Anonim

[Sword Art Online: Ordinal Scale OST] Något fel händer

Den sista kampen mot chefen på nivå 100 har två delar:

  1. Kirito och hans vanliga grupp vänner strider mot det ensamma.
  2. Asuna och alla andra från ALO och GGO deltar.

I första hälften av striden förintas Kirito och vänner. I denna första del observerar de att chefen kommer att läka sig själv med ett träd och vattendroppe.


I andra halvan av striden där alla är i försöker chefen att läka sig själv igen. Men Asuna ber alla att blockera vattendroppen för att stoppa läkning.

Asuna var inte där ännu när chefen först läkt sig själv. Hon såg inte heller när hon pratade med Yuuna och inte i full dyk.

Hur visste hon om flytten för att berätta för alla att blockera den? Är det här ett plothål? Eller finns det en förklaring till det?

2
  • Det här är förmodligen bara en fråga om att författarna på scenen saknar den detalj. Det kunde förklaras med någon som var där för att fylla i henne på chefens stridsmönster, eftersom det skulle vara viktigt för henne att veta vad den kan, men som vet om det finns en verklig förklaring.
  • Kanske från ett liknande mönster från nya aincrad.

Om Asuna är väl inlärd (eller mer sannolikt bara för att hon spelade ALfheim Online, vars historia lurar med norrsk mytologi), kan hon ha vetat att i den norska mytologin bär daggen som faller från trädet Yggdrasil livets kraft.I så fall måste hon ha anslutit prickarna direkt efter att ha sett trädet och tappande dagg, och / eller kanske också efter att ha hört den helande SFX som började spela samtidigt.

Det är intressant att notera att Yggdrasil i ALfheim Online skyddar spelets huvudstad och att Asuna också var ett gisslan på toppen av Yggrasil under en hel kurs.

Från Prosa Edda / Gylfaginning, 16:

En ask vet jag

Höjd Ygdrasil;

Ett högt, heligt träd

Med vit lera stänkte.

Därifrån kommer daggarna

Det faller i dalarna.

Grön för alltid står den

Över Urds fontän.

Daggen som faller på jorden från detta träd kallar män honung, och det är bin för mat.

Från Prosa Edda / Gylfaginning, 58:

På en plats som heter Hodmimers-hold döljs två personer under Surts eld, kallad Lif och Lifthraser. De matar på morgondaggen. Från dessa så många härstammar en ras att de fyller hela världen med människor, som här sägs:

Lif och Lifthraser kommer att ligga gömd

I Hodmimers-holt.

Morgondaggen

De har för mat.

Från dem kommer tävlingarna.

Jag tror att sådant från en anime kanske inte behöver vara vettigt, för att hon spontant märkte i grund och botten var ett sätt för Kirito att vinna ... hon kan också ha varit en observant person?

2
  • Jag tror inte det är korrekt. Asuna är inte bara enbart assistentkaraktär, utan är en av huvudpersonerna i serien.
  • Även om hon är en huvudperson, många gånger saker i anime bara inte göra känsla. Jag vet inte heller hur Asuna som huvudperson karaktäriserar min teori om att hon också kan ha varit observant. Du kanske också bara vill se avsnittet om ....