Anonim

Code Geass - FÄRGAR Öppning 1 japanska och engelska LYRIK

I slutet av Code Geass R2 visade den sista scenen någon vars ansikte inte visade sig rida en hästvagn med CC. Jag tror att det verkligen är Lelouch (som tidigare knivhuggits av Suzaku som bär nolluniform som en del av deras Code Zero-plan för att befria Elevens), och att han hade vunnit odödlighet på grund av sin frekventa användning av hans Geass.

Lelouchs Geass planerade först upp avsnittet när han av misstag beordrade sin syster Euphemia att döda alla Elevens. Sedan blev hans far King Charles misshandlad av honom och jag tror att King Charles 'odödlighet överfördes till honom.

Om den personen verkligen var Lelouch, har han då redan fått odödlighet vid den tiden?

9
  • Huh, jag har alltid trott att det bara var Suzaku i Zero's uniform (sido-tittar på avsnittet hos en kompis).
  • Den som knivhuggit Lelouch vid det sista avsnittet var verkligen Suzaku klädd i nolluniform.
  • Ja, men jag menade också i slutet på vagnen.
  • Ansiktet på vagnen visades inte men jag tror att det var Lelouch med CC. Därför vill jag ha bevis för att Lelouch redan är odödlig när han blev knivhuggen. Jag vill tro att Lelouch och CC kommer att leva tillsammans, för alltid (bokstavligen). Jag tror att scenen i vagnen antydde att han är (redan odödlig).
  • I vilket fall som helst skulle jag omformulera frågan, ungefär som: "Vem är personen i nollens kostym i slutet av R2?" På så sätt undviks spoilers och är inte lika "önsketänkande" -fylld.

Detta verkar vara en religiös fråga, att döma efter hur mycket argumentering jag hittade medan jag letade efter informationen i det här svaret. Åtminstone är xjshiyas svar inte allmänt accepterat, och det finns många människor som planerar att förkasta den teorin. Enligt min mening är bevisen mot den andra teorin mer övertygande. Jag ska försöka presentera nämnda bevis så opartiskt som möjligt.


För det första har ingen officiell källa någonsin hävdat att Lelouch överlever i slutet av R2. Det ensamma svarar inte på frågan, för det kan medvetet vara tvetydigt. Naturligtvis skulle Lelouch behöva leva för att köra vagnen.

För det andra listar flera officiella källor Lelouch som död i slutet av R2. Här är en intervju med författaren Ichiro Okouchi, hämtad från den japanska tidningen Fortsätt (vol 42, okt 2008, översatt till engelska (jag har ännu inte hittat originalet så jag kan inte bekräfta översättningsnoggrannheten). Jag har kopierat relevant del nedan:

"----- Ändå är det inte möjligt att besegra den kloka linjalen Schneizel, den person som skulle ha ordnat världen, kan leda till att vissa [tittare] tolkade det som ett dåligt slut?

Okouchi: Det är sant. Det finns förmodligen många människor som tänker på det som ett dåligt slut, en tragedi, med tanke på huvudpersonen, Lelouchs slut också. Men Lelouch säger i det första avsnittet: "Endast de som är beredda att skjutas får ta avtryckaren själva." Om du skulle tänka på det som hans stolthet, så tror jag att han till slut blev dödad i slutändan var ett logiskt slut. Naturligtvis förstår jag att inte alla tittare accepterar detta slut. Det var trots allt människor som ville ha ett lyckligare slut.

----- Var det en tvist mellan anställda om avslutningen?

Okouchi: Nej. Det bestämdes ganska naturligt. Under manusmöten "Code Geass" finns det många fall där det fanns ett antal tvister, men det fanns knappt några när det kom till manusen för (föregående seriens) avsnitt 25 och det sista avsnittet. Jag tror att alla kände samma sak när det kom till slutet av karaktären som är Lelouch.

----- Varför var du så djärv att välja detta slut när tittarna kanske ser det som ett dåligt slut?

Okouchi: Fet ... ja, vi var så djärva att vi valde det här slutet. Kanske showen som är "Code Geass" som slutar på det här sättet bestämdes i det ögonblick som regissör Taniguchi och jag gick ihop. Jag antar att du kan kalla det vår känsla för estetik, eller kanske en del av vår psykologiska smink.

