Anonim

Olly Murs - Troublemaker ft. Flo Rida

Innan tiden hoppade över, använde karaktärer som Garp och Priest of Sky Island Haki för att skada Luffy via en trubbig attack, vilket annars skulle ha varit omöjligt. Haki användes också av båda sidor under toppkriget. Ingen av dessa människor blev svarta.

Men efter tidshoppet, när Luffy använde Haki mot Hordy, blev han delvis svart. Och under hans kamp med Z blev de båda delvis svarta. Är det här en speciell typ av Haki? Finns det någon anledning till att de byter färg och i så fall varför svart?

2
  • Jag trodde att det var slagvredet som prästen på Sky island brukade skada Luffy, inte någon form av haki.
  • @ NixR.Eyes Du har rätt, men prästen och Enel använder fortfarande Kenbunshoku Haki, som de kallade Mantra, för att känna av rörelser.

Hakis fysiska styrka attribut fungerar som en "osynlig rustning" som heter Busoshoku Haki. Ökningen i densitet och därmed svart färgning av en kroppsdel ​​kallas i denna hakikategori Busoshoku: Koka. Skyprästerna är inte listade som användare av någon av dessa former av denna haki, men de visade haki-förmågor som Kenbunshoku Haki som de kallade Mantra.

Så ja, det är en speciell typ av haki.

Men skäl för att inte använda det för tidsspännvidd spänner från att det inte är en konkret idé ännu till något som sparats för den nya världen eller det är bara ett allvarligt angrepp som oerfarna människor inte kan nå utan ordentlig utbildning (eftersom Enel aldrig haft för många utmaningar för att öka sin potential) för att människor som kunde göra det bara höll tillbaka (eftersom Garp ville höja Luffy ... inte döda honom).

Luffys Haki-förmåga kallas Busoshoku: Koka. Koka betyder härdning. Luffys kropp är gjord av gummi. Oda hänvisar helt klart till härdat gummi eller vulkaniserat gummi, som är svart. (Jämför bilder nedan)

4
  • 2 +1 Trevligt fynd. Men varför skulle då icke-gummi, som Smoker och Vergo, bli svarta när de använder Haki?
  • 7 Jag antog alltid att den svarta färgen bara var för att ge publiken något för att identifiera ett "haki-slag". Eftersom hela haki-saken bara förklaras ordentligt under 2y-klyftan är det vettigt att börja skilja visuellt mellan normala och haki-attacker från den punkten (med kanske lite subtilt antydande i förväg?).
  • @TAAPSogeking Luffy är huvudpersonen, och han är gummi, så Oda måste ha fokuserat sina tankar mer på hur Luffys Haki skulle se ut. Då bestämde han sig för att för andras Haki skulle han använda samma "färgkodning" för att hålla sakerna enkla och undvika frågor som "varför ser Mingo's Haki rosa ut?" :)
  • @Kevin Hnestly, när jag ser tillbaka, tror jag att den mest logiska anledningen till att den aldrig färgades in, som ett slags IN-universum, är att ingen av stråhattarna kunde upptäcka det tidigare. Hakipilarna som genomborrade sten krossades lätt i luffyshänder, och han hade ingen aning om varför. Efter 2 års tidshopp lärde de sig alla att använda det, så de kunde naturligtvis börja upptäcka det. Jag vet mer än ett exempel på konstiga krafter som avslöjades vara osynliga saker. Såsom YuYu Hakushos bombplan och de osynliga händerna från Re: Zero

I förtidsspelet visades användningen av Busoshoku Haki som "osynlig pansar" som en snabb slagverk som bildade en ljusblå stråle, liknar blixt, medan det i mangan visas helt enkelt som en förstärkt slag, inget annat syns är visas ... från wiki: v

Det beror på hur tät den haki (osynliga rustningen) de använder. När garp använder haki för att skada luffy applicerade han bara en liten mängd så att det inte riktigt skadar eller kan orsaka allvarliga skador. Det förklarar mycket, eller hur? När du applicerade en stor mängd haki på din kropp .. blir den svart .. på grund av densiteten hos den haki du applicerade på den. om det är en liten mängd .. då är det som osynligt ..