Anonim

\ "If I Have You \" Remembrance Animatic (Flurry Heart)

I avsnitt 15 av Re: Zero Betelgeuse förstörde Rem som borde ha dödat henne. Men det hände inte. Istället överlever hon och kryper till Subaru med sin sista styrka, befriar honom från kedjorna och dör slutligen i hans armar.

Jag menar, bland andra dödliga sår slits sönder hennes nacke / livmoderhals. Jag är inte biolog eller läkare, så korrigera mig om jag har fel, men är du inte död om din nacke är sönder?

Och enligt någon som har läst LN hade hon blivit stympad av Betelgeuse ännu mer, bl.a. han slet henne i två halvor. Det finns definitivt ingen människa som kan överleva detta. Den enda troliga anledningen till att jag kan tänka mig är Rems demonras. Jag är dock inte säker på det.

2
  • Iirc som en demon har hon regenerativa förmågor
  • Dessutom, om hon var mänsklig ... skulle det inte vara första gången en halva människa har levt längre än vad de skulle göra i verkliga livet. Det här är trots allt fiktion. Också .... spoilers ..... som jag ännu inte har sett den här serien ....... och ja ..... tack -_-

Som svar på din "biologiska kunskap" - I vilket fall som helst, om en människa skulle ha vridit nacken på samma sätt som Rem hade hennes, skulle de dö 100%, så du har rätt i dina tankar där.

Det bästa sättet att överväga detta är att tänka på det som 'Anime / Manga / Novel Logic' och acceptera det, även om jag vet att det inte är ett acceptabelt svar, så jag ska försöka ange hennes överlevnad.

Idén att hon slits i mitten bör glömmas bort när man talar om anime, eftersom det inte var fallet, men hur hon överlevde i romanen går bortom mig och jag vill inte försöka gissa på hur hon överlevde.

När det gäller hur hon överlevde i anime, skulle det komma ner på några saker.

  • Livskraft. Om hon skulle ha en stor mängd livskraft, vilket jag antar att hon har, eftersom hon är en demon (det är känt i flera romaner och sådana att demoner har en mycket större livskraft än hos människor), är det säkert att anta att hon har också denna egenskap.
  • Viljestyrka. Den här är lite ojämn och är mer en platshållare för att främja poängen, men kanske inte har någon relevans. Om någon har viljan att fortsätta leva, särskilt med mängden viljestyrka hon visar (hon säger att kultisterna tog henne "anledning att dö"när de tog Subaru, vilket betyder att hon var villig att dö för honom), är det inte för långt att säga att hon skulle använda alla förmågor för att hålla sig vid liv för att befria honom, vilket hon gör. Det är troligt att hon använde magi att hålla sig vid liv, även om det är spekulation, utan bevis.
  • Biologi. Vi kan inte säga säkert att hon har samma anatomi som människor och att hon skulle reagera samma på behandlingen som vi skulle, så vi kan inte styra henne död efter behandlingen, även om vi ser det som logiskt. Vi kan säga att kroppsvridningarna som applicerades helt enkelt hindrade hennes förmåga att röra sig och hennes död kom från den skada hon drabbades av under sin resa till där Subaru hölls. (Vi vet att hon hade tappat mycket blod, eftersom vi bevittnade att hon fick en kniv i hennes vänstra axel tidigare, liksom hennes arm brändes.) Att tänka att hon skulle göra det för Betelguese och hans gömställe utan att få ytterligare skada är förolämpning att skriva, så vi antar att hon tog skada (såväl som blodet droppade nerför hennes huvud, såväl som trasiga kläder, det är säkert att anta att hennes resa var grov). All den skadan kunde ha varit den bakomliggande faktorn i hennes död.

Vi kan inte riktigt säga säkert varför hon överlevde eftersom vi inte vet 100% hur hennes anatomi fungerar, hur mycket av ett spel på hennes liv viljestyrkan och livskraften kommer in i det, liksom några obefintliga faktorer som jag glömde att nämna.

1
  • "Skönlitteratur" -logiken är alltid svaret, även om skadan inte är livshotande, men allvarlig som att lemmen huggs av, går kroppen omedelbart i ett tillstånd av chock. Så de skulle inte kunna göra någonting, än mindre en känslomässig farväl.

Rem och Ram är demoner. Rem har fortfarande sitt horn så hon är fortfarande stark och kan uthärda så länge med de brutna benen tills hennes allra sista andetag men det är inte samma sak för Ram eftersom hon förlorade sitt horn när de var unga.