...

------Jag förstår. Så Lelouchs beslut var också ditt, Mr. Okouchis och direktör Taniguchis beslut.

Okouchi: Det är därför jag tänker på både vårt och Lelouchs beslut som Happy Ends. Jag tror att det kommer att finnas bättre saker på morgonen som väntar på Nunnally, Kallen och resten som har blivit kvar. Och säkert kan Lelouch, som lyckades göra detta till verklighet, bara vara glad [över detta].

...

----- Några olösta mysterier kvarstår fortfarande.

Okouchi: Helt från början planerade [jag / vi] aldrig att förklara allt. Faktum är att om du frågar mig tror jag att vi kanske har överdrivit förklaringarna. Även om det är obestridligt att Lelouchs historia har slutat med punktum, fortsätter de andra karaktärernas berättelser fortfarande, och det är inte som att världen [av Code Geass] själv har nått sitt slut heller. [Jag / vi] ville inte avsluta det genom att stänga det för gott. "

Det verkar ganska starkt bekräfta att åtminstone Okouchi tror att Lelouch dör till slut. Naturligtvis har Okouchi, som författare, inte det sista ordet. Regissören är den vars ord vi i slutändan borde leta efter, men regissören Gor Taniguchi har inte sagt något definitivt på något sätt. Han sa något tvetydigt om att han "föredrar att se slutet som en lycklig", men Okouchi hävdar också att det är ett lyckligt slut trots att Lelouch dör. Okouchi verkade inte heller ha några svårigheter att prata för hela laget, och ingen kom ut för att korrigera honom, så det här verkar rimligt.

Länken ovan har några andra relevanta citat som jag inte kommer att upprepa här. Jag tror att detta fastställer att det finns en ganska stark åsikt att Lelouch i någon form är död.

Här är ytterligare en bekräftelse på detta. Den här bilden visar personer som dog i R2. Jag har lagt in relevant inlägg för Lelouch.

Ovanstående hämtades från samma nummer av tidningen. Detta är en officiell bild. Jag tror inte att detta verkligen lägger till något till ovanstående förutom att ta bort viss tvetydighet.

Det finns ytterligare bevis här (jag har inte riktigt kollat ​​den här översättningen men av en kortvarig skumning verkar den vara korrekt).

C.C. s profil har också uppdaterats, och den sista delen av den säger nu: Att veta att Lelouch inte hatar henne för att ha gett honom Geass, kan hon nu visa sina sanna känslor. Med förståelsen av Zero Requiem slutade hennes tid med Lelouch, som kunde förlåta och acceptera henne, men de minnen som skapats med honom har utan tvekan räddat henne från evig ensamhet .

Med tanke på att "Lelouch = Cart Driver" -teorin kräver att Lelouch och C.C. är inte separerade i slutet, den här informationen är bara inte meningsfull om vi inte förkastar den teorin.

Så vi har bekräftat att Lelouch är ganska död i slutet av R2, och att fanteorin att han är vagnförare verkligen inte stöds av de officiella uttalandena. Det finns ett par sätt att komma runt alla dessa fakta. Jag betraktar dem inte som något annat än konspirationsteorier och andra sätt som fans försöker hantera slutet som inte är lika lyckligt som de hoppades på.

  • Lelouch har minst två identiteter. Kanske dog Lelouch vi Britannia, men Lelouch Lamperouge levde vidare? Eller kanske övergav Lelouch sitt namn, men han lever fortfarande, och källorna listar honom som död för att hans identitet som Lelouch vi Britannia är död? Jag kan inte riktigt argumentera mot möjlighet av detta, men det finns inga bevis som stöder det alls. Det är inte riktigt vettigt med tanke på C.C. bio antingen.
  • Medan flera personer har bekräftat att de tror att Lelouch dör, har regissören Taniguchi varit särskilt tyst. Kanske var det en viss oenighet bland de ansvariga, och Taniguchi tror faktiskt att Lelouch lever? Vi kan aldrig veta säkert vad som hände när de skrev slutet, men det verkar rimligt att förvänta sig att om det fanns oenigheter, skulle Okouchi inte ha hävdat att det inte fanns någon, och om oenigheterna var stora skulle någon annan troligen göra det har talat.

