Anonim

Förklarar min AU för MHA (I BESKRIVNING LÄS VÄNLIGEN FÖR ATT FÖRSTÅ - DET BLIR FÖRFUSANDE.)

I My Hero Academia ser vi Bakugo flera gånger använda sin explosionsegenskap för att lyfta sig upp i luften och flyga för att öka sin hastighet. Hur mycket kan han använda den här tekniken för att flyga? Kan han flyga så mycket han vill eller är han begränsad till att flyga några meter över marken?

Jag kan inte komma ihåg att detta har utvecklats i mangan, men eftersom det är mycket allvarligt med mekaniken i konstigheterna, kan vi ta reda på oss själva. Jag använder den här sidan som referens.

Katsukis Quirk tillåter honom att svettas nitroglycerin från handflatorna och detonera det efter behag för att skapa explosioner.

Så så länge han svettas kan han flyga. Denna effekt uppnås faktiskt genom att vara på höger sida av explosionens chockvåg. I alla fall:

Dessa explosioner, särskilt när de användes flera gånger i snabb följd, visade sig faktiskt ha en negativ inverkan på Katsukis armar.

Så det finns en gräns.

För att faktiskt flyga och inte bara "hoppa" i luften, skulle han behöva navigera explosionerna hela tiden, justera styrkan och också behöva en riktigt stor mängd lagrad om han vill flyga långa sträckor, som han å andra sidan behöver bära.

Så om Bakugo ville flyga, tänk på honom som en Iron Man utan avstötare i hans skor (tillåter honom bara att navigera och påskynda / retardera med händerna) på kort bränsle med varje sekund av repulsorerna att ta en börda på armarna . Flyger inte riktigt.

Tl; Dr Bakugo flyger inte alls. Han hoppar och förstärker sig med sin Explosion quirk. Det är ingen egentlig flygning inblandad, även om han kan tyckas flyta (ungefär som Midoriya) i slowmos.

Vi ser honom göra exakt samma sak flera gånger under hela anime / manga.

  • Han gör detta när han skickade kastade basebollflygningen eller sprinten / längdhoppet i Quick Apprehension Test.

  • Han visar mer anpassningsförmåga med sin precision och kontroll genom att hoppa och ändra riktning under Trial Battle

  • Det viktigaste beviset på hans "oförmåga" att flyga medan han hoppar riktigt högt kommer under sportfestivalen. Cero var tvungen att använda tejp för att kontrollera sin oenighet. Om han kunde manövrera sig hade Cero inte behövt hjälpa.

  • Den mest långvariga och kontinuerliga användningen av hans explosion är den så kallade "Special Move" som används av Bakugo med sina explosioner för att rotera medan han driver sig som en kula, Howitzer Blast sett i finalen vs Todoroki

1
  • Hans oförmåga att manövrera visar brist på förmåga, men inte omöjligheten att lära sig det.