Anonim

NASCAR DRIVER KYLE LARSON STÄNGT EFTER DUM KOMMENTAR - Dubbelrostat

Jag behöver hjälp med att förstå vad som händer med Trenni-silvermyntplanen som nämns under avsnitt 3-7 av Spice and Wolf säsong 1. Låt mig förklara vad jag förstår och förhoppningsvis få klarhet i dessa Spice and Wolf avsnitt plot (även om någon kan blockera de förestående spoilrarna som skulle vara fantastiska, jag vet inte hur man gör det)

Så vår huvudperson Lawrence får veta att Trenni-silvervalutan håller på att gå upp i sin silverrenhet. Detta innebär att både det faktiska metallvärdet för Trenni silvermynt och dess representativa värde kommer att öka.

Allt visar sig dock vara fel, eftersom Lawrence upptäcker att Trenni silvermynt faktiskt blir mindre rena och går ner i värde och vad han fick höra var en lögn. Denna plot leder sedan Lawrence att gå över till Milone handelsföretag där han på något sätt hoppas kunna tjäna pengar på att berätta för företaget denna information.

Nu är det där det blir komplicerat. Hur skulle Milone-handelsföretaget tjäna pengar på den devalverande valutan och hur var Medio inblandad i detta?

  • I anime Milone Trading-företaget,

    när han hörde den devalverande silverinformationen från Lawrence började lagra Trenni silvermynt. Varför försöker de lagra silvermynten om deras pris och renhet går ner? Borde de inte försöka bli av med alla sina Trenni silvermynt om värdet sjunker?

  • Det nämns också att handelsföretaget Medio är

    anställa människor för att ge köpmän fel information om hur Trenni silvermynt går upp i värde istället för att faktiskt gå ner. Lawrence fick till och med höra denna lögn. Hur får Medio Trading-företaget någon fördel med detta?

I grund och botten frågar jag vad som är den ekonomiska planen i avsnitt 3–7 av Spice and Wolf säsong 1, förklarad i små barntermer, så jag kan förhoppningsvis förstå vad som händer i berättelsen och njuta av anime ännu mer. Jag är ledsen för att jag inte är mer ekonomisk kunnig med det här, men om du förstår handlingen mycket uppskattad för lite insikt.

2
  • Använda sig av >! för att göra innehållet dolt såvida inte svävar.
  • Jag har faktiskt inte sett Spice Wolf ännu men utifrån vad jag har förstått baserat på vad du redogjorde för (korrigera mig om jag har fel) sprider de rykten om att silvermynten går upp i värde förmodligen för att de skulle vilja att sälja det till en högre kostnad, när det faktiskt är värdet på det riktigt lågt. De kommer att sälja den till en högre kostnad så att de kan vinna mer än de borde. Exempel, jag skulle sälja silvermynt till en högre kostnad när jag faktiskt kan köpa det till en lägre kostnad, så jag skulle få mer. Hoppas jag på något sätt vettigt.

Okej, låt oss titta på situationen mer noggrant. Du har dina Trenni silvermynt, som har en del% silver i sig. Marknadsvärdet för en sådan valuta är bundet till mängden ädelmetall i varje mynt. Det är väldigt enkelt och intuitivt: silver är sällsynt och värdefullt, så ju mer silver det finns i ett mynt, desto mer är värdet på det myntet.

Nu har vi en situation där mängden silver i mynten kommer att bli minskat. Vad kommer att hända? Tja, den ny Trenni-mynt (med mindre silver) blir billigare än gammal Trenni mynt.Det betyder att det är lönsamt att spara alla gamla mynt du har.

Genom att sprida rykten om att mängden silver ska gå öka, Medio-företaget åstadkommer två saker samtidigt. Först får det folk att tro att det är lönsamt att sälja sina mynt nu (för att de tror att efter det att de nya mynten anländer kommer värdet på de gamla att minska). För det andra skapar det en möjlighet att få människor att sälja sina mynt till ännu ett lägre pris än de är nu, helt enkelt för att de vill bli av med mynten ASAP innan priset sjunker.