Återigen ser jag dem som lite mer än konspirationsteorier från missnöjda fans som tycker att slutet på något sätt är "orättvist". Det finns inga bevis som stöder någon av dem.

Medan teorierna som föreslås i det andra svaret är bra spekulation, passar de bara inte med fakta som släpptes senare. Produktionsteamets samförstånd är att Lelouch är död och inte kör en vagn i slutet av Code Geass R2. Vagnföraren är förmodligen bara någon slumpmässig kille. Om detta verkar orättvist för dig är det värt att komma ihåg att många andra karaktärer med mycket färre brott dog i serien, så det är i någon mening poetisk rättvisa för Lelouch att också dö. Och intervjuerna med alla inklusive regissören bekräftar att han under döden lyckades med sitt mål att starta världen på en bättre väg.

Återigen verkar detta vara något folk ser religiöst. Jag hävdar inte att spekulationerna om att Lelouch överlever är dåliga i universum, men det finns helt enkelt inga bevis för dem varken från producenterna och mycket bevis för det motsatta, så det bättre svaret i det här fallet är att Lelouch är död.

13
  • Så jag kan anta att de släpper pull-cart-scenen för fans att ha falska förhoppningar? De har officiellt förklarat att Lelouch dog men varför skulle de släppa pull cart scenen? Jag antar att andra fans har önsketänkande om det motsatta. Nåväl, det här är övertygande nog. Mitt hjärta bröt dock (som Lelouchs fan). Trevligt svar btw, tack.
  • 4 @xjshiya Jag är ärligt talat inte helt säker på varför de lägger den scenen i. Det gör anime-sluten mycket tvetydig. Jag ska erkänna att din förklaring verkar passa den scenen lite bättre, men den överensstämmer helt enkelt inte med allt som producenterna sa utanför anime. Kanske ville de officiellt döda Lelouch men låta fans ha sina egna teorier, eller något liknande.
  • Ledsen också för att "bryta ditt hjärta", det var inte min avsikt, men på vår Reddit-tråd reddit.com/r/anime/comments/1890ko/… påpekade någon att det fanns officiella kommentarer om att "Lelouch är död "och jag kände att det skulle vara problematiskt att lämna denna fråga som den är utan att representera den sidan.
  • 3 Rewatching av showen för nionde gången för några månader sedan, det finns faktiskt flera scener där Lelouch antyder att han planerar sin död - detta är förmodligen en del av varför det fanns enighet bland personalen för Lelouchs öde (de hade förmodligen gjort beslut månader innan det sista avsnittet var klart).
  • 2 De officiella uttalandena ljuger kanske inte, Lelouch Vi Britannia slutade vara människa. Detta motsäger inte att han blir odödlig.

Lelouch är verkligen vagnföraren i slutet av Code Geass R2.

Citat från detta blogginlägg:

Den mest uppenbara orsaken skulle vara att CC ringer till Lelouch i avsnittets avslutande scen. Eftersom vi kan anta att CC fortfarande är sunt måste hon prata med någon, och att någon troligen skulle vara föraren av vagnen: Lelouch måste leva.

För det andra, och det är här de andra har tänkt igenom saker, Lelouch lever för att han fick sin fars kod. Han vinkade C-världen att låna honom sina befogenheter och han tog Charles kod innan Charles gick vidare. Anledningen till att Lelouch fortfarande har sin Geass är att han inte tog koden från samma person som gav honom sin Geass: han tog sin Geass från CC, och han tog sin kod från Charles. Således har han nu både odödlighet och en geass. Detta är också en anledning till att titeln är Code Geass: Lelouch av upproret.

För att ytterligare bekräfta detta, kom dock ihåg att när Nunnally höll Lelouchs hand överförde han sina minnen till henne. CC gjorde det också när Lelouch berörde henne av misstag då, så det kan antas att personer med koder är ofrivilliga telepaths. Detta lämnar oss med båda odödliga som korsar världen under resten av evigheten.

[...]

