Anonim

Mars Power! [Ocensurerad]

Var Sailor Moon redigerad för den engelska versionen, för att visa mindre i omvandlingen när de är nakna? Var det ursprungligen avsett för barn?

1
  • Intrycket jag får är att det var avsedd för barn, även i engelska sändningar --- t.ex. Jag har sett skanningar av engelska barns alla hjärtans dagskort med karaktärerna, eller omnämnanden av "pedagogiskt" innehåll har lagts till --- men jag är inte säker på den första punkten.

I allmänhet redigerades Sailor Moon kraftigt för den amerikanska utgåvan som detaljerad av fans till exempel här. I synnerhet undviks nakenhet såsom exemplifieras nedan.

Källan till dessa bilder är denna jämförelse mellan USA och den tyska versionen. Även om den tyska versionen inte är helt ocensurerad (se den länkade webbplatsen för detaljer) är den nästan lika med det japanska originalet och har ingen censur av nakenhet.

Angående transformationsscener i synnerhet: Många webbplatser hävdar att den amerikanska censuren manifesterade sig i att ta bort bröstkonturerna, men alla exempel jag hittar på youtube ser likadana ut för mig. De två ovan nämnda platserna säger också att den enda förändringen är en snabbare förändring - sannolikt att den passar den totala episodens körtid på grund av andra ändringar.

Andra förändringar inkluderar avlägsnande av våld särskilt mot barn och könsförändringar för att inte visa homosexualitet. Allt hänför sig till den ursprungliga amerikanska versionen, medan efterföljande tydligen förblev mer trogna det japanska originalet.

För att ta itu med den andra frågan, som Skullclutter redan nämnde, anses Sailor Moon vara en sh jo och riktar sig därför till unga kvinnor.

0

Även om jag såg den ursprungliga engelska dubben när den sändes på TV i USA, följer jag ingen av detaljerna om det, så jag kommer inte att försöka svara på den första halvan av din fråga, men jag kan svara på den andra halvan.

Var det ursprungligen avsett för barn?

Ja.

Både mangan och den klassiska 90-talets anime riktades främst till flickor i grundskolan (medan omstart Sailor Moon Crystal riktade sig inte till barn). Det enklaste beviset för detta är den typ av reklam som sändes under sändningen, som var mycket barninriktade. Tack vare ansträngningarna från Sailor Moon otaku, du kan titta på många av dessa TV-reklamfilmer på YouTube, till exempel dessa annonser för barnskor, ögondroppar för röda ögon efter simning och leksaker. Du kan tydligt se från barnaktörernas ålder i reklamfilmerna att målgruppen var flickor i deras åldrar: grundskolans lägre betyg. Med andra ord, om serien hade riktats mot pre-tonåringar, tonåringar eller kvinnor, skulle andra klassare inte annonsera varorna (hur många gymnasieelever skulle välja att gå ut och köpa något för att en tredje klassare sa till dem att ? Vanligtvis är skådespelarna i samma ålder eller äldre än målvisaren).

Shoujo riktar sig till stor del till grundskolor, inte mot tonåringar eller kvinnor. Tidningen som Sailor Moon publicerades i, Nakayoshi, riktar sig specifikt till en av de yngsta åldersgrupperna bland shoujo mangatidskrifter (den enda shoujo tidning med en yngre målgrupp än Nakayoshi är Ciao, och de överlappar till stor del demografiska mål).

Bevis från detta svar:

Bevis för att det riktade åldersintervallet för de flesta shoujo-manga är ung grundskolålder kan tas från:

