Anonim

Kurukshetra 2000 | Fullständig hindi-film | Sanjay Dutt, Mahima Chaudhary, Om Puri, Mukesh Rishi

Som ni vet har Sanji ett drag som heter Diable Jamble, där han på något sätt lyckas generera eld på benet genom att rotera med stor hastighet.

Vi har sett detta steg först när han kämpade mot CP9.

Enligt vetenskapen kan eld genereras av friktion, men det borde vara spontant. Detta förklarar hur han kunde generera medan han kämpade mot CP9 på Enies Lobby.

Men efter timeskipet, när Straw Hat Pirates var på väg till Fishman Island, mötte de en Kraken. Hur genererade Sanji eld i vatten?

I vatten finns det inget grovt material via vilket eld kan genereras.

Och även om det på något sätt uppnås, hur kan elden inte släckas av vattnet !?

Som vanligt har Oda Eiichiro en "kreativ" förklaring för det också! Oda följer uppenbart lagarna i vår värld i ett stycke.

I SBS Volym 44, på frågan hur Sanji kunde slå Jabra genom att värma benet utan att bränna det, var Odas svar:

Sanjis ben är inte hett !! Hans hjärta brann så mycket hetare !!

Om du ställde din fråga skulle han göra det förmodligen säg något som:

Att lära sig Haki, tillbringa två år jagade av Okamas och vara åtskild från damer, särskilt Nami-san och Robin-chan, har gjort att hans hjärta brinner mycket hetare !!! Även vatten kan inte släcka hans brinnande hjärta !!!

Jag vet, det känns inte tillfredsställande, men så är Oda-senseis "förklaringar" vanligtvis!

10
  • 1 Det är ingen nytta att försöka tänka på OP-världen i termer av vår värld. Kom ihåg Pappagu, som lärde sig prata för att han trodde han var en människa och det var för sent när han insåg att han inte var det! Även Luffy ifrågasatte hur det kunde fungera!
  • Vi kan också bara skylla på Haki. : P Luffys haki gör att hans kropp blir svart. Vi har sett Vergo bli purpur när han använder haki. Så kan vara, Sanjis brinnande hjärta och hans haki, tar denna form.
  • @ R.J När det gäller Luffy's Haki finns det en mer "acceptabel" anledning till den svarta färgen. Läs mitt svar här: anime.stackexchange.com/a/5717/99. Jag håller inte med det accepterade svaret där.
  • Helt med dig lycklig. Bara det, jag säger att det kan vara ett fall där Sanjis ben vänder den färgen när han använder Haki. Det är bara en spekulation, baserad på de andra Haki-färgerna! :)
  • Ja, det är helt möjligt. Odas fantasi känner inga gränser, säger inte vad han kanske tänker. :)

Jag känner att Sanji använder Haki för att bränna benet precis som Luffy använde Haki för att använda Red Hawk-attacken. Om du kommer ihåg Luffys kamp mot Hordy, använder Luffy Red Hawk-attacken (som använder Armorment Haki för att få sina armar att ta eld) under vatten. Sanji använder det kanske på benet för att attackera. Bara en teori.

1
  • Någon källa som bevisar detta? om inte tror jag inte att detta verkligen svarar på frågan

Som vi alla vet har Sanji förvärvat Haki och Sky Walk. Om Sky Walk (även Blue Walk, men under vattnet) kan tjäna som en grund för friktion och Haki som en förbränningsugn, får vi eld under vattnet. Vi vet att Luffy kan generera eld tack vare denna logik ... Haki och hastighet.

Det här är min egen teori men hans lågor kan komma från den kraft han skulle få vid födseln. Alla hans syskon hade krafter men han ansågs vara en dud. Om jag har fel kan han få krafter senare eller annars kanske han inte får dem.

Bara insåg att ingen har kommenterat på mer än ett år och ni hade inte den här informationen som jag bygger min teori på när den ursprungligen publicerades.