Om de redan har några nya mynt kan de till och med byta dem mot en större belopp (säg, två gamla för 1 nya, folk tycker att de nya är mer värdefulla, kom ihåg) av gamla.

Detta gör att Medio-företaget kan lagra massor av gamla silvermynt, som vi vet i verkligheten kommer att vara värda Mer när de nya släpps. Det är så de vill göra vinst.

Efter att ha fått informationen från Lawrence börjar företaget Milone göra samma sak: att köpa Trenni-mynt för att få ett stort lager av dem innan de nya mynten släpps. Efter att de nya mynten kommer att spelas kommer människor naturligtvis att veta att de verkligen är det mindre värdefullt, och värdet på Milone-företagets lager av gamla mynt kommer att öka ytterligare.

Jag hoppas att förklaringen inte var för rörig;)

7
  • Pratade de inte om att de fick en fördel över att människor också flydde från marknaden?
  • Tack kille, jag skulle riskera att gissa på profilbilden att du är ett fan av Spice and Wolf. Jag tittade på avsnitten igen med tanke på vad du sa och allt verkade komma ihop. Det finns några fläckar som jag behöver för att komma över, men definitivt killen din förklaring hjälpte mycket.
  • @ kevluv97, glad att jag kunde hjälpa: P
  • 2 bör också påpeka att det fanns en andra del av systemet som involverade företaget som handlade de Trenni silvermynt de har lagrat till det ursprungliga landet, eftersom renheten nu var lägre kunde ett enda äldre Trenni silvermynt återvinnas och göras till x antal nyare Trenni-silvermynt, företaget med flest mynt kan förhandla med landet med sin lager av mynt för exklusiva erbjudanden
  • Svaret är inte korrekt, och myntvärderingen fungerar på motsatt sätt. Alla silvermynt från Trenni är lika värda, precis som alla andra standardvalutor. När silverinnehållet sänks minskar värdet på ALLA Trenni silvermynt. Det betyder att det är en dålig investering att köpa mynten till det aktuella (högre) värdet, eftersom de är värda mindre inom en snar framtid (sämre valutakurser, högre priser osv.). Därför ställdes denna fråga i första hand, för det verkar dåligt att lagra dem. Memor-X gav rätt svar i kommentaren innan detta.

Kommentarerna på SingerOfTheFalls svar är på rätt väg men har inte riktigt fått det ännu.

Ja, när nya mynt av lägre renhet införs i omlopp kommer alla mynt av den typen att förlora värde. Det beror på att människor som använder mynt har mindre förtroende för dessa mynt.

Även om det är det första steget för att förstå systemet, går det mycket djupare. När Milone Trading-företaget börjar samla in Trinnis silvermynt gör de det inte eftersom de vill att de ska återvinnas i utbyte mot exklusiva erbjudanden. Först måste du tänka på varför just det landet skulle sänka renheten. Det beror på att landet Trinni inte har silver för att fortsätta göra mynt av så hög renhet.

Ja, kortfattat kan Trinni göra fler mynt, men det betyder också att myntet kommer att vara värdelöst utanför sina egna gränser. Dessutom värderas inte myntet inom deras gränser hur mycket silver som finns i det så mycket som det är av hur mycket regeringen säger att det är värt.

Låt oss till exempel säga att du har ett rent 1 gram guldmynt. Låt oss också säga att dessa rena guldmynt är den gemensamma valutan i ditt land. Det betyder att även om det bara är 1 gram guld kan regeringen säga att 1 gram är värt 2 gram. Detta är något som kallas seigniorage. Nu fungerar det bara till en viss grad, vilket beror på hur mycket tro folket har på myntens renhet och regeringen som tillverkar mynten. Så det är i landets bästa att hålla renheten hög. Men när de minskar renheten, medan det kommer att tjäna mycket pengar riktigt snabbt och sätta mer i omlopp, minskar det dock tron ​​som folket har i myntet. Det betyder att även med en liten minskning av renheten kan du se en drastisk ökning av hur många mynt en viss artikel är värd på grund av att människor inte tror på myntens renhet. Där ligger varför det inte är en bra idé att minska renheten så drastiskt.

