Anonim

Healing Cancer: Cancer Research, Behandlingar, Breast Cancer, Healthcare Consulting - Burton Goldberg

Av någon anledning sa geniet L bara att inte rapportera den informationen till media. Men i föregående avsnitt hade han redan kommit fram till att Kira måste ha tillgång till polisinformation.

Avsnitt 3: L drar slutsatsen att Kira kan kontrollera tidpunkten för dödsfallet och pratar med honom och konstaterar för sig själv att Kira måste ha tillgång till polisinformation (de misstänkte att han var student och han hade tidigare tillgång till denna internt rapporterade information).

L: Men något stämmer inte. Så snart vi började misstänka att Kira skulle kunna vara en student, förändrades tempot på morden. Som för att motsäga den teorin. Tillfällighet? Nej. För bekvämt. Detta kan bara betyda att Kira har tillgång till polisinformation. Det är uppenbart nu. Detta är en direkt utmaning för mig.

Avsnitt 4: Hacker in sig i anteckningarna för den pågående utredningen, Light upptäcker att L misstänker att de var tester och vill inte att denna information ska rapporteras till media.

L: Vi kan inte släppa detaljer om dessa mäns död till media [...] Jag har anledning att tro att Kira utförde någon form av "test" med dessa brottslingar. Och om så är fallet skulle vi bara ge honom resultaten av denna information om vi offentliggjorde den.

Jag saknade detta vid mina tidigare omklockningar. Liten inkonsekvens, eller hur?

2
  • Jag tycker att du borde titta på avsnitt 10 i dödsanteckningen för ditt svar.
  • @kishore Jag förstår vad du menar, men om du tänker på det skulle bluffen som L drog på kaféet fungerat på något sätt. Jag menar att Ljus fortfarande inte skulle ha tänkt på möjligheten av en fjärde ton. Dessutom kan jag tillägga att L skulle ha ökat chanserna för att Ljus skulle få en tydlig reaktion på denna nya information.

Förmodligen för att ett offentligt uttalande är annorlunda än ett slutet. Att förhindra att denna information läcker ut i medier skulle undvika "indirekt skryt" från Kira (av polisen) och undvika att också försämra polisens image.

Då kanske L visste att Kira skulle se denna anteckning och bli provocerad av L som motsäger hans image. Sedan ep2 vet vi att Light verkligen är medveten om sin bild som Kira.

1
  • Håller helt med dig @Wise, något offentligt uttalande skulle ha varit ett misstag, inget argument om det. När det gäller din sista mening, om du hänvisar till kaffebutiken i ep.10, tror du inte att det skulle ha fungerat på något sätt? Var är skillnaden i att visa honom anteckningarna direkt eller indirekt?