Ytterligare bevis:

  1. Charles grep Lelouch med sin högra hand, som hade Geass-sigilen.
  2. Lelouch behövde den fullt utvecklade Geass för att överföra en kod.
  3. Koden verkar inte aktiveras förrän någon dör. Därför varför C.C. skadades när hon först ärvde sin kod. Samma sak hände med Charles i C.
  4. När Lelouch rörde Nunnally fick Nunnally en blixt av sina minnen. Detta händer ENDAST när en högpotential Geass-användare rör någon med den fullt utvecklade Geass.
  5. Seriens titel är "R2 , vilket liknar hur" C.C "uttalas. Så Lelouch skulle vara" R.R. "vilket är Engrish (antar jag) för L.L., Lelouch Lamprouge.
  6. När C.C. pratar på vagnen, säger hon "kraften i Geass ger ensamhet det är inte riktigt, Lelouch?" och nickar huvudet i riktning mot vagnföraren.

[Vidare] Orange kände till Lelouch och Suzakus plan och hjälpte dem genom att beordra sina män att inte skjuta på noll, han log till och med när Zero (Suzaku) hoppade på hans axel.

Skulle Orange, en man som helt och hållet ägde sig åt Lelouche och slängde allt utan en ny tanke, vara OK med en plan där den enda personen han vill skydda i livet faktiskt dödas? Svaret på det är NEJ, inte ens om Lelouch beordrade honom att acceptera planen: han skulle inte följa med och skydda honom med sitt liv. Det finns bara ett sätt att Orange skulle vara OK med en sådan plan och det är om han visste om Lelouchs odödlighet, vilket jag antar att han gjorde när han arbetade med V.V. i forskningsbasen Geass. Orange var okej med denna plan eftersom han visste att Lelouch inte skulle skada sig och skulle kunna starta ett nytt fridfullt liv med den kvinna han älskar i en värld som han själv hade gjort fredlig.

Till och med i slutet ser vi Orange på hans orange plantage, helt nöjd med hur saker och ting har pannat ut, han kunde definitivt inte vara så glad om Lelouch faktiskt hade dött.

Så Lelouch och CC levde lyckligt nog, bokstavligen.

9
  • Intressant, jag har inte tänkt på det förut men du ger ett ganska övertygande argument
  • 1 Punkt # 5 under "Ytterligare bevis [sic]" ger ingen språklig mening. författarens antagande att "R.R." kan hänvisa till Lelouch är helt enkelt fel.
  • 2 @senshin "L" och "R" är i princip samma på japanska; det är en av de stora sakerna som orsakar Engrish
  • 3 @Alchemist Det är odödlighet. Odödlighet ger ensamhet. Det är priset Lelouch skulle behöva betala för. Att veta att han kommer att leva vidare medan alla han känner blir gamla och dör. Inklusive hans älskade lillasyster Nunally.
  • 1 @xjshiya Detta har officiellt motsatts. det finns många officiella uttalanden där de förklarar att Lelouch verkligen är död: intervjuer, tweets, live-kommentarer, den officiella guideboken, den omgjorda epilogen där C.C. berättar uttryckligen för publiken att Lelouch är död etc. Du kan hitta en översikt av dessa uttalanden på reddit.com/user/GeassedbyLelouch/comments/8hklfr/… Redigera ditt svar för att klargöra att denna fanteori inte är kanonisk och officiellt debunked .

Lelouch är officiellt bekräftad död

Under de senaste tio åren har skaparna av showen upprepade gånger förklarat att Lelouch verkligen är död. Detta gjordes i intervjuer, artiklar, tweets, live-kommentarer, den officiella guideboken, den omgjorda epilogen (från 2009) där de släppte den missförstådda hövagnens scen och ersatte den med C.C. uttryckligen berättar för publiken att Lelouch är död, etc. Det finns ett Reddit-inlägg där alla dessa officiella uttalanden finns. Detta inlägg granskar också fläktsteorin som antar att Lelouch har koden och visar var och hur själva anime strider mot teorins poäng.

Jag kommer att ge några exempel från det länkade inlägget, för en fullständig översikt följ länken ovan.

