Anonim

Hur man ritar Aladdins pal, Genie | Disneys Hollywood Studios

Ritas anime-karaktärer separat eller tillsammans?

Till exempel är pojke A nära men pojke B är långt och båda dansar. Är Boy B endast ritad för sina rörelser samma som Boy A, och med hjälp av en programvara kommer de att överlappa en karaktär beroende på vem som är nära eller långt. Mer som en cel-animation men med lager med en programvara.

Och gäller detta för alla anime-serier och anime-karaktärsrörelser som när pojke A och pojke B slåss och båda har interaktion med sitt svärd, dras de separat eller tillsammans?

Mer som detta ritas båda tillsammans eller separat men med hjälp av en programvara överlappar flickans hand pojkens kropp

Jag pratar om handritade animes i papper, inte handritade animes med en ritplatta.

(Jag har lagt upp samma ämne men jag visste inte vart det gick, jag vet inte om det publicerades eller inte, tyvärr om jag har gjort två samma ämnen)

1
  • Jag tror 99% att den ritas separat (som i, separat lager). Det förklarar också varför ibland kan produktionskvaliteten vara annorlunda även på samma scen. Också troligt relaterat svar

Detta är faktiskt två eller till och med tre frågor i en. Rörelser i anime börjar och slutar med keyframes, allt annat är emellan. Hur både nyckelramar och emellanemellan ritas är inte bara en fråga om preferens (vilket kan påverka hur den slutliga ritningen blir) utan också en effektivitet.

I ditt exempel kommer att rita personerna separat mycket enklare förändring av kompositionen även om det inte finns något emot att rita ramen "som den är" direkt från fladdermusen.

Till exempel, om regissören bestämmer att flickan måste vara lite mer till vänster, av att hennes hand måste vara högre, är det mycket lättare att bara flytta flickan eller flytta handen än att rita allt från grunden (inklusive pojken, bakgrunden osv.).

Avstånd som sådant som lite att göra med någonting och används bara för att skapa en känsla av djup. Moln, trafik etc. rör sig i olika hastigheter för att skapa en parallaxliknande effekt.

I slutändan, oavsett om lager används eller inte, och oavsett överlappning, ritas alla tecken, varenda enstaka streck, separat.