Om regeringen minskar renheten kan du anta att det betyder att deras medel blir låga. Det betyder att de är mer än angelägna om att handla exklusiva erbjudanden för mynt de kan återvinna. I det var kommentatorerna korrekta. Men tänk. Om Trinni plötsligt skulle komma i en stor mängd silver skulle de inte göra det ha att återvinna alla dessa mynt till lägre värde. De kunde långsamt återinföra dem i omlopp och därför lösa problemet med att ha så låga medel. Det var därför den här affären var så värdefull och landet Trinni skulle vara villigt att offra en hel del för de äldre mynten.

Milones mål var också att inte handla med erbjudanden. Nej, istället bytte de ut alla äldre mynt med högre renhet mot mark, gruvdrift, storskalig kontroll och andra privilegier som i allmänhet bara innehas av regeringen. Det betyder att de kunde flytta sina varor utan att betala vägtullar, sälja marken till ett högre pris och sälja enskilda gruvrättigheter för ett litet område till mindre företag till ett högre pris per tunnland. För den delen kunde de ännu mer använda mark- och gruvrättigheterna för framtida inkomster genom att hyra mark och gruvrättigheter för vissa områden i segment. Även om det skulle dröja lite längre innan du tjänade tillbaka pengarna, skulle du på lång sikt ha potential att tjäna mycket mer än du bara skulle sälja.

Nu med tanke på att de kunde betala tillbaka Lawrence nästa morgon skulle jag anta att de sålde igen alla eller åtminstone några av de privilegier de förvärvade, vilket är det minst riskabla sättet att spela det eftersom om de skulle hyra marken, finns det ingen garantera att människor är villiga att hyra ut det. Det leder till risken att faktiskt förlora pengar. Jag antar att de sålde de riskabla investeringarna och behöll de privilegier som skulle leda till att spara pengar i framtiden som sin del av vinsten.

Eller det finns ett andra alternativ där de kunde ha hållit alla tillgångar och privilegier de fått och gett Lawrence Trinni mynt ur företagens ficka baserat på det uppskattade värdet på de tillgångar de hade förvärvat. På det sättet har Milone Trading fortfarande den potentiella vinsten från gruvrätterna och sådant.

Och så finns det ännu ett alternativ där de sålde precis tillräckligt med tillgångarna för att se till att de inte hade lidit förlust utöver det belopp som behövdes för att betala Lawrence. Detta skulle enligt min mening vara det smartaste spelet med tanke på att det skulle innebära att det inte finns någon risk för förlust och deras skulder regleras. Dessutom skulle de ha kvar tillgångarna för att göra vad de ville med dem. I teorin är detta alternativ nästan ingen risk med hög potentiell vinst.

Nu för att ta itu med varför Medio skulle sprida ord för att höja renheten, och sanningsenligt, jämfört med resten av allt detta, är det ganska enkelt. Om samhället tror att renheten kommer att höjas, kommer de att börja bli av med äldre mynt och försöka förvärva dessa nyare "tänkta att vara mer uppskattade". Detta ger Medio att agera som om de är en tredje uniformsparti och ge folket nyare mynt i utbyte mot äldre mynt. Sannolikt hade de samma mål som Milone, det var bara deras sätt att samla in mynt. Tyvärr kräver den riktning de valde att samla mynt också att de lurade alla människor som de berättar för att ha de nyare mindre rena. Den delen av det är verkligen ganska enkelt.

1
  • hoppas det här hjälper

En del av svaret på detta (vilket inte är så uttryckligen nämnt i anime) är att när Milone säljer den samlade silvertrenni till regeringen, får de faktiskt regeringen att betala Mer än mynten är värda. Regeringen kan göra detta för att omsmältningen av mynten fortfarande ger fler mynt än vad som förekom + den extra avgiften. (Exempel, sälj 10 mynt för 11 mynt. Dessa 10 mynt smälts sedan till 13 nya mynt. På det sättet får företaget 1 mynt i vinst och regeringen får 2).

