och att övervinna det på grund av hans arroganta tro på sin egen rättfärdighet. Senare börjar han definitivt också njuta av att slå andra i intellektuella tävlingar.
  • Detta är typ av vad jag sa - "så det föll mig att detta var orsaken till Lights galenskap över serien och inte Death Note, eftersom hans huvudsakliga galenskap handlar om att vinna och inte om Death Note." det är sant att säga att ljus inte var så förut utan att säga att DN gjorde honom så långt.
  • Ja, jag håller med dig om att hans personlighet är roten till saker. Vi ser från andra delar av mangan att du kan äga en Death Note ett tag utan att mörda viljan. L, Mello och nästan alla har dem under perioder. Jag tror att hans arrogans är det viktigaste som sätter honom på den här vägen. Det krävs en fantastisk mängd arrogans för att vara 18 år och vara så säker på att du vet hur världen ska drivas att du tror att alla dödsfall är berättigade, vilket ljus gör från mycket tidigt i mangan. Hans senare mani för att slå L är också arrogans.

Jag har bara läst mangan, men från vad jag minns är förhållandet mellan Lights galenskap och Death Note komplicerat. Death Note underlättar många steg han tar på vägen till galenskap, men saker kunde ha spelat väldigt annorlunda om inte för delar av Lights personlighet som vi antingen ser mycket tidigt eller kan dra slutsatsen från vad vi vet om hans förflutna. (Spoilers framåt, förresten.)

I början av serien är Light i slutet av tonåren, har vuxit upp bekvämt i en modern japansk familj i medelklassen och har varit en populär, stilig, akademiskt begåvad student hela sitt liv. Människor har berättat för Light hela sitt liv hur underbar och smart han är. Denna uppväxt kan lätt få en person att tänka mycket högt om sig själv. Och det kan också lätt få en person att se ner på andra som inte är så smarta eller stiliga som de är.

Dödsanteckningen faller i hans knä, och efter att ha kommit över sin ursprungliga misstro kommer Ljus med en idé. Han planerar en hel plan för att förändra världen genom att döda brottslingar med Death Note, och så småningom använda den rädsla han skapar för att motverka allt brott och till och med bara obehagliga beteenden. För att alla ska tro att de vet hur hela världen ska organiseras är arrogant. För en artonåring som aldrig har upplevt något annat än bekvämt boende och människor som berättar för honom hur smart och stilig och underbar han är, är det de mest löjliga höjderna av arrogans. Men Light ifrågasätter knappt sig själv. Han blir rädd och gömmer sig under sina täcker i en scen, men han har precis begått sitt första mord och upptäckte att Death Note är riktig, så det händer mycket där. Han bestämmer sig slutligen för att anta sin plan.

Han börjar använda Death Note för att anta sin plan och fångar L: s uppmärksamhet. Han kämpar för att hålla sig före L och senare Near och Mello och använder alla resurser som är tillgängliga för honom. Han har uppenbar nöje med att vinna och manipulera andra människor, såsom Misa och polisen i arbetsgruppen. Han blir mer och mer säker på att han vet hur världen ska drivas och vidtar åtgärder för att stärka sin kontroll. När han äntligen tappar till slut, går han inte graciöst ner. Han skriker, skyller på sina allierade, kastar förolämpningar och försöker döda en sista person med skrotet av Death Note gömd i sin klocka innan han skjuts av Matsuda och sedan slutligen dödas av Ryuk.

Det fanns definitivt något i Lights personlighet som fick honom att tro att hans vilja skulle åläggas världen. Det fanns definitivt en arrogans som fick honom att tro att han var moraliskt överlägsen för att börja döda människor för att uppnå sina mål. Men utan Death Note hade han aldrig haft verktygen för att göra vad han gjorde. Så i den meningen gjorde Death Note honom till en mördare; med verktyget för enkelt, konsekvensfritt mord framför sig gick han rätt fram och använde det. Sättet han tänker på vad han gör verkar förändras när saker och ting fortsätter. Mord blir mindre och mindre ett problem för honom, och han flyttar från att bara mörda brottslingar till att mörda nästan vem som helst som hamnar i vägen, inklusive sin egen far. Och det skulle förmodligen inte ha hänt utan Death Note. Death Note gjorde mord lätt, bekvämt och konsekvensfritt (eller så tänkte han, eftersom han trodde att han kunde överlista alla som kom efter honom). Han såg redan ner på andra människor. Under sina mest välgörande ögonblick tänkte han på dem som dåliga välsignade dårar som behövde hans skydd. Vanligtvis tänkte han på dem mer som antingen bönder som han kunde manipulera eller som spärrar som skulle förstöras, och han flyttar mer och mer till det sättet att tänka när serien fortsätter. Så när han begår fler och fler mord, är tanken på att begå en mer, att döda en mer engångsmässig underlägsen människa, knappast registrerad som ett problem. Så han fortsatte att mörda och kom in för djupt.

Men i det ögonblick som L började komma efter honom kunde Ljus ha bestämt att det inte var värt risken och slutade använda Death Note. Det gjorde han inte, för hans arrogans skulle aldrig tillåta honom att erkänna nederlag. När L dricker tricket med Lind L. Tailor och får Light att döda sin dubbel på en global TV-sändning, blir Light inte skrämd och faller tillbaka och sjunker i dunkel. Han ramlar upp och förklarar krig mot L, och det spirar ut i allt annat som händer efter den tiden. Så hans personlighet, hans arrogans, drev honom in i en situation där han var tvungen att döda fler och fler människor för att hålla sig före. Det är allt på Ljus; Death Death fick honom inte att göra det.

3
  • Jag ska bara lägga till detta - vad du sa visas till och med i Light and L-tennisspel, Light vågade inte ens vilja förlora men antingen förlora för att inte visas som en vinnare, med andra ord - inte att förlora, och det handlade inte ens om att döda och sånt.
  • Det är en bra poäng om tennisspelet. Det visar definitivt Lights arrogans och hur mycket han hatar att förlora någonting. Han verkar aldrig överväga att han faktiskt kan tappa ärligt och inte kasta spelet som en del av något schema, och han överväger att kasta spelet eftersom det kan innebära att vinna ett större spel som L spelar med honom för att avslöja sin identitet.
  • Nu när jag tänker på det kan det verka bättre i anime mangan i första ep - Light översätter eng till jap i klassen och bli uttråkad eftersom det inte finns någon konkurrens, han vill verkligen vara topp i klassen för att vara den "vinnare" även för att bli uttråkad av det. Jag säger i anime eftersom jag inte kommer ihåg det i mangan. (detta kanske verkade spekuleras men det passar ditt svar)

Jag tror att det bara är Ljus i hans rena väsen, vad jag menar är att han är så, men kraften att ha Death Note motiverar honom att visa sin mörkaste sida, inga fler gränser eller rädsla.

1
  • 1 Det är faktiskt vad jag trodde jag ställde i min fråga, men det svarar fortfarande inte - finns det bevis eller bevis för det? för att jag själv kan ge många teorier.