Intervjuerna från Animage 10 (oktober, Okouchi) och 11 (november, Fukuyama) från 2008.

I dessa intervjuer förklarar de att Lelouchs död var en principfråga för dem (deras estetik, deras psykologi etc.), det handlade om inlösen och frälsning i Lelouchs ögon och Lelouch fann att freden dör för den mildare världen ville hans syster.

Okouchi: "(...) Slutet är för Lelouch och för Suzaku både straffet och frälsningen samtidigt. Det är också kopplat till orden Lelouch sa i början:" Utte ii no wa utareru kakugo no aru yatsu dake da. "Personen som gav straffet straffades själva och om du vill få frälsningen, ge frälsningen först. Naturligtvis är det också detsamma med Lelouchs beslut att acceptera geass (önskan), eftersom han gav många människor, som han själv har sagt i showen. [Han hänvisar till det sista avsnittet när Lelouch säger vad världens människor önskar] "

En bild: "Så detta var slutet, men var Lelouch lycklig?"
Okouchi: "Jag tror att showen hade ett lyckligt slut, inte ett dåligt slut. Lelouch och CC pratar om det i säsong 1 avsnitt 7 - att bara leva ett liv är meningslöst. Lelouch räddade sin älskade syster och lyckades skapa en snäll värld i sin egen sätt. Hans liv var inte meningslöst. Det är därför han till slut ler. "

En bild: "Så du accepterar slutet på showen?"
Fukuyama: "Jag tror att innan han nådde den sista scenen hade Lelouch många möjligheter att välja mellan. Men han förstod mycket väl vad han hade gjort och var tvungen att betala priset för det. Suzaku valde att leva som noll och fick tillfälle att betala för sina synder genom detta val. Och Lelouch fick sin frälsning genom att inte välja lycka att leva vidare utan att offra sitt eget liv för att skapa en situation för världen att gå framåt. Om du tänker på hans karaktär, tror jag inte att han skulle fortfarande vara han själv om han valde andra änden. "



(Ytterligare bilder av dessa intervjuer finns här och i sammanställningen av alla officiella uttalanden)

Intervjuerna från Fortsätt (Vol.42).

I denna intervju bekräftar de att beslutet att döda Lelouch var enhälligt, hela showpersonalen var överens om:

Fortsätta: Var det en tvist bland personalen angående slutet?
Okouchi: Nej. Det bestämdes ganska naturligt. Under manusmöten "Code Geass" finns det många fall där det fanns ett antal tvister, men det fanns knappt några när det kom till manusen för (föregående seriens) avsnitt 25 och det sista avsnittet. Jag tror att alla kände samma sak när det kom till slutet av karaktären som är Lelouch.

De bekräftar att Lelouchs död var en av de första sakerna de bestämde för showen och att hans död var en principfråga för dem ("deras känsla för estetik"). Detta uttalande bekräftades ännu en gång tio år senare i tweets (se nedan).

Fortsätta: Varför var du så djärv att välja detta slut när tittarna kanske ser det som ett dåligt slut?
Okouchi: Fet ... ja, vi var så djärva att vi valde detta slut. Kanske showen som är "Code Geass" som slutar på det här sättet bestämdes i det ögonblick som regissör Taniguchi och jag gick ihop. Jag antar att du kan kalla det vår känsla för estetik, eller kanske en del av vår psykologiska smink.

Följande uttalanden förklarar hur de förutsåg Lelouchs död från det allra första avsnittet med hans berömda linje "De enda som får döda är de som är villiga att dödas" (exakt fras beror naturligtvis på de underordnade du använde):

Fortsätta: Det är ändå inte möjligt att besegra den kloka linjalen Schneizel, den person som skulle ha ordnat världen, kan leda till att vissa [tittare] tolkade det som ett dåligt slut?
Okouchi: Det är sant. Det finns förmodligen många människor som tänker på det som ett dåligt slut, en tragedi, med tanke på huvudpersonen, Lelouchs slut också. Men Lelouch säger i det första avsnittet: "Endast de som är beredda att skjutas får ta avtryckaren själva." Om du skulle tänka på det som hans stolthet, så tror jag att han till slut blev dödad i slutändan var ett logiskt slut. Naturligtvis förstår jag att inte alla tittare accepterar detta slut. Det var trots allt människor som ville ha ett lyckligare slut.