Detta var dock den mindre värdefulla handeln (vilket framgår av den initiala försäljningsvinsten var ganska låg). Den verkliga vinsten kom från att sälja mynt i utbyte mot handelsrättigheter och privilegier (som inga tullar på vete från företaget som innehar detta privilegium). Detta andra alternativ kräver inte att regeringen tar ut kontanter här och nu (även om de fortfarande förlorar på lång sikt), varför det var så attraktivt. I det här fallet sålde Milone sedan veteprivilegiet till Medio, som faktiskt handlade ganska tungt med vete och därifrån gjorde de flesta av sina totala vinster.

Det gamla trenni silver kommer tekniskt att vara värt mer i silvervärde även om det i ansiktet fortfarande är värt detsamma för den genomsnittliga lekmannen. Konungariket Trenni hade ekonomiska svårigheter att hålla en statskassa i svart och så devalverade de i grunden sin valuta i silvervärde medan de försökte bibehålla Trennis förtroende att förbli samma fiatvärde.

För att göra det så enkelt som möjligt försökte Trennis regering skriva ut pengar för att kompensera för ekonomiska brister. Milone Trading Company kapitaliserade på detta genom att lagra gamla Trenni-mynt, de fick inte nästan tillräckligt för att göra en enorm vinst i ansiktet men de fick eftergifter av kungariket i utbyte mot de gamla mynt med extra värde som de sedan kunde smälta ner och minska silverhalten i.

100 gamla Trenni-mynt förvandlades till 120 nya Trenni-mynt (som ett exempel på vad som hände) med knappt någon som var medveten om devalveringen. Under tiden fick Milone några eftergifter (som inga skatter), en snygg vinst (som Lawrence gjorde), Konungariket Trenni fick fylla på sin kassa för vad de behövde för och 99% av folket behöll sitt förtroende för värdet av Trenni silvers som förhindrade en ekonomisk kollaps.

Nära slutet av serien av Light Novels kommer ett liknande problem upp. En ädel som äger en silver-, guld- och koppargruva och raffinaderier bestämde sig för att göra sin egen valuta som var mycket renare och släppa den mot det befintliga myntet som alla var mindre rena. Därför gav hans valuta honom enorm makt genom att låta honom ersätta det ekonomiska greppet över regionen i fråga och han gjorde sig i grunden till Kingpin. Folk handlade existerande Trenni och Lutes för hans renare silver och guld med vinst. Genom att ta hit på kort sikt genom att handla rena mynt mot mindre rena befintliga gav han sig ett stryp grepp om förtroendet för valuta i regionen. Om alla använder dina betrodda mynt och du kontrollerar all tillverkning av dessa mynt har du all makt. Och eftersom det fanns mindre och mindre gamla mynt var förtroendet för deras värdering obefintligt. Det skulle vara som att handla amerikanska kvartal (mestadels av koppar) för nya silvermynt. Du skulle tjäna mycket pengar på att byta ut dina kvarter mot silver men så småningom skulle det inte finnas några kvarter kvar och killen du sålde dem för att kontrollera vilka mynt som görs och tjäna mer när som helst han vill och köpa saker till låg kostnad på hans del.

Jag hoppas att det är vettigt.

När silvermyntet i fråga har mer silver, är det värt mycket mer. Så det nuvarande myntet som alla använder är på väg att öka i värde. Det beror på att området gör fler mynt med mindre silver där, vilket gör att alla med det aktuella myntet vill behålla det eftersom värdet snart kommer att öka.

Barnet som pratar med vår huvudperson berättar för honom att myntet kommer att minska i värde på grund av att området gör ett mynt med mer silver, vilket är den helt motsatta av vad som kommer att hända. Så människorna med det aktuella myntet som har den här informationen vill bli av med det aktuella myntet ASAP. Så de kommer att sälja det till människor för en låg summa pengar.

Det är där det handelsföretaget kommer in. De köper de mynt som verkligen håller på att öka i värde. Så i slutändan tjänar de vinst, och de handlare som får falsk information har blivit lurade av mycket pengar.