Anonim

Forskare säger att talang inte finns?

Jag har snubblat över den här kommentaren om kapitel 105 (2018):

Du vet att SnK snart är klar, eller hur? Isayama sa på Twitter för ett tag sedan att han vill avsluta det i år ..

Jag vill veta om det är sant, dvs. om det finns sådana bevis från Twitter. Jag kunde inte hitta det själv.

Observera att detta inte frågar om mangan är på väg att sluta, det skulle vara framtida händelse och utanför ämnet. Jag frågar om Twitter-inlägget som nämns i citatet verkligen finns.

6
  • Tja, inte säker på det. Men sådana saker händer mycket. I slutet av 2015 nämnde Oda till exempel att 2016 skulle vara Sanjis höjdpunkt. Den bågen slutade bokstavligen precis i början av maj 2018. Så även om det är sant, skulle jag fortfarande förvänta mig att den skulle gå till 2019 eller 2020
  • Omforma kanske titeln för att göra det tydligare att du frågar om den specifika tweet. Det borde göra det (förmodligen) på ämnet. Jag tror att frågan i övrigt som den är är bra, eftersom den frågar om ett specifikt fall av skaparens offentliga tal snarare än en allmän sak, men jag kan ha fel.
  • Jag skulle vilja veta var du snubblat över detta uttalande också. Kan det vara så att uttalandet inte publicerades från Isayamas konto? Baserat på citatet tycker jag också att titeln bör klargöras till en viss tid (t.ex. "kommer snart att sluta 2018") eftersom det finns många uttalanden som säger att det närmar sig slutet, men ingen specifik tid.
  • @AkiTanaka Det var från kommentarsektionen på en berömd fanscanslationssida, men jag är osäker på om tillhandahållandet av länken skulle strida mot webbplatsens policy. Jag vill hellre inte lägga upp det.
  • @ SK19 Istället för att länka till den aktuella scanlationssidan kan en skärmdump av själva kommentaren hjälpa.

Hajime Isayama har nämnt några gånger om att avsluta Attack på Titan serien, men det finns inget officiellt uttalande om att avsluta det 2018.

En av de tidigaste var 2013 när han diskuterade serien med en annan mangaka Hiroki Endo i novembernumret av en kampkonsttidskrift Gong, uppgav han att mangan skulle sluta i 20 volymer. (Anime News Network)

Attack på Titan skaparen Hajime Isayama avslöjade att han syftar till att slutföra sin manga i 20 bokvolymer.

Nästa år 2014, i oktoberutgåva av en litterär tidskrift Da Vinci, Isayama intervjuades och uppgav att han ursprungligen planerade att avsluta serien i 16 volymer, 3 år sedan dess. (Anime News Network)

I intervjun sa Isayama att han ursprungligen uppskattade att han skulle avsluta mangan efter cirka 16 volymer, men utökade sina planer för att korrekt skildra den emotionella berättelsen och det växande antalet karaktärer.

Isayama tillade sedan att han personligen vill avsluta mangan om ungefär tre år till.

Under samma år redaktören för Attack på Titan Shintaro Kawakubo intervjuades av University of Tokyo Newspaper, och han uppgav att serieiseringen var planerad att sluta om 3-4 år. (Anime News Network)

I intervjun diskuterar han seriens popularitet, "Serialiseringen är planerad att sluta om tre till fyra år, men Attack på Titan är ett verk som kommer att överföras från generation till generation under ett decennium nej, fem decennier. "

Snabbspolning fram till 2017, i augusti Bessatsu Shonen tidningen, en intervju med honom uttalade sambandet mellan The Marley båge och slutet. (Fuku-shuus Tumblr, spoiler varning).

  • Nu när serien går smidigt, berätta för oss dina tankar när du går mot det sista kapitlet.
    Isayama: Marleybågen har äntligen börjat. Jag har varit särskilt uppmärksam på mina läsares åsikter gentemot Shingeki no Kyojin. Många fans har varit stödjande, och denna serie har genomgått mycket själv. Så nu känner jag ett stort ansvar att avsluta berättelsen ordentligt.

  • [...]

  • Om Marley Arc går framåt som du ursprungligen hade visualiserat, då slutar hela historien ?
    Även om jag går framåt mot det slut som hade ställts in tidigare har min inställning till själva slutet ändrats från de ursprungliga planerna. För nu känner jag mig ansvarsfull gentemot läsaren. Jag ville ursprungligen illustrera något som liknar filmen "Dimman.'

Fortsättningen 2017 nämnde Isayamas sista blogginlägg i december 2017 firandet av det 100: e kapitlet, och slutet kom så snart som möjligt. (Suniuz 'Tumblr, spoiler varning)

Och sedan, tack till alla, SnK serien nådde 100 kapitel i år. Tack så mycket för att du läste tills nu! Jag önskar att du kan följa denna manga till slutet av sin berättelse, som kommer så snart som möjligt!

Förresten blev jag ofta frågad om något som "sa inte redaktörskontoret att historien hade sträckts ut?"

Jag vet att det finns ett sådant intryck, men jag tror faktiskt inte särskilt på det sättet. Om du frågar mig om det är sant, skulle jag hellre säga "om det blir sträckt, är det inte så dåligt för hela historiens fullständighet?" Jag fruktar att sådana saker kommer att hända.

Samma som andra människor, jag tycker också att det är bättre att hålla längden kort Även om det här är vad jag tänker på, när jag faktiskt implementerar idéerna på rätt sätt, blir historien oundvikligen lång "

(citatet modifierades för att införliva den avsedda innebörden från författarens skrivfel om "att ringa" mot "att läsa")

Slutligen, i mars 2018, finns det en autograf med Q & A-session i Oyama. När han blev tillfrågad om seriens slut svarade han med "inget specifikt slutdatum". (SnK News, spoiler varning)

SnKMangas slutdatum: "Har du bestämt dig för när du ska avsluta den här serien? Har du någonsin funderat på att sätta planen för att den ska slutföras med OS i Tokyo på något sätt?"
Isayama: "Jag jobbar nu med mangan utan något beslut om slutdatum. Men [Kawakubo och min] delade idé är att avsluta det snabbt. För fem år sedan bestämde vi oss för att avsluta serien på tre år (Isayama och Kawakubo skrattar tillsammans)."


Tydligen finns det en spoilerdiskussion om Reddit i oktober 2017 (före Q & A-sessionen 2018) som diskuterar om serien skulle sluta i september 2018 eller inte. De flesta av dem var dock bara spekulationer från befintlig intervju och inget officiellt uttalande.

Det förutspådda slutet på serien har förlängts så många gånger redan. Just nu sa Isayama att det förväntade slutet på serien är runt september 2018, och jag ser det bara inte hända.