Det är viktigt att notera att en del av detta sista uttalande ofta tolkades felaktigt av kodteoretiker som att han sa att människor kunde se det som öppet slut. Det framgår tydligt av hans ord att detta INTE är vad han säger. Han sa att han förstår att vissa människor kommer att se Lelouchs död som ett dåligt slut och att vissa människor ville ha ett lyckligt slut. I grund och botten är vad han säger att människor är fria att tolka Lelouchs död som lycklig eller ledsen, men Lelouchs död i sig var aldrig öppen för tolkning, den sattes i sten som resten av artikeln tydligt visar. Slutet var aldrig tänkt att vara tvetydigt.
Det är också viktigt att notera att Lelouchs död bara kan tolkas som en sann, slutlig död och inte något tillfälligt förrän koden återupplivar honom, särskilt förskuggningen av hans död är inte meningsfull om vi ser det som tillfällig död eller falsk död , men senare tweets kommer att göra detta ännu tydligare, så jag kommer att gå djupare där. (se tweets nedan)

Tweetsna

Som en del av 10-årsjubileet för Code Geass, startade programskaparna en serie tweets med titeln "Geass Memories" där de påminner om de dagar då de gjorde showen och belyser produktionsprocessen, som vissa beslut var gjorda etc. Av särskilt relevans här är Geass Memories 77-83:

"Innan jag började skriva historien om en person som heter Lelouch, bekräftade jag med Taniguchi-regissören något. Den saken var att slutet på Lelouch blir döden.'
"Åtminstone är han medveten om sina synder och betalar för dem med hans död.'
"Den här mannen som heter Lelouch kommer att betala för sina synder hans död. Historien följer honom tills han äntligen fattar detta beslut. "
"Förmodligen inte den här Lelouch som vi ser i det första avsnittet av serien välj döden. Han skulle försöka något för att undvika det. Han kunde inte , för Nunnally också. Men vi ser honom förändrad i det senaste avsnittet. "

Länk till tweets på hans twitterkonto.

Det är viktigt att notera att "döden" här endast kan tolkas som en "sann, slutlig död" och inte någon tillfällig död förrän koden återupplivar honom, precis som det var fallet tidigare med den förklarade förskuggningen. Detta görs lätt självklart genom att ersätta ordet "död" med "död i 2 minuter" eller "falsk död". "Lelouch betalar för sina synder genom att vara död i 2 minuter". "Endast de som är villiga att förfalska sina dödsfall får döda". "Lelouch var död i 2 minuter var en del av vår estetik".
Det är direkt uppenbart att deras ord helt enkelt inte är meningsfulla om vi antar att Lelouch hade koden och var odödlig. Det gamla argumentet "de sa att han är död men inte att han stannade död" med vilken kodteoretiker försöker avfärda Guds ord helt enkelt inte håller vatten alls. (Och vem säger någonsin något så onaturligt som "han dog och efter det stannade han död"?)

Den officiella guideboken

Den officiella guideboken säger uttryckligen flera gånger att Lelouch är död. För att undvika för mycket upprepning kommer jag bara att kopiera förklaringen till Zero Requiem:

”För de två som bär den tunga synd som kallas att döda sina fäder, delar de tron ​​att de kan förlåta varandra genom att ålägga sig de största straffen. Lelouch död som önskar en morgondag med sin syster, livet för Suzaku som vill sona för sina synder genom döden. "

Detta förklarar att Zero Requiem inte bara handlade om att skapa en bättre värld utan också samtidigt inlösen för både Lelouch och Suzaku för deras synder (som förklaras ovan i tweets). Lelouch evigt boinking C.C. är INTE inlösen, så mycket som vissa fans kanske vill ha det. Det är onekligen klart här att Lelouch verkligen är död.

