Anonim

Vad i helvete hände den här veckan? Vecka 20/20/2020 | The Daily Social Distancing Show

Tidigare hade Goku ett magiskt flygande moln (Kinto'un) och en utökad personal (Nyoibou). Senare i serien (tror jag vid DB-Z andra halvlek, men jag är inte säker), visades de inte längre på skärmen.

Med tanke på hela Dragon Ball-serien (DB-Z, DB-GT, etc) ...

Vad hände med dem? Var de förstörda, begåvade, förlorade, stulna eller hängde de bara för att torka?

När det gäller det flygande molnets öde (Kinto'un), enligt Flying Nimbus-artikel på Dragon Ball wiki:

Under Dragon Ball Z användes Nimbus av Goku under Vegeta Saga. Han använde Nimbus för att jaga ner och rädda Gohan från Raditz, och för att tävla mot slagfältet för att rädda sina vänner från Saiyans, Vegeta och Nappa. Nimbus räddade kanske framför allt Gohan från att bli trampad till döds av Nappa. Efter att ha återhämtat sig på sjukhuset från de skador som han fick under striden med Vegeta använder Goku Nimbus en gång till för att resa till Capsule Corporation och börja sin resa till Namek i Dr. Brief's Capsule Corporation rymdskepp. Detta är Nimbus sista framträdande under ganska lång tid, eftersom de flesta karaktärer lärde sig höghastighetsflyg, vilket långt överträffar Nimbus hastighet.

Det ses igen i Great Saiyaman Saga när Gohan också använde den för att flyga från Mount Paozu till Orange Star High School och till och med tävlade med den efter att ha blivit Great Saiyaman. Senare gav han det till sin lillebror Goten efter att ha fått Great Saiyaman Watch från Bulma, som tillät honom att flyga utan rädslan för att någon skulle känna igen honom. Nimbus används bara av Goten en gång, eftersom han snart skulle lära sig att flyga efter att Gohan har lärt honom. Detta skulle vara sista gången molnet skulle visas i Dragon Ball Z. I kanzenban-utgåvan 2004 av mangan, fyra nya sidor ritade av Akira Toriyama lades till i den slutliga Dragon Ball manga volymen. De skildrar Goku som ger sin Flying Nimbus till Uub medan de lämnar Papaya Island.

När det gäller den utökande personalen (Nyoibou), enligt Power Pole-artikeln på Dragon Ball wiki:

När Goku dyker upp för 23: e världsmästarturneringen, bär han också Power Pole. Efter den 23: e turneringen använder Goku polen för att bekämpa Annin i det sista avsnittet av Dragon Ball. Fyra år senare använder Goku Power Pole mot Garlic Jr. och hans handlangare i filmen Dragon Ball Z: Dead Zone. Medan Goku tränade med kung Kai i den andra världen efter hans dödsstrid mot Raditz, visades kraftpolen sträckt mellan Korin Tower och Kami's Lookout. Framtagen av Gohan i Wheelos fästning använder Goku Power Pole igen i striden med Dr. Wheelo i Dragon Ball Z: Världens starkaste. Efter detta går Goku av med Power Pole, förmodligen för att han inte har mycket nytta av det med sin snabbt stigande kraft.

I Garlic Jr.-sagan ligger polen inte mellan Korin Tower och Kami's Lookout utan i Korins besittning, som man ser när han satsar den i ett pokerspel med Maron och Yajirobe. Kraftpolen ses senare sträcka sig från Korin Tower till Lookout flera gånger under Dragon Ball Z, och Goku ses med den en sista gång i de japanska slutkrediterna "tills vi träffas igen", det sista avsnittet av Dragon Boll GT.

Som framgår av de två artiklarna finns det flygande molnet och den utökande personalen fortfarande kvar, men ingen använder dem verkligen. Goku har den utökande personalen med sig i GT, men det är senare i serien och han använder inte ens det.

När det gäller Kinto Un gav Goku det till Gohan och hade senare använts av Goten.

Nyoibou gavs till Goku av sin farfar Son Gohan. Tidigare användes den för att ansluta Karins torn till Kamis palats. Goku använde den för att nå Kamis palats under sin träning med Kami, innan hans kamp mot Piccolo i den sista delen av Dragon Ball-serien. Den finns där tills nu och kan ses i flera DBZ-avsnitt.

Kinto'Un ses igen i Dragon Ball Super när Goku och Krillin går in i en skog där de möter gigantiska versioner av alla större skurkar i Dragon Ball Z som växer när de använder energi, så Goku uppmanar Kinto'Un så att han kan få en vy från ovan utan att spendera energi på att flyga.