  • åldern på de verkliga modellerna som visas på sidorna om mode / hår / smink eller modellering nästa månads annonserade furoku. I de tre stora tidskrifterna (Ribon, Nakayoshioch Ciao), de är alltid preteens.
  • åldern för de manliga idolgrupperna som finns på sidor som innehåller nyheter eller intervjuer med idoler - i de tre stora är de vanligtvis de som består av yngre pojkar som Ya-Ya-yah och Sexy Zone.
  • typen av furoku [freebies] ingår i tidningsutgåvor. I Ribon, Nakayoshioch Ciao, huvuddelen av furoku kan bara användas av små barn: en japansk gymnasieelever kunde inte fångas död som bär dem. De furoku de senaste åren har alltmer blivit "kiddie" -artiklar. . . .
  • det faktum att endast 1) ungtecken, 2) mycket barnsliga karaktärer och 3) hardcore otaku-karaktärer i anime / manga någonsin visas läser en mangatidning. Tsukino Usagi i Sailor Moon och Gouda Takeo in Malm!! Monogatari visas med mangatidskrifter i sina sovrum, för det visar att dessa karaktärer har den mentala åldern hos ett grundskolebarn trots att de är gymnasieskolor. Mangatidningar finns inte i sovrummen hos mogna och genomsnittliga tonårstecken, precis som de flesta japanska tonårstjejer i verkligheten inte läser manga.

Sailor Moon riktades mot barn, även om införandet av korta kjol sjöman uniformer var ett förslag från mangaka Takeuchi Naokos manliga redaktör vid utgivaren Kodansha, Fumio Osano (känd under sitt smeknamn Osa-P), för att också dra in några vuxna manliga fans.

Innehållet som anses acceptabelt för barn i Japan skiljer sig från innehållet i andra länder. Nakenhet är i allmänhet en sak, och det finns en lång tradition av nakna transformationssekvenser i mahou shoujo (en undergenre av shoujo riktade till grundskolflickor) sedan 1970-talet. Detta var ursprungligen inte avsedd att vara titulär - Många av de klassiska magiska tjejerna på 70-talet var föråldrade, vilket innebär att ingen klyvning eller kurvor var närvarande alls under deras nakna transformationssekvenser - men mer nog skulle dessa sekvenser tydligt visa hur transformationen magiskt fungerade (gamla kläder försvinner, nya kläder dyker upp). I kontrast, den tidigaste klassikern mahou shoujo som samtidigt riktades mot unga tjejer samtidigt som de avsiktligt var sexiga för vuxna manliga tittare, Majokko Meg-chan, visade upp sin kropp med trosskott, olika skeden av klädsel och koketiska blinkningar under episoderna Förutom en transformationssekvens.

Från detta svar:

Inte all nakenhet i manga och anime anses vara sensuell eller sexuell. Precis som de japanska offentliga baden (onsen och sento) inte har medfödda någon förening med nakenhet med sex bland allmänheten, nakenhet kan inkluderas i illustrationer som inte har för avsikt att ha sexuella konnotationer. Historiskt överraskades japanerna av utlänningarna som anlände till deras stränder och balkade vid de offentliga baden, eftersom japanerna inte betraktade dem som relaterade till sexuellt intresse. Faktiskt, nakenhet kan i vissa sammanhang beteckna renhet, som i det sista avsnittet av Bishoujo Senshi Sailor Moon, där huvudpersonen kämpar sin sista strid i naken, hennes rena hjärta kan

nå och anslut till skurken och befria henne från att bli besatt av ondska.

Varken skurken eller någon av de åskådande birollarna uppmärksammar särskilt hennes nakenhet under och efter striden; även när hon sedan kramar av sin pojkvän, finns det ingen sensualitet i skildringen.

(Anledningen till att transformationssekvenser ökade i längd [vilket förlängde antalet sekunder av nakna bilder och antalet "kameravinklar" under det] berodde på det faktum att varje bild i anime behövde dras för hand. Om animationsföretaget förberedde några sekvenser som kunde återanvändas i nästan varje enskilt avsnitt [utseende, attack, transformation] som minskade antalet minuter av originalanimering som behövs för att producera för varje avsnitt. Nu när de flesta anime är digitalt animerade, detta är praktiskt taget inte längre nödvändigt, men fans förväntade sig de transformationssekvenserna i mahou shoujo genre, så vi ser dem fortfarande i nuvarande och senaste anime även om de inte längre utför den tidigare viktiga praktiska uppgiften.)

Nej, omvandlingssekvensen har inte censurerats. Det visuella i originalet är detsamma.

Sailor Moon är Shoujo, så det skulle ursprungligen ha varit avsett för tonåringar och preteen flickor.

1
  • Visa ditt arbete så har du min bock.