The New Epilogue (2009)

Till skillnad från den falska fläktgjorda epilogen som går runt på internet (och som jag inte kommer att ge mer uppmärksamhet genom att länka den!) Där det finns en fläktredigering som zoomar in på förarens ansikte och avslöjar att den är Lelouch, det finns faktiskt en riktig ny epilog som kan hittas på den officiella utgåvan av Zero Requiem Blu-ray.
Medan det falska slutet inte fanns någonstans utom på skuggiga YouTube-kanaler från människor som pressade sin kodteori-berättelse (Om det var riktigt hur fick de det? Och varför ENDAST de?), Kan den riktiga nya epilogen hittas överallt på nätet där du tittar på anime (leta efter Zero Requiem-film).
Till skillnad från den falska där bildkvaliteten massivt sjönk under den redigerade zoomen försvinner TV-logotypen plötsligt och det finns ingen musik under redigeringen, den riktiga nya epilogen har helt ny konst, musik och musik av hög kvalitet berättelse av C.C.s röstskådespelerska.
I den här nya epilogen tappas den ofta missförstådda hövagnens scen och ersätts av en ny scen där C.C. pratar med publiken och förklarar uttryckligen att Lelouch är död, att hon sörjer hans död, men att hon finner tröst i tanken att han dog för att uppnå sina mål.

"En ung man dör. Han hade makten att förändra världen, att skapa en ny ordning. Världen fruktade honom, hatade honom. Men jag vet att han dog med ett leende i ansiktet. Endast de som har förverkligat sin dröm kommer att verkligen förstå den känslan av fullständig tillfredsställelse. Så detta är ingen tragedi. Och när jag känner mig ledsen eller gråter på natten sjunger jag en sång. En sång som man skapar. Noll Requiem! "

Du kan se den nya epilogen här.

Nunnally såg INTE minnen

Som om alla officiella uttalanden om hans död inte räcker, förnekade skaparna till och med uttryckligen några av kärnpunkterna i kodteorin, som att Nunnally ser minnen / kodvisioner.

I Mook Animedia (28 januari 2009, s.89-90) fanns en intervju (se 2 bilder nedan) som uttryckligen förnekade att Nunnally såg visioner eller att dessa bilder hade något att göra med koder eller geasses.

F: "Hur lyckades Nunnally inse Lelouch sanna avsikt, när hon rörde vid hans hand i slutet?"

Anställd K: "Det sätt som Nunnally kan säga att någon ljuger, precis som hon kunde berätta att Lohmeyer ljög för henne, är att hon kan känna att den person hon pratar med svettas eller lätt darrar. Det är inget som Geass eller någon speciell förmåga som den. "

Anställd Y: "Ja. Så hon kom helt enkelt fram till att [Lelouch ljög] själv på grund av denna förmåga."

Anställd K: "Hon är Mariannes dotter och Lelouchs lillasyster. Två månader har gått sedan Schneizels nederlag och under de här två månaderna undrade hon ständigt om vad som hade hänt, som" varför det hände? "Och så vidare. Så när hon rörde vid Lelouchs hand i slutet kände hon att han var lugn, hon satte ihop de två och två och insåg sanningen. Naturligtvis vet vi att det i anime är svårt att förklara sådana saker, men ja, tacka det som denna typ av romantiker idé som vi hade. "

Koder behöver INTE aktiveras

Släppet av Code Geass-filmerna åtföljdes av olika Code Geass-relaterade händelser, några av dessa var uppenbarligen liveintervjuer och live-kommentarer. Följande är utdrag från kommentarer från Okouchi, Taniguchi-producent och två andra producenter när de pratade om scenen där Lelouch försökte lugna sin far. Detta dokumenterades av personer som var närvarande vid dessa evenemang. För att skydda dessa personers integritet har jag tagit bort all information som gör att de kan identifieras.

Denna tweet lyder

Översättning: Om den scenen Lelouch geass sin pappa Jag skrattade för att de sa som "Han är inte geassed, bara låtsas att han dör!" "Han försöker överraska sin son!" "Dålig Lelouch" "Han försöker välja den mest chockerande timing, eller hur" "Jag är säker på att han försöker hårt att inte skratta"

Detta blogginlägg talar om olika Code Geass-saker, den relevanta delen är markerad i rött och läser

Översättning: "Han är inte påverkad av Geass, eller hur? Han är bra med att låtsas, visst. Jag är säker på att han försöker sitt svåraste att inte skratta just nu."

