Anonim

10 mest skrämmande signaler från rymden

Jag har sett detta över flera olika anime, även om jag inte har ett specifikt exempel just nu.

Vanligtvis kommer attacken att vara en spärr av projektiler och den försvarande karaktären (t.ex. huvudpersonen) har inte landat en hit ännu eller på annat sätt har inte avslöjat hur mycket av ett hot han är än. Jag förstår att den översatta termen "springa iväg" är menad som en jävla mot huvudpersonen. Emellertid är huvudpersonen fortfarande engagerad i aktiv strid, och jag skulle tro att "springa iväg" betyder att försöka kopplas loss. I detta fall har hånen felaktig logik. Jag förstår att hånar inte behöver logik, det är tänkt att slå en nerv och göra målet mer förutsägbart.

Är det så att taktiska undvikande manövrar betraktas som feg och inte tillåts i Bushido? Jag baserar denna gissning på ett exempel i One Piece; När Zoro ursprungligen duellerar Hawkeye, blir slagen och håller på att förlora, hävdar Zoro att ta ett steg bakåt motsvarar att bryta hans eder och förlora hans ambitioner. Det här är kanske inte det bästa exemplet, eftersom karaktärerna under strid, inklusive Zoro, inte har några problem att bevara sitt eget liv genom att undvika attacker, vilket är sammanhanget med detta "springande" hån.

1
  • "Stå och slåss som en man!" [men om du inte gör det, måste det betyda att du är för svag för att göra det] är mer eller mindre implikationen, antar jag. Jag tror inte att det finns något särskilt japanskt kulturellt innehåll i denna hån; man kan lätt föreställa sig en medeltida europeisk riddare som säger något i samma riktning till en motståndare som i en jättematch bestämmer sig för att få sin smidiga häst att undvika mötande lanssslag snarare än att verkligen engagera honom i lans-till-lanskamp.

Många kommer att anklaga någon för att ha sprungit i strid om de gör mycket för att undvika att bli drabbade av sin motståndare. Generellt i en kamp kan man berätta om en individ faktiskt "springer iväg" eller bara försöker undvika att träffas. Någon som faktiskt inte vill vara med i striden eller är rädd kommer i allmänhet fortsätta att springa iväg utan att försöka slå tillbaka.

När det gäller One Piece ser vi att många karaktärer undviker sig och undgår men den anledningen är att bara undvika skador. Luffy kommer till exempel att undvika många attacker men han kommer att göra varje försök att orsaka så mycket skada som möjligt på sin motståndare. Han kommer till och med att slå tillbaka när han inte gör någon skada alls. (dvs. Magellan)

Dodging och undvikande anses inte vara feg, de flesta karaktärer kommer bara att kalla det så eftersom de är frustrerade att de har missat sina attacker och vill ge sin motståndare så att de kan stoppa alla sina undvikande manövrer.