Skaparna säger att Charles redan är immun mot geass, det betyder att Charles redan hade en "aktiv" kod, vilket innebär att koder aldrig är aktiva och därför inte behöver aktiveras.

Slutsats

Det finns ett berg av officiella uttalanden som alla upprepar samma sak Lelouch är verkligen död.
När du lägger alla dessa saker bredvid varandra ser du att denna slutsats är oundviklig, konsekvent och vattentät.

Vissa människor kommer att hävda att det faktum att en uppföljare kommer med Lelouch som den officiellt bekräftade huvudpersonen är ett bevis på att han är levande / odödlig, men det är faktiskt exakt motsatsen. Det officiella namnet på denna uppföljare är "Lelouch of the Uppståndelse ". när du kombinerar allt officiellt uttalande om att han verkligen är död, han återvänder till uppföljaren och uppföljarens namn, är det uppenbart att Lelouch kommer att börja som död i uppföljaren och på något sätt kommer att återuppstå, han kommer på något sätt tillbaka från graven.

Vissa människor kommer att hävda att uppföljaren är ett AU (alternativt universum) vilket på något sätt måste betyda att Lelouch är odödlig. Det är verkligen sant att uppföljaren kommer att följa filmerna och inte originalserien, och dessa filmer har 1 STOR skillnad med originalserien vilket gör den till en AU. Denna förändring involverar dock inte Lelouch, Zero Requiem händer fortfarande, Lelouch dör fortfarande, så långt filmerna visar gäller alla uttalanden om R2 också för uppföljaren.

Svaret baserades på ett sammanställningsinlägg från reddit. Kompileringsposten består av två delar, del 1 samlar alla officiella uttalanden, del 2 visar hur anime själv strider mot kodteori eftersom kodteori bryter mot reglerna som anime har fastställt.
Det inlägget är väldigt långt (till och med dröjer sig kvar än det här svaret), men det är grundligt och fullständigt och ett absolut MÅSTE LÄSA för alla Code Geass fans.

5
  • Ett riktigt trevligt och omfattande svar, med mycket forskning bakom. Hur du pratar om det ger mig en känsla av att du är ansluten till skapandet och / eller skaparen av reddit-inlägget. Om så är fallet, kan du också avslöja detta i ditt svar.
  • Jag är en av de personer som samarbetade för att skapa den reddit-databasen, det var inte bara en persons arbete. Samla och översätta de gamla intervjuerna, få bilder av dem, ... det är för mycket för 1 person. Personligen tycker jag att det är irrelevant vem som exakt samarbetade, allt som är viktigt är själva de officiella uttalandena. Men om du vill redigera inlägget och lägga till det är du välkommen att göra det.
  • Om du har godkänt annat arbete än ditt eget rekommenderas det att du citerar dem, annars kan det utgöra plagiering.
  • Plagiat? Du är rolig! Jag gav inte bort något som mitt eget. Jag kreditade mig inte ens här! Och när jag frågades om det sa jag till och med uttryckligen att det var en gemensam insats. Du tar tag i sugrör. Vad försöker du göra, hitta en falsk anledning att ta ner mitt inlägg? Skäm dig inte så offentligt. Du läste uppenbarligen inte reddit-databasen, de personer som ville nämnas nämndes ordentligt där. Vad du gör är bara trakasserier online.
  • Det är du som är orimlig här. Jag ber dig bara göra riktiga attribut.

Tja, faktiskt, om du ska erbjuda att de officiella uppgifterna förklarade honom död. Jag skulle vilja motverka genom att säga under showen, efter att freya lanserades av suzaku, uttalades de officiella uppgifterna både nunnalt och sayoko död, och vi vet vad som hände där.

Jag vet att det var för att förhindra spoilers för showen, men ändå. Såvida det inte finns ytterligare en säsong som lägger till det, kan vi verkligen inte definitivt bevisa om Lelouch är död eller lever. Det finns bara för mycket bevis för att han lever, ännu mer solida bevis plus motiv att säga att han är död.

Det är verkligen otydligt, men som platshållare tror jag att det skulle vara lämpligt att se honom som förmedlad för tillfället.